Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Gheorghe Iancu, revocat ca Avocat al Poporului. Vine Dorneanu

UPDATE: Gheorghe Iancu, revocat ca Avocat al Poporului. Vine Dorneanu

scris de A.B.
12 afisari

UPDATE 19.25: Adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, va îndeplini atribuţiile Avocatului Poporului până la numirea unei noi persoane în această funcţie, după ce Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost revocat din funcţie, marţi seara, de Parlament. Decizia de revocare a fost luată cu 236 voturi pentru, un vot împotrivă şi 19 abţineri.

UPDATE 19.10: Gheorghe Iancu a fost revocat, marţi, de plenul Parlamentului, din funcţia de Avocat al Poporului.

UPDATE: Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, apreciază că revocarea sa din funcţie este un atac pe la spate, surprinzător şi de neînţeles, în condiţiile în care el consideră că nu a încălcat Constituţia şi legile.

„Asta îmi spune cum este caracterul unui om care una îţi spune în faţă şi apoi te atacă pe la spate. Tot ce invocă USL nu are niciun temei. Nu am încălcat Constituţia şi legile ţării, ci mi-am făcut datoria, mi-am exercitat dreptul constituţional. Oricum, indiferent care va fi decizia finală, mă voi supune”, a spus Iancu. Vicepreşedinitele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru „încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare”. Pe de altă parte, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că partidul pe care îl conduce va ataca la Curtea Constituţională hotărârea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului.

Valer Dorneanu este propunerea USL pentru a prelua funcţia de Avocat al Poporului. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că PDL va ataca la CCR hotărârea pe care o va lua Parlamentul pentru revocarea Avocatului Poporului.

valer dorneanu

foto: psdcs.ro

USL a cerut, marţi, convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, care să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. Vicepreşedinitele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare. „Mă aştept să se dispună revocarea pentru că atunci când vrei să-ţi faci datoria vis-a-vis de respectarea Constituţiei aşa se întâmplă. Probabil că nu mai puteau aştepta”, a declarat Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului, pentru RTV.NET. Totodată, el a dezminţit acuzaţia că ar fi încălcat Constituţia, afirmând: „Motivul că am încălcat Constituţia se referă probabil la faptul că nu trebuia să atac două Ordonanţe: una cu trecerea Institutului Cultural Român din subordinea preşedintelui în cea a Parlamentului, şi Ordonanţa 15/2012, referitoare la restituirea unor sume de bani către primării. Păi dreptul ăsta îl am de la Constituţie. În plus, această a doua sesizare a şi fost admisă de Curtea Constituţională”.  Pentru funcţia de Avocat al Poporului, USL l-a scos la rampă pe Valer Dorneanu.

1 comentariu

ro21 - Doar in Romania 03-07-2012 - 15:34

Un atac nemaivazut impotriva democratiei. Toate institutile contra trebuie sa pice!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult