Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE USL solicită revocarea lui Blaga, Anastase şi a Avocatului Poporului

UPDATE USL solicită revocarea lui Blaga, Anastase şi a Avocatului Poporului

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

UPDATE: Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este propunerea USL pentru postul de preşedinte al Senatului. De asemenea, la Camera Deputaţilor, ar urma să fie nominalizat Valeriu Zgonea.

Într-o şedinţă ad-hoc a Birourilor Permanente de marţi dimineaţa, USL a cerut revocarea Avocatului Poporului şi a celor doi preşedinţi ai camerelor Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase.

USL vrea revocarea Avocatului Poporului si a celor doi presedinti ai camerelor Parlamentare

Decizia în privinţa solicitărilor USL urmează să fie luată în urma unei sesiune extraordinare a Parlamentului care va avea loc marţi, 3 iulie, de la ora 14:00. Potrivit Mediafax, decizia de convocare a unei noi sesiuni extraordinare a fost luată cu 16 voturi „pentru” şi trei voturi „împotrivă”.

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu a declarat pentru realitatea.net că nu e surprins de cererea USL, menţionând că nu ştie totuşi de ce USL vrea să îl revoce. Vicepreşedinitele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a spus că revocarea din funcţie a Avocatului Poporului a fost solicitată de USL pentru „încălcarea Constituţiei şi a legilor în vigoare”, precizând totodată că la ora 11.00 cele două Comisii juridice ale Parlamentului au fost convocate şi se vor pronunţa asupra cererii pe care grupurile USL au depus-o.

Totodată, grupurile PSD şi PNL vor solicita, marţi, în plenul Senatului, revocarea din funcţie a preşedintelui acestei camere, Vasile Blaga. Pe de altă parte, surse din USL au declarat pentru Mediafax, că încă se analizează oportunitatea înlocuirii în funcţie şi a Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor. Vasile Blaga a subliniat că demersul USL de solicitare a revocării din funcţie a preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor este unul neconstituţional.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult