Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USL s-ar putea rupe, amenință viitorul ministru de Interne Klaus Iohannis

USL s-ar putea rupe, amenință viitorul ministru de Interne Klaus Iohannis

scris de C.S.
0 afisari

Viitorul ministru de Interne, Klaus Iohannis, a lansat un avertisment privind fragilitatea USL. Prim-vicepreședintele PNL susține că USL se poate rupe dacă negocierile privind preluarea unui post de vicepremier şi a portofoliului de la Interne merg prost şi nu se va mai realiza remanierea.

USL este o alianță din ce în ce mai fragilă.

Totodată, Iohannis a dat asigurări că, dacă va fi numit în Guvern, va demisiona de la Primărie cu cinci minute înainte de a depune jurământul de învestitură.

Iohannis a afirmat că discuţiile despre noua construcţie politică – USD – „îngreunează dialogul”. „Dacă negocierile vor merge bine şi ne înţelegem, o să trecem şi peste acel semnal dat de USD. Voi merge la minister şi o să îndeplinesc condiţiile cerute de lege. În momentul acesta, calea este clară, dar are două soluţii care depind în mică măsură de opţiunea mea privată. Depind de cum merg negocierile în USL„, a spus Iohannis.

Întrebat ce l-ar putea face să renunţe la ideea de a prelua cele două funcţii, Iohannis a răspuns: „Să nu ne înţelegem la negocieri şi să nu se realizeze remanierea”.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că nu acceptă cele două posturi din lipsă de activitate, „aşa cum au înţeles chiar şi unii oameni politici”, ci pentru că aşa s-a decis în PNL.

„Eu nu merg la Bucureşti pentru că nu am ce face aici. Am cel mai bun job şi-mi place cel mai mult. Eu merg acolo pentru că aşa s-a hotărât în PNL. S-a hotărât să merg pentru ministru de Interne şi vicepremier. Eu nu discut despre altceva, nu discut altă configuraţie”, a spus Iohannis.

El a precizat că, „în varianta optimală”, calendarul următoarelor zile ar putea fi acesta: „Azi (marţi – n.r.) negocieri, mâine mers în Parlament, poimâine introducerea în funcţie. Eventuala demisie apare cu cinci minute înainte de depunerea jurământului”.

Întrebat dacă USL s-ar putea rupe dacă negocierile actuale eşuează, Iohannis a răspuns: „Dacă negocierile merg prost, se poate”.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, declara, luni, că în cadrul reuniunii USL toţi liderii au fost de acord cu ideea că schimbările făcute în Guvern trebuie să fie realizate prin intermediul unui vot în Parlament asupra structurii Guvernului, acest lucru fiind posibil miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult