Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USL în pragul dezintegrării. Contre Ponta – Antonescu

USL în pragul dezintegrării. Contre Ponta – Antonescu

scris de A.P.
262 Afisari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, luni, că ceea ce s-a relatat sau citat în presă că a spus el în şedinţa PNL este „adevărat”.

„Lucrurile care au fost relatate în presă sau cu care am fost citat sunt reale, eu am făcut acea prezentare a situaţiei, nu în regim de declaraţie publică, ci în regim de şedinţă de partid”, a precizat liderul PNL. El a subliniat că ceea ce a spus în şedinta conducerii PNL este adevărat. „Am spus întotdeauna adevărul, chiar dacă, aşa cum era în acest caz, nu aş fi dorit să-l spun public”, a susţinut Crin Antonescu.

Dacă stenogramele privind legea amnistiei care au apărut, recent, în presă, sunt adevărate, Crin Antonescu „şi-a minţit colegii”, a spus premierul Victor Ponta, luni, făcând referire la dezvăluirile din şedinţa de vineri a liberalilor. Replica lui Antonescu a fost pe măsură.

In replică la acuzaţiile lui Victor Ponta, Crin Antonescu a declarat, imediat, că înregistrările apărute în presă sunt „autentice”. „Spre deosebire de alţii, nu am fost dovedit niciodată de alţii ‘mincinos’„, a spus Antonescu.

„Nu îi permit lui Victor Ponta o asemenea îndrăzneală! Am căutat să fiu cât mai puţin acid, să restabilesc adevărul, fără să spun multe lucruri despre adevăruri despre Victor Ponta. Acest atac lipsit de bună cuviinţă din partea lui Victor Ponta ne pune într-o situaţie dificilă. PNL se află la guvernare nu printr-o înţelegere între mine şi Victor Ponta. Se află la guvernare în consecinţa votului dat de români în formula USL”, a continuat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că liderul PNL Crin Antonescu i-a cerut în urmă cu câteva săptămâni să adopte o OUG pentru modificarea Codului Penal, premierul revenind, în cursul aceleiaşi declaraţii, pentru a spune că solicitarea liberalului viza, de fapt, amnistia.

„Domnul preşedinte Antonescu şi-a minţit colegii asupra realităţii, pentru că am fost la USL cel puţin 12 persoane atunci când domnia sa a fost de acord cu Legea amnistiei. După aceea a zis să dau Ordonanţă de Urgenţă mai bine. Am spus, evident, că nu dau Ordonanţă de Urgenţă pe aşa ceva şi s-a hotărât, repet, în USL”, a spus Ponta, iniţial.

El a spus că Antonescu are dreptate atunci când afirmă că nu s-a discutat despre modificările la Codul penal. „Într-adevăr, ce are dreptate domnul Antonescu, nu am vorbit niciodată, nici eu nu am ştiut, până marţi, despre acele modificări la Codul penal. Asta e adevărat”, a adăugat Ponta. Întrebat dacă Antonescu i-a cerut să dea Ordonanţă de Urgenţă pe aministie sau pe Codul Penal, Ponta a răspuns că este vorba despre Codul Penal. Întrebat, ulterior, pentru clarificări, dacă a fost vorba de amnistie sau de Codul Penal, Ponta a spus că va vorbi cu cei care au fost prezenţi la şedinţa USL, pentru exactitate.

„Cred că era vorba de… o să-mi cer scuze…o să vorbesc cu cei care au fost prezenţi ca să ştiu exact. A fost o discuţie de adoptat…noi am vorbit despre amnistie. Şi a fost o discuţie dacă putem prin Ordonanţă, am spus că nu se poate prin Ordonanţă şi nici nu adopt Ordonanţa. Şi după aceea am fost toţi de acord că prin lege. Cred că la amnistie. La amnistie”, a spus Ponta.

El a spus că despre Codul penal nu s-a discutat niciodată. „A fost o discuţie. De Codul penal nu am vorbit niciodată, nici nu am ştiut nici eu”, a spus social-democratul. Întrebat când i-a solicitat Antonescu să adopte Ordonanţă, Ponta a spus că acum câteva săptămâni.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, cum intenţionează PSD să-l susţină pe Crin Antonescu la Preşedinţie, în condiţiile în care a afirmat că liberalul minte referitor la o discuţie din USL, el răspunzând că Antonescu trebuie să decidă dacă vrea sprijinul PSD, pentru că „avem un dubiu”.

„Întâi trebuie să se hotărască domnul Antonescu dacă vrea sprijinul nostru, că avem un dubiu pe tema asta”, a răspuns Ponta. Întrebat de ce a afirmat că Antonescu a minţit în privinţa sa, Ponta a răspuns: „Pentru că de multe ori le spune colegilor altceva, s-a mai întâmplat şi cu alte situaţii”. Întrebat dacă USL mai poate funcţiona în aceste condiţii, Ponta a răspuns afirmativ, arătând că nu are ce să le reproşeze colegilor liberali şi miniştrilor PNL.

19 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-12-2013 - 14:26

Afara , ma’H , afara cu TOTZI

De la cel cu Tzatza’n gura ,
Pina la cel cu Barba …sura!

Fiţi beneficiarii unui depozit, la cea mai blondă Bancă de Stat !

http://1.bp.blogspot.com/-bvhnhmBnV8E/Uq7QW8OwAeI/AAAAAAAAQ3o/N__qrPiV-zI/s1600/Bancomat+pentru+USL-isti+.jpg

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-12-2013 - 15:06

Complectare …cu o precizare …cel =CEA

Loleka si boleku:

http: //www.cotidianul.ro/images/stiri/1213/338/1386935980tru.jpg

UnUL 16-12-2013 - 21:39

Se vor mușca cât pot de beregată, dar nu vor rupe USL-ul, căci nimeni nu vrea să renunțe la ciolan și la oportunitățile de ciordeală.

ancuta 16-12-2013 - 22:25

UL,
O pierdere serioasa ar suferi laberalii: CIOLANUL. Nu-i catastrofa, da-i bai!
O alta pierdere mare ar suferi pontacii: CIOLANUL + MANGLEALA. Nu-i nici asta o catastrofa, da-i bai mare!
O pierdere imensa ar suferi ROMANIA: PROGRESUL. E aproape de catastrofa si aproape de bai!
O pierdere catastrofala ar avea ANTENIZAREA HEMOROIDAN: CREDIBILITATEA (cea reala, nu psiho-onirica). Da’ nu-i bai!

Tache 17-12-2013 - 03:33

EUROPA NE DATOREAZĂ ÎNSĂŞI DEZVOLTAREA SA, DACĂ NU CHIAR EXISTENŢA. De mii de ani toate invaziile din sud şi din est au fost oprite de Neamul nostru. Europenii şi-au putut oferi confortul de a construi şi câte o mie de ani la o catedrală întrucât turcii nu au ajuns să le dărâme, fiind ţinuţi în loc de noi, dărâmau bisericile şi mânăstirile noastre, în schimb, tătarii nu au răvăşit Parisul, căci nu au trecut de moldoveni, dar au dărâmat satele şi oraşele noastre, în mod repetat. Invazii oprite de acei moldoveni pe care strainii cotropitori de azi ii califica in mod criminal drept prosti si lenesi, adica acei moldoveni care la Podul Inalt au administrat cea mai mare infrangere a Imperiului Otoman din intreaga sa istorie.

Europa s-a dezvoltat la adăpostul oferit de neamul nostru, ba chiar şi-au permis să se organizeze, să se bată între ei sau să folosească Europa ca bază de atac pentru alte popoare, să facă imperii. Nu au fost ocupaţi cu apărarea de invadatori din Asia, care se opreau cand se confruntau cu noi. La care sa adaugăm si jaful făcut de austrieci şi unguri o mie de ani de la aur, la recolte şi distrugerea po.pulaţiei.

Tache 17-12-2013 - 03:53

De peste 200 de ani suferim cea mai complexa forma de invazie neprovocata iar de 24 de ani se deruleaza cel mai recent atac in forma unei ambuscade lung si bine organizate intr-un mod adanc conspirat, atac numit ‘revolutia de la 1989″. Inca un atac dar de forma cea mai perfida si mai sofisticata pana acum. La scara mileniilor insa, 24 de ani este mai nimic.

Suntem in curs de dezmeticire si de organizare a reactiei, un proces inevitabil si ireversibil de care dusmanul este ingrozit!!! Dusmanul pradator vede sfarsitul “investitiei” de peste 200 de ani in incercarile de a ne explotata poporul si resursele, dar si devoalarea atrocitatilor comise asupra neamului nostru, distrugeri, crime si genocid sangeros sau prin otravire, comise NEPROVOCAT. Desigur este ingrozit de consecinta chemarii la raspundere pentru toate crimele comise.

ValVerde 17-12-2013 - 04:08

Iti bese mintea !
Si nu mai da tarcoale ciorapilor mei !

BULA 17-12-2013 - 07:06

Cumatra, nu te pune capra la toti de pe forum.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-12-2013 - 03:54

Traia Basescu este in mijlocul lui Antonescu si Ponta, ca intr-un meci de box si nu-i lasa pe astia sa boxeze de nici un fel. Stiti, ca arbitrul ala

Tache 17-12-2013 - 04:04

Esti emotionat ? Te-ai pierdut ? Sa stii ca NU TE LICHIDAM….in primele 5 minute… Trebuie sa gandim si sa ne revenim…..

DREDD 17-12-2013 - 08:18

Nu :”Traia Basescu”, traieste si acum si va trai mult si bine…Si o sa aiba grija sa-i puna in „colturi” pe cei doi boxeri.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 17-12-2013 - 04:36

Traian Basescu sta intre Antonescu si Ponta, exact ca un arbitru de box in ring si nu-i lasa pe astia doi sa boxeze de nici un fel. Stiti, el face ca arbitrul ala care intrerupe lupta mereu, mai ia manusile unuia si i le sterge de bluza lui ca sunt ude, ba cere sa se stearga podeaua sa nu alunece cineva; cum da unul un pumn, poc! opreste meciul, dupa care le spune : box !, aia doi se indreapta unul catre altul si Basescu opreste jocul din nou : stop !, si tot asa! … Ei, uite-asa face Basescu cu Ponta si cu Antonescu.

Sefii usl-ului au ajuns intr-o situatie fara intoarcere, Crin Antonescu ajungind sa spuna la televizor ca din aceasta situatie el nu mai poate sa iasa, ca prietenia cu V. Ponta, o prietenie politica dealtfel, s-a incheiat si ea, si de aici inainte numai URA ii mai poate uni pe cei doi. E absolut corect ! Crin A. a actionat corect in aceasta situatie pentru ca a fost facut MINCINOS de mincinosul pantetat al natiei, da?, de principaul infractor aflat in fruntea tarii, Victor Ponta, care – cica ! – l-a confundat cu T. Basescu !, zicind asa : ”Domnul Antonescu spune una colegilor, alta spune noua si alta presei”. Nu-i adevarat deloc ! Asta faci d-ta, d-le Ponta. Replica lui Antonescu nu a intirziat : ”Victor Ponta m-a facut mincinos ! Nu-i permit nici domniei sale asa cum nu i-am permis nici lui T. Basescu!” … Ba da, ii permiti, vorba vine ca nu-i permiti ! Ii permiti pentru ca intre politicieni e ca intre oamenii de fotbal. O sa va impacati voi, cumva, asa de gura lumii, caci daca nu i-ai fi permis plecai chiar azi din usl zicind : ”bă, m-a facut mincinos acest ordinar, da?, pina aici i-a fost ! M-am carat !” Nu, tu ai continuat sa stai si mai spui si ca nu e cazul sa pleci acum, ca nu rupi tu alianta din cauza unui om ! ”De cind sunt in viata politica – a mai spus Antonescu – am spus intotdeauna numai adevarul !” E, nu-i chiar asa; tu ai spus adevarul cam intr-o proportie de 0,04% din situatii, ceea ce nu e putin, e-adevarat, in ideea ca altii au mintit mai mult decit el. Tot Crin a mai spus ca Ponta este intr-o situatie INCURCATA. Nu zi ! Cum adica intr-o situatie incurcata? Nici vorba, Ponta este intr-un rahhat pina la git ! Nimic nu-i merge, baronii trag hais !, economia, cea ! nemultumirea creste logaritmic, si viitorul lui se apropie de cel al lui Mubarak sau Mobutu Sese Ko ! Noroc cu Ghita care-i aranjeaza sonndaje ”pentru linistea noastra!”

Isi mai aduce cineva aminte cum ne promitea prin luna ianuarie a.c., Ponta, ca pina in decembrie gazoductul moldovenesc va fi pus in functiune? Televiziunile pontiste au transmis de la fata locului imagini cu Ponta care ne promitea ca in decembrie vom minca purcelusi fripti la inaugurare. Actualmente, la fata locului nu sunt decit niste tevi aruncate la intimplare, pentru care saliveaza niste haidamaci de tigani. La fel si cu cardurile de sanatate penntru care toti uselistii au facut spume la antene cum ca, dupa ce vor veni ei la putere, cardurile vor fi eliberate in cel mult o luna. Are cineva vreun card de sanatate? Cite promisiuni a facut Ponta si cite dintre ele s-au realizat ? USL-ul, cu citeva luni inainte de alegerile din 9 dec. 2012, au publicat o brosura cu un calendar pe saptamini, luni, trimestre si ani cu programul de guvernare, cu ce vor realiza ei. Mai are cineva acea brousura cu care au spalat creierii betivilor care au votat cu ei ? Ei, cei care le mai au, cumva, sa le foloseasca pe post de cirnati de Craciun si sa le manince fripte. Daca ai un tradator, da anunt pe Mercador !

Tache 17-12-2013 - 04:48

Mama !!! Ce VOMA lunga !!!!!……

UnUL 17-12-2013 - 10:30

Lungă, da, vomă, nu. Vome scrii tu, Tăchiță; שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ, dacă se întinde uneori prea tare cu expunerea și argumentarea, are în general logică, coerență și argumente în ceea ce scrie.

UnUL 17-12-2013 - 10:31

În schimb poliloghiile tale atieuropene sunt doar patetice și ridicole.

UnUL 17-12-2013 - 14:05

Mi se rupe dacă se rupe USL-ul.

pathfinder 17-12-2013 - 14:17

Si mie!

Mircea 17-12-2013 - 14:28

Si bietul Yosemite ce face ? Se inscrie in PDL ?

pathfinder 17-12-2013 - 14:49

Nasol!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult