Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Adio, USL! PNL iese de la guvernare, cere demisia lui Ponta. Ce a declarat Antonescu

UPDATE – Adio, USL! PNL iese de la guvernare, cere demisia lui Ponta. Ce a declarat Antonescu

scris de C.S.
4 afisari

UPDATE – Uniunea Social Liberală nu mai există, a spus Crin Antonescu.

„Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor, dar este o decizie care nu s-a luat uşor. Este o decizie pe care nu ne-am dorit-o, pe care am încercat să o evităm. (…) USL nu mai există, pentru că nu mai avea sens să existe”, a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Liderul liberalilor a susţinut că PNL cere demisia premierului Victor Ponta. „Victor Ponta a primit mandatul şi după aceea învestitura ca prim-ministru în fruntea unui Guvern al USL”, a precizat Antonescu, adăugând că, probabil, premierul Ponta nu îşi va da demisia.

Antonescu a anunţat de asemenea că miniştrii liberali, prezenţi marţi seara la conferinţa de presă de la finalul Delegaţiei Permanente a PNL, îşi vor depune demisiile până miercuri, la ora 12,00.

Declaraţiile lui Antonescu:

Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor, dar este o decizie care nu s-a luat uşor. Este o decizie pe care nu mi-am dorit-o, este o decizie pe care am încercat să o evităm, nu prin negocieri, târguri, tergiversări, amânări ci prin căutarea tuturor posibilităţilor, tuturor şanselor de a spera că în formula Uniunii Social Liberale, împreună cu partenerii cu care ne-am angajat în faţa alegătorilor şi am primit de la alegători un vot atât de important, se poate continua.

– În chip practic, prin încălcare repetată şi flagrantă ajunsă la un prag inacceptabil a unor elemente ale înţelegerii politice la alcătuirea Guvernului de către primul-ministru Victor Ponta, Partidul Naţional Liberal a decis să pună capăt unei crize prelungite artificial de către primul-ministru, domnul Victor Ponta, vreme de două săptămâni, să nu accepte o prelungire păguboasă de încă 45 de zile, să ia act cu luciditate şi cu demnitate de decizia care a fost la primul-ministru şi ca atare să decidă retragerea miniştrilor săi din acest Cabinet.

– Alianţa politică USL, care a fiinţat trei ani şi douăzeci de zile, a avut un sens atâta vreme cât măcar liberalii au putut spera că obiectivele, principiile, lucrurile pe care le-au promis oamenilor sunt urmărite şi că toată lumea are intenţia de a le atinge. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe şi ca atare mi s-a părut onest, mi s-a părut cinstit să nu prelungim un festival de ipocrizie, să nu prelungim o nesfârşită aruncare de responsabilitate de la unii la ceilalţi şi să avem noi curajul să constatăm ceea ce este categoric adevărat din perspectiva noastră şi anume că Uniunea Social Liberală nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe, pentru că nu mai urmăream cu toţii obiectivele angajate.

– Miniştrii noştri şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic. Miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii liberali, adică demnitarii partidului, vor demisiona, practic, până miercuri la 12.00, când îşi vor depune demisiile scrise la secretariatul Guvernului.

– Îi cerem lui Victor Ponta să-şi dea demisia. Victor Ponta a primit mandatul şi apoi învestitura ca prim-ministru în fruntea unui guvern al USL din care şi liberalii făceau parte, în urma unui vot al românilor „copleşitor majoritar”, cu un program politic la care şi liberalii au avut contribuţia lor. Reacţia firească a lui Victor Ponta, în condiţiile în care aproape jumătate din membrii Guvernului erau liberali, o reacţie uzuală într-o democraţie ar trebui să fie demisia domniei sale. S-ar face consultări la Cotroceni, dar asta nu este problema noastră, iar apoi, pe criterii de majoritate parlamentară, Ponta ar avea şansa să obţină un nou mandat. Dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci PNL va rămâne în opoziţie. (…). Cetăţenii României trebuie să ştie că suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, nu fugim de această responsabilitate

– PNL este un partida care ştie în momentele decisive să-şi apre demnitatea şi interesul politic.

– Alegătorilor le cer iertarea pentru că nu am putut să ducem la capăt un proiect în care PNL a investit mult şi în care am crezut mult.

– Este posibilă depunerea unei moţiuni de cenzură în situaţii cum ar fi creşterea cotei unice ori desfiinţarea acesteia, sau adoptarea legii amnistiei, el menţionând însă că opoziţia trebuie să folosească acest instrument cu chibzuinţă.

———————–

Conducerea PNL a adoptat rezoluţia privind ieşirea de la guvernare, urmând ca până miercuri la ora 12 miniştii, secretarii de stat şi şefii de agenţii aparţinând formaţiunii să-şi depună demisiile scrise. Rezoluția solicită, de asemenea, demisia premierului Victor Ponta.

USL s-a destrămat. PNL iese de la Guvernare.

De asemenea, proiectul prevede şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declaratcă decizia de a ieşi de la guvernare nu a fost uşor de luat, nu a fost una dorită, dar a fost luată cu un vot covârşitor.

Declaraţiile lui Antonescu:

– Situaţia din USL nu mai putea continua. Ni s-a părut cinstit să nu prelungim un festival al ipocriziei, ci să avem curajul să constatăm ceea ce este categoric adevărat: USL nu mai există. Nu mai există pentru că nu mai urmăream împreună ceea ce stabilisem.

– Miniştrii noştri şi-au anunţat demisia din punct de vedere politic. Miniştrii, secretarii de stat şi şefii de agenţii liberali, adică demnitarii partidului, vor demisiona, practic, până miercuri la 12.00, când îşi vor depune demisiile scrise la secretariatul Guvernului.

– Îi cerem lui Victor Ponta să-şi dea demisia. Dacă preşedintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziţie.

– PNL este un partid care ştie în momentele decisive să-şi apre demnitatea şi interesul politic.

Alegătorilor le cer iertare pentru că nu am putut să ducem la capăt un proiect în care PNL a investit mult şi în care am crezut mult.

„Victor Ponta a primit mandatul și după aceea învestitura ca prim-ministru în fruntea unui Guvern al USL”, a precizat Antonescu, adăugând că, probabil, premierul Ponta nu își va da demisia.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a votat împotriva ieşirii PNL de la guvernare. Întrebat dacă se gândeşte să demisioneze din PNL, Tăriceanu a răspuns: „Noaptea e un sfetnic bun”.

112 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-02-2014 - 21:59

E sarbatoare nationala. Iar pe tre martie, tara va fi in delir cind turnatorul si borfasul Voiculescu va primi 12 ani de inchisoare. Vor curge valuri de sampanie peste Roamnia ! Pe 3 martie vom scapa de râie !!!!! Alea iacta est !

Antibasistul 25-02-2014 - 22:06

ESTI NEBUN, postarile tale te tradeaza!!!!!!!

UnUL 26-02-2014 - 11:00

„ești nebun” – copy-paste nr. 145
„postările tale te trădează/te dau de gol” – copy-paste nr. 160

pathfinder 26-02-2014 - 10:07

Pe 3 Martie vom incepe sa scapam de raie.

Mircea 26-02-2014 - 10:11

Cred ca de aia au sters-o liberalii in opozitie ca si ei au ciucuri de riie pe creieras si spera ca daca se pupa cu Basescu din pozitia de luptatori anti Ponta o sa fie scutiti de tratament.

urbos 26-02-2014 - 10:36

Asa e, moare fi-tu.

pathfinder 26-02-2014 - 10:38

Esti inclus…

UnUL 26-02-2014 - 11:01

Tot porc infect, C u r Bubos?

UnUL 25-02-2014 - 22:08

Văleu! Se rupse USLeaua
Și Crin își va găsi beleaua
Căci președinte o să fie
Când leii vor avea chelie
Și când mereu în zori de zi
El odihnit se va trezi.
Iar Pontănacul mitoman
Va guverna încă vreun an
Având o oaste de strânsură
Și tot turnând minciuni pe gură
Pân’ ce românii s-ar trezi
Și peste bot îl vor pocni.

UnUL 25-02-2014 - 22:17

ȘI O CREAȚIE „VIZIONARĂ” – spun „vizionară” pentru că, datând de acum vreo 2 ani, anticipa ce se întâmplă acum – și pentru care NU AM NICIUN MERIT DECÂT ACELA DE „CULEGĂTOR”. AM CULES-O DE PE UN FORUM; ERA SEMNATĂ „Threedots”

…in prag de desfiintarea USL sa ne amintim cum s-a infiintat…

E vesel traiul, ba-i anost,
Dar ca Crinel asa un prost
Nu mai gasesti sa faci clabuci
Si-avea un cap cat doua nuci
Tinute peste iarna-n beci
Si alea seci.

El ranchiunos si ofticos
In rest voinic si sanatos
De PNL a fost ales
Sa mearga-n tara la cules
De comunisti si turnatori
Si profitori.

Si dac-a fost primit ales,
La PC este de-nteles;
Dintr-al dementilor sirag,
Câti au trecut al casei prag,
In mod normal cel mai netot
Iese la vot.

Si s-a pornit apoi cuvânt
In patru margini de pamânt
Ca o Uniune s-a nascut,
Goala si fara continut
Sa il dea jos, avea ca tel
Pe marinel.

Iar când a fost de s-a-mplinit
Ajunul zilei de nuntit,
Ei sfoara-n tara au dat de zor
Ca le mai trebuie-un profitor,
Ala de stanga de-asta dat’
La-mperecheat.

El, cel mai drag! El a venit
Dintr-un afund de Rasarit,
Un Titulesc mai tinerel,
Si gasca s-a-ndragit de el.
Ca PSD-ul mai lipsea
Din sandrama.

Si cand Uniunea s-a nuntit
Si Chiulanezu-a starostit
A prins sa sune cam dogit
Planul politic chinuit
Cu slujbele-mpartite-n draci
Pe la ortaci.

Procente multe au expus
Toate de la saizeci in sus
Dar cand a fost de s-a ales,
Ce-au semanat, a fost cules.
Ca praf culegi de semeni vant
Pe-acest pamant.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 00:25

Cinstit , ai recunoscut ca ai copiat si poezeaua asta !Ca de era …originala ;
Debuta cu ; Frunza verde matostat ….
ASTA cu : Asa ti-a spus Felix , tie este deja inregistrat la OSIM pe nume personal
Bla-bla Zoon de subsomes!

UnUL 26-02-2014 - 07:34

Nu e plagiat atunci când citezi autorul. Se vede că n-ai scris o lucrare științifică în viața ta și nu știi cum e cu „referințele”,

UnUL 25-02-2014 - 23:11

Tuesday, 25 February 2014.
ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Ultima Cuvîntare a lui Victor Ponta pe post de Nicolae Ceaușescu al USL
Autor: Ion Cristoiu

Tocmai mă amuzasem (înainte de a mă reîntoarce la Biblioteca Academiei) cu ştirea că un român a furat din Germania porumbei voiajori (ce genii, ce Brâncuşi ai şterpelitului românaşii noştri!), cînd, deodată, Radio România Actualităţi, post pe care-l ascult cu sfinţenia cu care jupîn Dumitrache citea, fără să înţeleagă nimic, Vocea patriotului naţionale, a anunţat: Peste cîteva minute, o Declaraţie p o l i t i că a lui Victor Ponta de la Palatul Victoria.
Pentru ora 19, marţi, era programată şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, anunţată ca una în care se va decide retragerea PNL de la Guvernare. De cealaltă parte, PSD lucrase de zor, în zilele din urmă, la alcătuirea unei noi majorităţi. Lucrase, e un fel de a spune, în realitate PSD-ul avînd deja Majoritatea (inclusiv cu UDMR) de două săptămîni, de cînd l-a refuzat pe Johannis ca vicepremier. Convins că gata, dinozaurul politic USL îşi va da duhul, fără să-l fi lovit vreun bolovan ceresc, mă grăbeam să scriu pentru Evenimentul zilei un comentariu menit a dovedi că acest moment e unul benefic pentru Istoria României democrate.
Auzind de Declaraţia p o l i t i c ă, am îngheţat: Te pomeneşti că, într-o transă de inteligenţă p o l i t i c ă excesivă, Victor Ponta va face mişcarea despre care tot zic eu, de sîmbătă seara întruna, c-ar fi o lovitură mortală pentru Crin Antonescu: Acceptarea condiției ca prim-vicepreşedintele PNL să fie şi vicepremier cu Finanţele, nu numai Ministru de Interne. Muzica veselă se întrerupe. Se dă legătura la Palatul Victoria. Vorbeşte El, Însuşi, Victor Ponta, preşedinte al PSD, copreşedinte al USL, preşedinte al USD, premier al României, vicepremier, ministru de Finanţe, tată, soţ, fiu şi ginere: „În calitate de şef al Guvernului României, învestit prin votul majorităţii USL, majoritate care a primit în decembrie 2012 votul de încredere şi de speranţă al majorităţii p o p u l a ţiei din România, este de datoria mea în această seară să fac încă un apel înainte de şedinţa p o l i t ică a PNL, către partenerii şi colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul p o l i t i c numit USL, de a continua să guvernăm împreună şi să aducem la îndeplinire obiectivele fundamentale pentru care am cerut şi am obţinut încrederea concetăţenilor noştri în anul 2012“. Am sărit în picioare, gata să intonez Imnul de stat.
Vocea e gravă, amintind-o pe cea a lui I.V. Stalin din 3 iulie 1941 cînd ieşind din buimăceala produsă de atacul nemţesc din 21 iunie 1941, Tătucul s-a adresat cu frați şi surori ruşilor pe care nu ezitase să-i împuşte, să-i trimită în lagăr, să-i colhozolizeze şi să-i înfometeze. Primele cuvine, asociate vocii, îmi lăsau impresia unei pregătiri psihologice în vederea loviturii care avea să fie Stalingradul lui Crin Antonescu: Acceptarea lui Klaus Johannis.
De la apelul prefaţator, Victor Ponta a trecut la pledoaria fierbinte pentru ca liberalii să rămînă în Guvern: „Fac acest apel către cei alături de care în opoziţie, în condiţiile extrem de dificile ale regimului Traian Băsescu, regim care controla toate pârghiile şi instituţiile p u b l i c e româneşti, am putut să avem curaj, să avem o viziune pentru România şi capacitatea de a lăsa de-o parte orice fel de orgoliu, orice fel de interes personal, orice fel de interes de partid pentru a construi unul din cele mai importante proiecte politice pe care România le-a avut după 1989.
Obiectivele USL au fost foarte clare, mi le asum în totalitate şi sunt absolut convins că toţi colegii liberali şi le asumă în continuare, şi anume: lupta împotriva regimului Băsescu, a tot ceea ce înseamnă acesta, în formele sale de manifestare antidemocratice, antisociale şi antinaţionale şi capacitatea de a guverna împreună România, în sensul îndreptării nedreptăţilor comise de regimul Băsescu, în sensul dezvoltării noastre economice şi al unei viziuni care să cuprindă momentul 2018, momentul România 100, acela în care ţara noastră să fie un membru important al comunităţii europene şi internaţionale şi o ţară în care cetăţenii săi să aibă o şansă de dezvoltare“.
Am simţit că încep să mă dezgheţ. Invocarea drept obiectiv p o l i t i c a țelului nutrit de Dan Voiculescu îmi sugera că Victor Ponta e acelaşi. Asemenea unui vagonet de mină care, pus pe şine la capăt, hurue în jos pe pantă, fără să se oprescă din drum, chiar dacă în faţă îi iese o mineriță goală pușcă. Nu-i nimic, mi-am zis, devenit brusc înţelegător cu Victor Ponta. Obiectivul dărîmării regimului Băsescu e pentru satisfacerea celor doi moguli – Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă –, care şi-au propus demolarea mediatică a regimului Băsescu și pentru că altceva trusturilor lor nu știu să facă. Vor urma, sînt sigur, adevăratele obiective ale unei Coaliţii de imensitatea USL: modernizarea României, un trai mai bun pentru cetăţeni. Nici vorbă de aşa ceva.
Victor Ponta a încheiat fără a anunţa că-l acceptă pe Klaus Johannis în guvern ca vicepremier. De ce a mai ținut o Cuvîntare acum, în ultimul ceas al USL? Din acelaşi motiv pentru care, în 21 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu a ţinut o cuvîntare la Mitingul fatal. Ce voiau românii de la Ceauşescu? Libertate, un trai mai bun, vize pentru plecarea din țară. Ce le-a oferit Ceauşescu? Un apel la luptă, sub conducerea sa, împotriva imperialiştilor anglo-ruso-americani. Ce vor liberalii de la Victor Ponta? Mai multă libertate de mişcare în cadrul Coaliţiei, tratarea ca parteneri egali. Ce le-a oferit Victor Ponta marţi după-amiază? Un Apel la luptă împotriva lui Traian Băsescu! A lipsit suta de lei a lui Ceaușescu!

UnUL 25-02-2014 - 23:41

Da ce-ai vrea: să-l citez pe gunoiul de Badea? Articolul ăsta măcar are umor.

urbos 25-02-2014 - 23:42

In plus, imi inchipui ce grohaieli erau pe matale cand Cristoiu era la Antena3 si inca nu-i gasise Bashina dosaru de turnator, ca sa-l santajeze pe ticalos.

UnUL 25-02-2014 - 23:51

Închipuie-ți;, e ușor, căci văd că ai imaginație bogată.

ValVerde 25-02-2014 - 23:13

Onorabil ar fi ca si Antonescu sa demisioneze din fruntea partidului.

UnUL 25-02-2014 - 23:25

Nu te contrazic, domnule ValVerde, dar mai întâi ar trebui să demisioneze Pontocchio, ori el n-o va face niciodată.

Antibasistul 25-02-2014 - 23:35

MAI ÎNTÎI SĂ DEMISIONEZE BĂSESCU!!!!!!!!!!

UnUL 25-02-2014 - 23:42

De ce, puiuț?

Antibasistul 25-02-2014 - 23:43

Ca sa întrebe cretinii basisti, cei ca tine!

Antibasistul 25-02-2014 - 23:45

PS. pentru ca a ruinat țara si a adus poporul la disperare!

UnUL 25-02-2014 - 23:52

Asta ți-a spus ție Felix, Bășinel?

Antibasistul 25-02-2014 - 23:55

Asa mi-a spus realitatea din Romania marea saracie in care Basescu a dus, fara mila, poporul!!

Pungescu Gazian 26-02-2014 - 00:08

Da taxele le-a pus dracu de Ponta parca, nu?

ValVerde 26-02-2014 - 00:59

„Asa mi-a spus realitatea din Romania marea saracie in care Basescu a dus, fara mila, poporul!!”

===

Poate a dus poporul unde zici tu, dar cred ca i-a fost mila !

Antibasistul 26-02-2014 - 14:08

Daca ii era mila, nu o facea!

ValVerde 26-02-2014 - 00:54

@UnUL
Fara discutie ca Ponta trebuie sa demisioneze imediat.
Am spus-o de cel putin trei ori pina acum.

Trebuie sa-si asume responsabilitatea.
Ponta in fata romanilor si Antonescu in fata propriului partid.

urbos 26-02-2014 - 02:22

Ca nuca-n perete bosorogule. Antonescu e sef la partid, Ponta e prim-ministru, care e legatura intre potentialele lor demisii? Mai bine ai intra la loc in cotet, ca nu-i frumos sa bagi ratul la lindic.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 03:26

…@ aka kaTurboase ;
…Deaqa sOMN ph.ytic si OP harit e Sef de Partid ,
…Tu , viermme skatofag de Pogoanele, neam de
…Tal Harry , Ho-Tzi si metta Koorwetta la 80 codolani,
…Immage kompllet ! despre NEO LIBERALles-Pulles !
…si cu DOCTRINa -Na cum stamm , HOTZILOR !
…In doua trey LUNI umhpletzi Puschariile cu ELITE
..Libberale !
…INDOCTRINATZI de HO-Tzie cum este TRADITZIa la voi …PATRiHOTZILOR !
…De 8 Martie te vedem la BRAITZ cu Bhasina ,
..De ZIUA kurwwelor FARA FRONTIERE !
…Nutzica , in COMParatie cu voi, este
IMMA caculata FE_CIoara !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 00:09

Onorabil …zici ! Onorabil la …cine ! La rrumanasi !
Dolby , tu esti …plecat demult ! dar esti plecat RAU !
Ori ai plecat prost ! Si acusica ai ..evoluat si esti TAMPIT !
Ori te clonara astia , sa-si bata joc de tine , ca de Bat-Yamistul ,
Care numa’h clona poate fi … adresandu-se cu frate la viermele
Penelist din Pogoanele !
Deci , aveti o …scuza !
Santetzi …clonati , nashparlilor !
De Bla-Bla Zoonul de NapoCallis , nici nu se …merita !
Dementza totala !

Europeanuul 26-02-2014 - 14:23

Onorabil ar fi ca ambii lideri USL (Ponta si Antonescu) sa demisioneze. Cred ca ar fi bine sa revina Tariceanu la conducerea libearlilor.

pathfinder 26-02-2014 - 14:25

Onoare in politica?
Da’ tu unde te crezi? 🙂

Pungescu Gazian 26-02-2014 - 00:05

La aceste alegeri, noi oamenii din Pungesti striviti sub gazele de sist victorpontoase, invitam echipele de activisti PSD sa vina din timp ca sa ne lamurim, caci bicele au fost inghetate si neunse si nu stim daca mai pocnesc bine.

Plus ca a iesit vorba ca de-ti bati in ciu in spate la privata si atarni chiloti de psd nu te mai doare burta nici dupa prune cu lapte!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-02-2014 - 03:39

Din SERIA ;CITATE de la INTELEPTI ,
voi incerca ,daca va fi posibil ,sa
CITEZ , NEC PLUS ULTRA despre
cele intamplate recent;

USL, “nasol moment, mişto colivă”
February 25, 2014 Mordechai Rabbi zice No comments

USL a murit. Motivele se ştiu, ritualul despicării firului în patru, cu ifose de analiză, e pierdere de vreme. S-a întâmplat ceea ce trebuia, până la urmă, să se întâmple în mod natural. O alianţă de conjunctură, construită nu din afinităţi ideologice, nici din aşezarea dimpreună în spatele unui mare proiect naţional, îşi încheie existenţa. O putea face cu măreţie sau… aşa cum se întâmplă.

Nici nu poţi pretinde măreţie politicii româneşti! Pentru asta ai avea nevoie de bărbaţi politici, iar noi avem doar nişte prăpădiţi de politicieni, măcinaţi de ambiţii meschine, de interese deloc onorabile, personaje cărora cocoţarea în funcţii nu le-a schimbat nicicum statura, povara responsabilităţii nu i-a făcut mai cumpătaţi, iar aşezarea în demnităţi nu i-a dăruit şi cu mai multă chibzuinţă. Mărirea le-a dat în schimb mai multă vanitate şi mult mai mult vânt în clanţă. De unde atâta măreţie?

Nu mă străbate vreun colosal regret, la decesul USL. Nici fiori de bucurie nu am. Cel mult dezgust. Se putea şi altfel, dacă decenţa nu ar fi fost definitiv evacuată din politica românească. Nici nu cred că ar trebui să scormonim prea mult, căutând vinovaţi, împărţind culme, aruncând anateme – cum spuneam, e o alianţă de conjunctură care şi-a consumat combustibilul.

Nu ne rămâne decât să vedem ce urmează. Iar aici lucrurile sunt deja la fel de clare. Ieşirea PNL de la guvernare, formarea unui nou guvern, foarte probabil cu participarea UDMR, alegeri prezidenţiale la care foarte probabil USD va avea propriul candidat, iar Crin Antonescu va avea şi susţinerea părţii băsiste a politicii. Acesta e traseul. Nu am inclus aici puzderia de declaraţii, invective, infamii, care, de bunăseamă, nu vor lipsi. DIn toate părţile.

Exista şi opţiunea dizolvării USL şi continuarea colaborării dintre partidele care au alcătuit Uniunea, într-un nou cadru. Opţiune care, constatăm, n-a supravieţuit decât ca ipoteză. În scenariul în care ne pregătim să intrăm, cel prezentat în paragraful anterior, de câştigat are doar Băsescu şi grupusculele aglomerate în jurul său.

PSD va avea de decontat de unul singur erodarea de la guvernare – şi cum n-am uitat încă ce fel arată o guvernare PSD, cu toată baroneala aferentă, o să fie un decont zdravăn. Adăugaţi la asta aducerea UDMR la guvernare şi e lesne de înţeles că pentru Ponta nu urmează zile uşoare.

Nici în PNL lucrurile nu vor sta prea grozav. Ieşirea de la guvernare vine cu nişte costuri. Se va pierde accesul la resurse, e foarte posibil ca în teritoriu, în consiliile locale şi judeţene, lucrurile să o ia razna, iar lucrurile astea pot şubrezi poziţia lui Antonescu, atunci când va avea mai tare nevoie de sprijjinul partidului. Aşezarea lângă Băsescu, explicită sau implicită, sprijinul pe care l-ar putea primi de la acesta, la prezidenţiale, nu are cum îi face prea mult bine.

Războiul care ar putea urma, între foştii aliaţi, la care cu siguranţă se pot adăuga mişcările lui Băsescu, din servicii, din dosare ş.a.m.d., ar putea face ca la prezidenţialele din toamnă să avem un meci mult mai complicat decât am bănui. Dacă până acum părea limpede, candidatul USL ar fi câştigat fără probleme alegerile, posibil chiar din primul tur, acum lucrurile au devenit mult, mult mai complicate. Cum spuneam, din toată nebunia, cineva are de căştigat. Şi nu e nici la PSD, nici la PNL.

P.S. Nu ştiu care sunt socotelile lui Ponta, dar scriu aici ca să rămână: aducerea UDMR la guvernare e o enormă prosti

sursa ;BLOGU lui REBBE

Tache 26-02-2014 - 03:41

8 octombrie 2013, Valentin Mandrasescu

USL: Cronica unei trădări anunţate

Subiectul spargerii USL a devenit o obsesie a presei dâmboviţene şi a analiştilor politici. În fond, discuţia despre „spargerea” USL este lipsită de sens, deoarece USL nu a existat vreodată ca o alianţă viabilă.

Dan Voiculescu şi Crin Antonescu au crezut că sunt parteneri egali cu Ilie Sârbu, însă în realitate ei ambii au fost luaţi în USL în calitate de „mieluşei” care urmau să fie mâncaţi de aliaţii social-democraţi.

Scopurile declarate ale USL au fost sabotate de baronii PSD la referendumul din 2012. Motivul a fost simplu: decidenţii din spatele PSD nu doreau ca Antonescu să ajungă preşedinte, fie şi interimar. Surse din interiorul partidului susţin că sabotarea referendumului a fost o strategie conştientă, adoptată de liderii formaţiunii. De fapt, problema principală a fost Voiculescu care-i irită pe psd-işti şi pe care nu vroiau sa-l lase „la butoane”. În fond, echipa Sârbu & Ponta i-a executat pe cei care au luat în serios ideea luptei cu Traian Băsescu, adică Voiculescu, Dragnea, Antonescu. Voiculescu şi Dragnea vor ajunge la închisoare, iar Antonescu va ajunge să fie detronat de la conducerea partidului, urmând să devină un „pitic politic” de care îşi vor bate joc televiziunile şi concurenţii politici. USL nu există, însă există tandemul format din Băsescu şi Sârbu care au regizat un spectacol pentru publicul credul.

Antonescu şi Voiculescu au fost seduşi de ideea accesului la ciolanul bugetar şi la funcţii guvernamentale, sacrificând şansa de a utiliza suportul popular pentru a-l detrona pe Băsescu în vara-toamna 2012. Mai departe, PSD a lucrat în stil securistic, pregătind şi implementând atât măsuri de decredibilizare a trustului Intact cât şi dosarele prin care urmau să lovească în Voiculescu şi liderii PNL.

Discuţiile şi ameninţările de a „sparge” USL sunt menite să-i ţină în şah pe pnl-iştii care ţin la funcţii şi accesul la fluxurile financiare din bugetul de stat. PSD profită la maxim de gândirea primitivă, lăcomia şi lipsa de viziune strategică a celor dispuşi să sacrifice credibilitatea în numele unor beneficii efemere.

Din punct de vedere formal, este improbabil ca USL să se spargă înainte de primăvara anului viitor. Echipa lui Ilie Sârbu are nevoie de o majoritate stabilă şi controlabilă care să-i permită să se pregătească adecvat pentru alegerile prezidenţiale şi pentru etapa finală a strangulării PNL. La începutul anului viitor, spectacolul USL se va sfârşi. Sfârşitul va fi tragic pentru cei care au ales funcţiile în locul luptei pentru „dreptate până la capăt” alături de alegători.

Tache 26-02-2014 - 03:44

8 octombrie 2013, Valentin Mandrasescu

USL: Cronica unei trădări anunţate

Subiectul spargerii USL a devenit o obsesie a presei dâmboviţene şi a analiştilor politici. În fond, discuţia despre „spargerea” USL este lipsită de sens, deoarece USL nu a existat vreodată ca o alianţă viabilă.

Dan Voiculescu şi Crin Antonescu au crezut că sunt parteneri egali cu Ilie Sârbu, însă în realitate ei ambii au fost luaţi în USL în calitate de „mieluşei” care urmau să fie mâncaţi de aliaţii social-democraţi.

Scopurile declarate ale USL au fost sabotate de baronii PSD la referendumul din 2012. Motivul a fost simplu: decidenţii din spatele PSD nu doreau ca Antonescu să ajungă preşedinte, fie şi interimar. Surse din interiorul partidului susţin că sabotarea referendumului a fost o strategie conştientă, adoptată de liderii formaţiunii. De fapt, problema principală a fost Voiculescu care-i irită pe psd-işti şi pe care nu vroiau sa-l lase „la butoane”. În fond, echipa Sârbu & Ponta i-a executat pe cei care au luat în serios ideea luptei cu Traian Băsescu, adică Voiculescu, Dragnea, Antonescu. Voiculescu şi Dragnea vor ajunge la închisoare, iar Antonescu va ajunge să fie detronat de la conducerea partidului, urmând să devină un „pitic politic” de care îşi vor bate joc televiziunile şi concurenţii politici. USL nu există, însă există tandemul format din Băsescu şi Sârbu care au regizat un spectacol pentru publicul credul.

Antonescu şi Voiculescu au fost seduşi de ideea accesului la ciolanul bugetar şi la funcţii guvernamentale, sacrificând şansa de a utiliza suportul pop.ular pentru a-l detrona pe Băsescu în vara-toamna 2012. Mai departe, PSD a lucrat în stil securistic, pregătind şi implementând atât măsuri de decredibilizare a trustului Intact cât şi dosarele prin care urmau să lovească în Voiculescu şi liderii PNL.

Discuţiile şi ameninţările de a „sparge” USL sunt menite să-i ţină în şah pe pnl-iştii care ţin la funcţii şi accesul la fluxurile financiare din bugetul de stat. PSD profită la maxim de gândirea primitivă, lăcomia şi lipsa de viziune strategică a celor dispuşi să sacrifice credibilitatea în numele unor beneficii efemere.

Din punct de vedere formal, este improbabil ca USL să se spargă înainte de primăvara anului viitor. Echipa lui Ilie Sârbu are nevoie de o majoritate stabilă şi controlabilă care să-i permită să se pregătească adecvat pentru alegerile prezidenţiale şi pentru etapa finală a strangulării PNL. La începutul anului viitor, spectacolul USL se va sfârşi. Sfârşitul va fi tragic pentru cei care au ales funcţiile în locul luptei pentru „dreptate până la capăt” alături de alegători.

urbos 26-02-2014 - 05:40

Scenariul asta e foarte posibil.
Lepra de Sarbu a flirtat mereu cu Basescu, e o secatura comunista de ultima speta.

Antibasistul 26-02-2014 - 14:24

Iata ca dobitocul, cretinul Crin A.adevansat cu un an predicția din articolul citat de Tache!
Retardatul Crin a anunțat, foarte vesel, aseara la conferinta de presa ca USL NU MAI EXISTA, ca asa vrea el, se subintelege ca s-a cacat pe voul prostilor, a celor care au votat USL! Se pare ca idiotul e aliatul secret al lui basescu cu care s-a intilnit in secret in Dec 2013!,

pathfinder 26-02-2014 - 14:28

Aha!
Antenescu a tradat!
Pontachio a semnat tratatul de armistitiu deci a tradat.

Si „voul prostilor” i-ati votat!

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

digital 26-02-2014 - 14:36

băsexu a trădat, și tu, l-ai votat!
hahaha!
mare muyst mai ești, băi „bărbat-ghăoz-finderist”!

pathfinder 26-02-2014 - 14:42

Ma vezi pe mine ca ma plang de Basexu?
Asa cum injurati voi acum ba USL-ul, ba PSD-ul, ba PNL-ul, ba Tontalaul, ba Antenescu?
Nu!
Deci, te rog frumos, chiar daca esti nefututa, comporta-te ca o femeie normala la cap!

urbos 26-02-2014 - 15:44

La sectantii astia bolnavi nu conteaza ce face Basescu. E GURU. Poate sa se si cace in gura lor(o si face de fapt), ca astia il vor iubi. Exact ma muyerile tampe. Astia se umecteaza cand le apare lepra la tv.

pathfinder 26-02-2014 - 15:56

Esti pe langa subiect…

UnUL 26-02-2014 - 16:03

@Pathfider
Păi nu e așa tot timpul?

UnUL 26-02-2014 - 16:04

Ptiu, stuchi-m-ar mâțele : Pathfinder

digital 26-02-2014 - 16:18

pathfinder
26-02-2014 at 14:42

băi, labagiule, chiar dacă mă compari cu nevastă-ta, asta e …DEMOCRAȚIA!
așa că aia va rămâne ne-futută, iar tu, pe lângă ea, un labagiu-băsist-notoriu!
hahaha!

ValVerde 26-02-2014 - 16:22

Claudia, draga, vezi ca e un maimutzoi pe aici care denigreaza femeile, asa la gramada.

Eu cred ca nu a cunoscut niciodata o femeie si vorbeste pentru ca e frustrat. Un fel de „stugurii sunt acrii”

Nu iei tu atitudine ? Ba chair mai bine, nu ii arati tu ce inseamna o femeie adevarata, poate invata si isi schimba parerile…

Antibasistul 26-02-2014 - 17:02

Basistilor in frunte cu chiorul-chel-bețiv la zidul Ceasusestilor de la Tirgoviste CU VOI, impu..ați!!!!!

Iata ca dobitocul, cretinul Crin A. a devansat cu un an predicția din articolul citat de Tache!
Retardatul Crin a anunțat, foarte vesel, aseara la conferinta de presa ca USL NU MAI EXISTA, ca asa vrea el!

Se subintelege ca s-a cacat pe votul prostilor, a celor care au votat USL!
Se pare ca idiotul C. e aliatul secret al lui Basescu cu care s-a intilnit in secret in Nov.,Dec. 2013!,

UnUL 26-02-2014 - 15:32

”VOTUL PROȘTILOR” este o exprimare absolut corectă !

Mircea 26-02-2014 - 06:45

Tov. col. mai faci pariuri ?

„neacsum
13-02-2014 at 22:16
Punem pariu ca nu se desfiinteaza? Nu are nici unul sange sa mearga pe cont propriu. Nici Ponta, nici Antonescu.DACA SE VA RUPE SE VA RUPE DUPA EUROPENE, CAND PONTA VA VEDEA CUM STA LA ALEGERI FARA PNL Pana atunci vorbim de tatonari si experimente.”

Mai nou Neacsu o da la intors:
„Şi totuşi eu mai am dubii….USL divorţ sau doar separare temporară?”
24 februarie 2014

urbos 26-02-2014 - 07:10

Nu grohai cu pacat mai porcule mai, Porcul Securist insusi, Domnia Sa Lepra, Marele Carmaci Traian Basescu, a spus, pe ratul lui ca un cur, ca USL nu se desfiinteaza. Chiar acu cateva zile. De cine faci bascalie neghiob limbist? De Lumina Calauzitoare?
Ratu mic, mai porcule mai. Ratu mic.

Mircea 26-02-2014 - 07:26

De voi fac misto iar Basescu tot de voi isi bate joc dar tu nu ai simtul umorului asa ca ciocu mic mai porcule mai.

UnUL 26-02-2014 - 07:37

El n-a spus că nu se desființează, vițelus. Le-a cerut să se împace să altfel țara risca să nu mai fie guvernată. (În peste 2 săptămâni de scaddal nimeni nu mai guvernase nimic.) N-au ascultat, e treaba lor.

UnUL 26-02-2014 - 07:37

Scuze ; „scandal”

urbos 26-02-2014 - 07:42

Labagiule, nu urmaresti spusele Marelui Carmaci, porc scelerat? Dementul a spus ca nu se vor desparti, ca sint legati, bla bla bla, groh, groh, groh.
Piei!

UnUL 26-02-2014 - 07:44

Ia dă-mi tu citatul, cu referințe exacte (dată, etc.!)

Mircea 26-02-2014 - 07:55

In afara de pesedisti si-a batut joc de ei si Basescu iar liberalii de hazna nu s-au prins nici acuma. Asa patesc cei condusi de un repetent si votati de urbosi.

urbos 26-02-2014 - 08:01

Desi imi face o sila profunda sa demonstrez ceva unui gunoi basist, care e evident bolnav psihic, deci orice punte de comunicare e rupta, asa, ca sa se vada in ce hal esti gunoiule, fiindu-mi mila, iata, de la Porcul insusi, grohaindu-si ineptiile:

http://www.youtube.com/watch?v=HYpl0cooYfk
(minutul 1 si 18 secunde)

Stati drepti javrelor! Grohaie Maria Sa Porcul Traian Basescu!

-comentariul a aparut in alta parte-

Mircea 26-02-2014 - 07:24

Jale mare pe capul nationalistilor uselisti (alianta Jos Basescu). Au primit ordin sa-si spele guritele, sa-si dezinfecteze limbile catifelate si sa se pregateasca pentru pupatul cu mare delicatete a fundurilor udemeriste (unguresti, pentru urbos).

urbos 26-02-2014 - 07:28

Labagiu mic si prapadit? Care uselisti? Gavaresti grohaind acuma despre pesedisti, fratii de doctrina si de radacina comunista cu lepadaturile din cloaca Kiorului. Deci despre ce gavaresti tampitule?

Apropo, pana una alta, vad ca basistii isi lustruiesc limbile infecte pentru curul lui Antonescu. Asteapta salivand doar ordinul Marelui Kior.

Mircea 26-02-2014 - 07:35

Fundurile evreiesti se pregatesc si ele labagiu mic si prapadit. Care uselisti ? Pai aia din care faceti deocamdata parte si voi, liberalii puscariabili. Ati uitat, deja v-ati spalat pe dinti ? Doi ani v-ati ocupat de Jos Basescu (ati luat vreo masura liberala ?) si acuma fugiti pe usa din dos cu un picior in fund. Asa-i timpitule sau deja ati uitat. Cu cine o sa faceti opozitie, cu partidul meu ?

Mircea 26-02-2014 - 07:36

Hai lasa grohaiala liberala si treci la igienizare mai ales ca tu puti a naftalina de cazarma.

urbos 26-02-2014 - 07:44

PS Si normal ca liberalii sint vanati si bagati in puscarii, ca asa ati facut, pui de naparci bolsevice, dintotdeauna. Cine au umplut puscariile comuniste, daca nu liberalii si taranistii?
Nu meritati sa traiti.

UnUL 26-02-2014 - 07:47

C u r Bubos, sunt vânați doar cei ce au furat; și, doamne. mulți hoți mai sunt în partidul PeNaL!

Mircea 26-02-2014 - 07:52

urbos
Din cite se vede de la o posta bietii liberali vinati sunt tocmai cei care s-au pupat cu urmasii lui Iliescu deci ciocu mic aliati cu napircile bolsevice. Primiti ce meritati. Nu meritati sa traiti.

urbos 26-02-2014 - 07:56

Desi imi face o sila profunda sa demonstrez ceva unui gunoi basist, care e evident bolnav psihic, deci orice punte de comunicare e rupta, asa, ca sa se vada in ce hal esti gunoiule, fiindu-mi mila, iata, de la Porcul insusi, grohaindu-si ineptiile:

http://www.youtube.com/watch?v=HYpl0cooYfk
(minutul 1 si 18 secunde)

Stati drepti javrelor! Grohaie Maria Sa Porcul Traian Basescu!

urbos 26-02-2014 - 08:00

Lepra ordinara liberalii s-au aliat cu cine au putut, pentru a pastra democratia in Romania, impotriva leprei celei mai puternice care era la putere. Asa s-au aliat cu viermii comunisti de la PD, pentru a-l darama pe Nastase. Apoi cu viermii de la PSD, pentru a-l darama pe cel mai mare ticalos al tarii asteia.
Tu, fiind grohaitor basist, nu ai nici drept sa grohai, caci Basescu insusi declara pe ratul lui infect, ca si-a vazut visul cu ochii, cand a guvernat cu PSD-ul lui Geoana! Deci despre ce gavaresti tu acolo ma fiu de catea slinoasa? Nu vezi ca orice grohai, basist penibil, se intoarce impotriva ta?
Piei!

Mircea 26-02-2014 - 08:06

Deci din nou bietii liberali sunt victima lui Basescu. Daca el a zis ca USL-ul nu se rupe urbosii au dormit linistiti, ca si seful lor, iar acuma s-au trezit (oare ?) si pling ca Basescu i-a inselat. Mare pisicher Basescu asta, a reusit sa-i pacaleasca tocmai pe liberali iar ei prostutii nu s-au prins. L-as felicita dar sa pacalesti niste prosti nu e o mare realizare. Sau pacalit ei singuri pupindu-se cu urmasii lui Iliescu.

urbos 26-02-2014 - 08:09

Liberalii sint victimele SISTEMULUI. Sistemul comunist si securist, perpetuat prin PSD, PDL si tot ce-a mai sparcait FSN-ul ala pe cur.
Dar nu doar liberalii sint victimele, ci democratia din tara asta si toata Romania.

Mircea 26-02-2014 - 08:12

urbos
26-02-2014 at 08:00

Lepra ordinara „liberalii s-au aliat cu cine au putut” si put si acuma dupa alianta cu Ilici. In opozitie o sa puta din nou. Acolo cu cine o sa se alieze ca sa-l dea jos pe Basescu si sa reinstaureze democratia in Romania ca singuri e vai de mama lor de liberali ?
La pubela cu voi ca putoarea e groaznica si mai dati cu var cloros prin cotet ca de sediu o sa va despartiti.

urbos 26-02-2014 - 08:17

Gunoiule, despre ce gavaresti gunoiule, Bashina al vostru a guvernat cu PSD-u, ba lepra! L-ati facut pe Ponta ministru bai gunoierilor! Acuma va pute? Hahaha!
Duhoarea voastra de securisti imputiti nici nu poate sa dispara vreodata.

Mircea 26-02-2014 - 08:18

urbos
26-02-2014 at 08:09

„Liberalii sint victimele SISTEMULUI.” Bietele victime. Nu stiu ca sistemul asta face parte din UE si din NATO, ca toate statele din lume (inclusiv draga si democratica voastra Rusie) il RECUNOSC CA ATARE, ca legile la noi TREBUIE sa fie in concordanta cu legislatia europeana. Daca liberalii incalca aceasta legislatie nu sunt victime ci borfasi iar DNA-ul face curatenie tocmai printre borfasii tai liberali. Borfasi la scara mare nu victime.

urbos 26-02-2014 - 08:18

Si uiti poporul roman, ma lepra, asa cum e el, nu se stie cand o sa va ia gatu. De data asta pe bune.

Mircea 26-02-2014 - 08:21

urbos
26-02-2014 at 08:17

Gunoiule, despre ce gavaresti gunoiule ? Pe Antonescu cine l-a facut ministru fiu de maidanez ? Antonescu al tau e fecioara ?

Mircea 26-02-2014 - 08:25

urbos
26-02-2014 at 08:18

„Si uiti poporul roman, ma lepra, asa cum e el, nu se stie cand o sa va ia gatu. De data asta pe bune”

Chestia asta ai invatat-o la cursul de socialism stiintific troll fara minte ? Sa nu uiti, ma lepra, poporul nu se ocupa de „gitu” nimanui. Pentru asta avem justitia si ea face curatenie si printre borfasii liberali, pupatori de funduri pesediste.

urbos 26-02-2014 - 08:28

Asa e, stiu si eu…nici in Ucraina… si acolo era Justitie, baga opozantii in puscarii…mai stii?
Eu stiu si ca ma-ta si tac-tu nu te-au invatat istorie…

urbos 26-02-2014 - 07:40

Pai „jos Basescu”, adica jos taratura nationala, dementul cu apucaturi de dictator, care si-a batut joc de lege si democratie si a transformat Romania in stat politienesc si securistic, era un scop LIBERAL, gunoi ordinar ce esti. Dar fratii vostri intru comunism si securism, leprele pesediste, l-au facut scapat de Dementul National si au semnat pact cu el. Deci despre ce gavaresti mai fiu de catea?
Cine-i cu Basescu merita sa moara.

UnUL 26-02-2014 - 07:45

Parcă-l aud pe boul de Badea: aceleași minciuni și clișee răsuflate.

Mircea 26-02-2014 - 07:48

Vad ca scopul liberal a fost atins in strinsa colaborare, gunoi liberal, cu fratii vostri „intru comunism si securism, leprele pesediste”. Voi liberali de hazna v-ati pupat si aliat cu ei, voi i-ati ajutat sa ajunga la putere, voi l-ati obligat pe Basescu sa-l nominalizeze pe plagiator, voi ati mintit ca nu stiti nimic de coabitare dar repetentul stia bine ce a citit iar urbosii urlau in ton cu repetentul.
Voi v-ati pus capra in fata fratilor vostri comunisti creati de Iliescu si acum va dati fecioare ?
La furnal cu voi mai fiu de maidanez.

urbos 26-02-2014 - 08:06

Hahahaha! Cine l-a obligat ma pe Kior? Hahaha!
L- a obligat PACTUL ba scarnavie! PACTUL!
Auzi la dement, l-a obligat cineva pe Kior! Hahahaha!

In paranteza fie spus, il obliga si Constitutia, dar cand s-a impiedicat lepra nationala de Constitutia de care si-a batut permanent joc?

A semnat pact cu Ponta(nu s-a auzit nici un grohait de-al vostru impotriva, sectantilor!-hahaha) de-asta l-a numit. Ponta i-a lasat aparatul represiv pe mana, iar Bashina l-a numit.
Taras, mars!

Mircea 26-02-2014 - 08:28

urbos
26-02-2014 at 08:06

„Hahahaha! Cine l-a obligat ma pe Kior? Hahaha!”

Da pe Ponta si pe Antonescu i-a obligat cineva ? Hahahahahaha. Tu esti mai prost decit permite decenta.

Mircea 26-02-2014 - 08:30

In paranteza fie spus unde scrie ceva in Constitutie despre pactul asta ?

urbos 26-02-2014 - 08:34

Ce sa-i oblige ma tampitule? Si ce pact in Constitutie? Hahaha! Nici nu intelegi ce citesti ma senilule. Basist prost. D-aia esti basist, ca esti prost. Sau javra ordinara, fiu de naparci comuniste sau securiste. In orice caz, bolnav psihic. Asa sinteti toti.

UnUL 26-02-2014 - 09:43

@Mircea
Domnule Mircea, este clar că dialogul cu C u r Bubos este inutil: el are trei idei fixe; și, desigur, pentru toate relele din România și de pe mapamond de vină e Băsescu (acum în cârdășie cu PSD-ul). Liberalii sunt niște dalbe mioare: nu s-au asociat cu „partidul roșuu” PSD ca să ajungă la ciolan – trădând valorile de dreapta; au avut un progarm clar și liberal de guvernare pe care l-au pus în aplicare din clipa în care au venit la putere (program care nu s-a limitat la „Jos Băsescu!”); nu au luat năravurile de escrocherie și furt de la nărăviții PeSeDei, partenerii lor de alianță (dacă nu cumva le aveau deja dinainte!) ci sunt judecați și condamnați în număr mare – deși sunt albi ca neaua! – pentru că „așa vrea mușchii” lui Băsescu, care deține puterea asupra justiției, ba chiar instrumentează personal toate dosarele (ocupat trebuie să mai fie!); habar n-au avut de pactul de coabitare (e drept că Antonescu era de față la semnarea lui, dar dormea în acest timp!); au dorit să salveze democrația în România (nu au votat legile din „marțea neagră!); luptă împotriva „sistemului securistic” al lui Traian Băsescu (cu securistul Ghișe și cu Porumbacu în frunte), etc. Este evident că Buboșel ar putea câștiga fără probleme premiul întâi la un concurs de literatură SF

urbos 26-02-2014 - 09:48

Credeam, porcule, c-o sa-ti pui cenusa-n capu ala de mos sclerozat, ca ti-am aratat unde grohaia porcu tau ce grohaia despre rupea USL.
Dar matale, mos sclerozat, nici gand. Ca esti bolnav psihic, porc nesimtit din tata-n fiu.
Cum tot tu grohai, ce dialog se poate purta cu voi, sectantii basisti? Chiar asa.

PS nu credeam, ca doar cunosc marfa

Mircea 26-02-2014 - 09:56

urbos
26-02-2014 at 09:48

„Credeam, porcule,” si crezi si acuma porc liberal. Ii injuri pe comunisti dar pina ieri colcaiai in buda pesedistilor lui Iliescu iar acuma te dai fecioara. Pina ieri ti-a placut gustul acuma vrei sa maninci alt rahat ? Pofta buna !

urbos 26-02-2014 - 10:01

Taci ma secatura, ca grohai ca proasta-n targ.

UnUL 26-02-2014 - 10:02

Obsesia grohăitului la godacul Bubos de serviciu.

Mircea 26-02-2014 - 10:03

urbos
Nu scrie nimic in Constitutie („In paranteza fie spus, il obliga si Constitutia, dar cand s-a impiedicat lepra nationala de Constitutia de care si-a batut permanent joc?”) asa cum minti tu din buda comunistilor dar poate te mai lumineaza Claudia ca ea le are cu interpretarea legilor in lumina antibasistilor. Uiti de la mina la gura dar ii dai din clanta. Mars in buda lui Iliescu si mai suge cit poti ca in opozitie ai sa sugi de la unguri.

ValVerde 26-02-2014 - 14:57

Voiculescu si Antena 3 sunt de-ai lui Antonescu ?
Daca da, si daca Antonescu se aliaza cu Basescu ca sa se razbune pe Ponta, emisiunile mitocanului ala, Badea, vor intoarce tunurile pe Ponta si isi va lua inapoi boratura varsata contra lui Basescu, sau ramine o boratura generala cu culori si gusturi diferite, pentru toata lumea ?

pathfinder 26-02-2014 - 15:01

„Voiculescu si Antena 3 sunt de-ai lui Antonescu ?”
Nu.
Antena 3 e a Varanului.
Care Varan tocmai a facut alianta cu PSD-ul.
Acum Antonescu e cel injurat la A3.

Sunt cam dezorientati aia ca trebuie sa traga si in Antonescu si in Basescu.
Simt ca sfarsitul e aproape…

ValVerde 26-02-2014 - 15:11

Aha ! Deci Badea are verticalitate si onoare !
Ramine la aceeasi gama de injuraturi.

Dar ce se face limbricul isteric, ca lui ii placea Badea si acum asta il ia la suturi pe Antonescu si PNL-ul.
Cel mai bine ar fi ca Badea sa injure la ore cu sot pe Basescu si la ore fara sot pe Antonescu.
Asa isi face lumea un program si se uita la ce-i place.

pathfinder 26-02-2014 - 15:16

Pa n-are „verticalitate si onoare”.
Pana acu’ cateva zile Antonescu era cel mai frumos dintre pamanteni.
Acu’, peste noapte, e cel mai urat.
La concurs cu Basescu…

ValVerde 26-02-2014 - 15:19

Cum am zis…daca si-ar administra judicios injuraturile, nimeni nu s-ar prinde.
Limbricul s-ar uita la ora de injurat Basescu, dupa care schimba canalul cind ii vine rindul lui Antonescu. Ca sa nu existe confuzie si ranchiuna. Totul e sa nu le amestece….

pathfinder 26-02-2014 - 15:17

Limbricul va ramane isteric.
Isteria va fi putin diferita…

ValVerde 26-02-2014 - 15:20

Lasa-ma sa ghicesc: va fi canalizata impotriva lui Basescu ??!!

pathfinder 26-02-2014 - 15:27

🙂
Unde mai pui ca va exista un nou inamic.
Tradatorul Tonta…

Va fi distractie!

ValVerde 26-02-2014 - 15:43

Uite-l mai jos !
A inceput.
Oare gindeste mai bine pe muzica de Bach ?

urbos 26-02-2014 - 15:50

Si care nou inamic ma schizofrenicule?
Ponta e un gunoi inca de cand a semnat pactul cu securistu vostru, ma curve proaste. Ba dinainte, de cand i-a supto ca un ticalos Barosului. Mai gavariti si singuri ca tampitii, voi emiteti ineptii, voi va raspundeti. De unde nou?
Starpiturilor. Muyeri demente. Vai de capu vostru de paraziti. Ratatilor.

urbos 26-02-2014 - 15:52

Lindic, ce faci fa, iar incerci sa mi te adresezi ca muyerea? Prin terti? Hahahahaha!
Cacat chinuit de prostie! In ce hal esti de prost!

urbos 26-02-2014 - 15:38

Viermii basisti, grohandu-si doct ineptiile basiste, crezand ca peste tot e ca la ei, basistii, adica limbistii sint platiti din banii furati din asigurari de exemplu, ca sa-l linga pe Kior, la ordinul Kiorului, ca audienta ioc.
Nu viermilor, Antena3 isi castiga banii pe PIATA, din audienta! Ati inteles viermi? Altfel, viermi de dreapta, bineinteles. Iar daca or fi la ordinul lui Voiculescu, or fi pentru ca e patronul lor, si el isi tine afacerea. Ati inteles ma viermi „de dreapta”?
Ca asa e in capitalism, patronu vrea sa faca profit. Daca Antena3 s-ar da cu Kioru vostru, ar lua-o in gura ma onanistilor „de dreapta”, care mai tineti si Romania in spate, sa murim de ras. Ar trebui sa fie platita ca si restul de haznale basiste, din bani publici.

Sifiliticii nu inteleg ce inseamna nici verticalitate.
Verticalitate viermilor, inseamna sa ai niste principii, nu sa tii cu o persoana , ma muyerilor proaste. Pai daca Antonescu, da acum impresia ca s-a aliat cu starpitura securista, pe care tu ai injurat-o, nu e logic sa-l injuri? Idiotilor!
Ca nu e ba viermilor ca la voi, unde lingeti si lingeti si lingeti curul Kiorului orice ar face, si lingeti unde ati scuipat, doar Bashina sa traiasca.

Lindicu, si rujatu, doaua gioarse proaste, lingandu-si ranile de ratati. Hehehe. Ce scarba! Cata prostie!

pathfinder 26-02-2014 - 15:50

Freaca, freaca…
Verticalule!

Obsesiile:
Viermi de 7 ori.
Basescu/basisi de 5 ori.
Lins de 6 ori.

urbos 26-02-2014 - 15:54

Ai retinut ce mintea ta e apta sa retina, ca muyerea… aia vrea subconstientu tau de idiot sa vezi. Ala esti.

pathfinder 26-02-2014 - 15:58

Tu ai scris…
Te-ai descris…

urbos 26-02-2014 - 16:06

Iar faci ca maimuta? Eu am scris, te-am descris.
Iar tu, ca proasta, te-ai dat de gol, aratand ca n-ai retinut decat ce mintea ta de muyere a vrut sa tina. Mintea, vorba vine, ca la voi, muyerile, se gandeste cu curu, uteru, lindicu…

pathfinder 26-02-2014 - 16:12

Acu’ ai facut tu ca maimuta…
Freaca, freaca…

ValVerde 26-02-2014 - 16:12

@pathfinder

O fi verde la fata? Albastru ? Vanat ?
Apoplexia e boala dracu’…cel mai rau e cind nu ai nimic de spus, dar esti convins ca spui ceva….

urbos 26-02-2014 - 16:16

Ce mi-ati mai suge-o voi, otrepe slinoase, ahhh, ce mi-ati mai suge-o! Dar cine dreacu sa se uite la voi, ma scursurilor? Hehehe!
Vai de capu vostru e chinuite.

pathfinder 26-02-2014 - 16:23

@ValVerde
A venit si raspunsul.
Toate culorile…

ValVerde 26-02-2014 - 16:24

Maimutzoiul curcubeu cu personaliate de limbric !

UnUL 26-02-2014 - 15:57

EVZ, Wednesday, 26 February 2014.
EDITORIALUL EVZ. Guvernarea USL s-a terminat. Trăiască protectoratul Dan Voiculescu!
Autor: Mircea Marian

…De când s-au instalat la Palatul Victoria, liderii PSD şi PNL nu au făcut decât să se fure între ei, să-şi pună piedici şi să se înşele. Nimic altceva. Fiecare minister liberal a fost dublat de o structură pesedistă care gestiona bucata mai mare din tort. În mod cu totul absurd şi sfidând orice interes public, drumurile au fost luate de la Transporturi şi date pe mâna lui Şova. Solidari au fost cei din PSD şi PNL doar când a fost vorba să-i apere pe infractori, precum Fenechiu, Năstase si Becali, sau pe plagiatori. Puţinele proiecte de ţară pe care le-au avut – modificarea Constituţiei sau regionalizarea – şi-au rupt gâtul la Curtea Constituţională.
Acum, privind la dezastrul lăsat în urmă de guvernarea USL, vă invit să vă fiţi optimişti: va fi mai rău. Acelaşi Ponta rămâne la Palatul Victoria. Va candida, probabil, la prezidenţiale, având în faţă un adversar periculos: pe Crin Antonescu, care a dovedit că ştie să joace bine când este în opoziţie. USD este o armată de mercenari care ar putea dezerta în orice clipă. Singurul lucru de care le este frică la toţi cei din USD este Antena 3. Simt în ceafă frica de linşajele mediatice la care Gâdea se pricepe atât de bine. Este posibil ca Dan Voiculescu să intre la puşcărie – o sentinţă ar putea să vină în această primăvară – dar omul este pregătit şi pentru un astfel de incident şi şi-a pus afacerile în ordine. Însă, până atunci, el face presiuni asupra lui Victor Ponta ca să-l scape de Justiţie şi, fără îndoială, afacerile sale vor merge din ce în ce mai bine, chiar dacă le va conduce de la Penitenciarul Rahova.
Cât despre actul de guvernare, el va arăta cam aşa: nu se va întâmpla nimic important, pentru că Ponta nu va risca să supere pe cineva în anul său electoral. În schimb, RTV şi Antena 3 se vor specializa în telenovele cu familia Băsescu. Publicul va mânca pop-corn, ca să-i ţină de foame, şi se va amuza foarte mult.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult