Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Variante propuse în USL: Rocadă PNL-PSD cu Oprea la MAI. Înlocuiri la Finanţe, Sănătate, Muncă

Variante propuse în USL: Rocadă PNL-PSD cu Oprea la MAI. Înlocuiri la Finanţe, Sănătate, Muncă

scris de C.S.
6 afisari

Nominalizarea noului ministru de Interne, post care ar fi vizat de vicepremierul Gabriel Oprea, deşi revine PNL ar putea determina o rocadă de ministere între partidele din USL, respectiv MAI cu MApN, la care se adaugă înlocuiri la Finanţe, Sănătate, Muncă.

Gabriel Oprea ar putea fi noul ministru de Interne.

În cazul în care s-ar opta pentru această variantă, iar Oprea ar prelua MAI din partea PSD, social-democraţii ar urma să cedeze, potrivit unor discuţii în acest sens, Ministerul Apărării liberalilor.

Astfel, liberalii ar urma să îl propună pentru portofoliul Apărării fie pe Corneliu Dobritoiu, fie pe George Scutaru, conform surselor citate.

Dacă această rocadă nu se face, numele vehiculat pentru Interne este cel al preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Totodată, în PNL se decide asupra intenţiei preşedintelui Crin Antonescu de a-l remania pe vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru de Finanţe, discuţiile privind înlocuitorul său fiind demarate de o perioadă de timp.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat, joi, că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: „E o posibilitate, (…) mâine voi da un răspuns complet la şedinţa Biroului Politic”.

Fostul liberal Bogdan Olteanu a confirmat că a fost deja contactat de lideri ai PNL pentru a-l înlocui pe Chiţoiu, însă rămâne la BNR. El a înaintat şi varianta numirii lui Eugen Nicolăescu, în prezent ministru al Sănătăţii, la Finanţe.

În acest caz portofoliul Sănătăţii ar urma să fie preluat de preşedintele CNAS, Cristian Buşoi – această posibilitate fiind deja în discuţia liderilor liberali.

Pe de altă parte, remanierea guvernamentală ar viza-o şi pe Mariana Câmpeanu, ministru al Muncii, existând discuţii ca în locul acesteia liberalii să o propună pe Cristina Pocora.

De asemenea, voci din USL nu exclud nici remanierea lui Mihai Voicu, ministru pentru relaţia cu Parlamentul.

4 comentarii

neacsum 06-02-2014 - 18:24

Ma asteptam la mutarea asta este singura care vonvine si lui Ponta si lui Basescu. Ponta crede ca are un om de incredere la interne pentru alegeri , mai ales daca STS-ul va reusi sa intre cum vrea el. Basescu stie ca Oprea nu ii va iesi niciodata din cuvant pentru ca dosarele lui sunt in fisetul lui Basescu. Basescu nu va accepta al ministru la interne, indiferent cine va fi acela, Oprea e singurul pe care stie ca il poate manevra cxum vrea. Cel care va pierde de aici este ca de obicei Antinescu, care de dragul unui vis din ce in ce mai indepartat este in stare sa aduca PNL-ul pe ultimul loc in randul partidelor parlamentare ;i s[ isi sacrifice toti oamenii si ministri daca Ponta ii spune ca numai astfel va avea sprijinul PSD la alegeri. Pana la urma pe Antonescu nu il va mai vota nici propriul Partid, dar el e inca convins ca are 70% sprijin. Mai pierde si Oprea care stie ca nu va putea face la interne nimic din ce ar vrea el, pentru ca la interne nu e ca la aparare. In plus isi lasa descoperit flancul pe aparare acolo unde inca mai are de acoperit o gramada de nereguli. Spera sa ii tina locul Zisu cu succes de pe pozitia lui, dar .. nu se stioe niciodata. Sunt singur ca dupa alegeri, Oprea va fi readus vice sau la aparare, pentru ca rolul lui la interne este temporar.

bibi 06-02-2014 - 18:46

Zisu si Oprea doi” intendanti” care fura cat pot !! cine a avut intendanti in subordine realizeaza ce spun .

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-02-2014 - 22:59

deaqa spui tu , cucernice !
Desii este o imagine deja-vu
La raposatu pntcd, cu cei …15.000 de
….specialisti, din care moshpwlla deseu,
era …EMBLEMATIC 1

UnUL 07-02-2014 - 08:21

„DEȘI” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult