Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USL pregăteşte moţiunea de cenzură

USL pregăteşte moţiunea de cenzură

scris de D.S.S.
2 afisari

Uniunea Social Liberală urmează să aprobe, luni, moţiunea de cenzură pe care opoziţia o va introduce după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru proiectul noului Cod al muncii.

Conducerea USL:Constantin, Antonescu si Ponta

Conducerea USL:Constantin, Antonescu si Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că textul moţiunii de cenzură a fost finalizat, iar luni el va fi adoptat în cadrul reuniunii săptămânale a Uniunii Social Liberale.
Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pentru noul proiect al Codului muncii, marţi, după cum au stabilit, la începutul săptămânii trecute, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Opoziţia a anunţat deja că va depune moţiune de cenzură, social-democraţii afirmând chiar că PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea de modificare a Codului muncii, în cazul în care moţiunea de cenzură nu va fi aprobată în Parlament.
Potrivit articolului 114, alineat 1 din Constituţia României, „Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege”.
Dacă în termen de trei zile de la asumarea răspunderii, deputaţii şi senatorii nu au iniţiat nicio moţiune de cenzură la adresa Guvernului, atunci proiectul de lege sau programul pe care acesta şi-a asumat răspunderea se consideră adoptat (art. 114, alineat 3 din Constituţie). Dimpotrivă, dacă moţiunea de cenzură a primit votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, atunci Guvernul este demis (art. 113 alineat 1, art. 114, alineat 2).

 

3 comentarii

Florin Kovacs 07-03-2011 - 11:30

Ce frumos isi freaca mainile toti trei , ca la scoala!!! Profesorii lor Felix ….. si directorul tovarasul Ilici stau in cancelarie.

nik 07-03-2011 - 16:27

unitate speciala de lupta =usl asi produsul lui ceausescu la lupta fratilor ca sigur nu au transat pana la os.

Viorica Ianc 10-03-2011 - 10:18

„Trei doamne si toti trei” dupa George Cosbuc
Numai lenea isi tine asa mainele !
Ce facura-ti cu codul munci?!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult