Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USL, tensiuni în Bucureşti, la sectoare

USL, tensiuni în Bucureşti, la sectoare

scris de M.A.
1084 afisari

Desemnarea candidaţilor USL la Bucureşti a dat naştere la tensiuni in USL. În timp ce PSD doreşte candidaţi comuni, PNL nu exclude candidaturi separate.

harta_bucurestiVictor Ponta a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că doreşte ca USL să aibă candidaţi comuni la toate sectoarele din Bucureşti. „Mai spun o dată: noi avem foarte clar în acord că la Bucureşti susţinem un candidat comun şi acela este Sorin Oprescu. Avem un candidat comun, dl Oprescu. Avem listă comună. Din punctul meu de vedere, îmi doresc să avem candidaţi comuni la toate sectoarele. Protocolul nu ne obligă să avem candidaţi comuni decât la judeţ şi municipii reşedinţă de judeţ. Nu ne obligă şi mai jos. N-o să avem în 3.300 de localităţi candidaţi comuni, că nu se poate”, a afirmat Victor Ponta.

Referindu-se la candidatul pentru funcţia de primar al sectorului 6, liderul PSD a precizat că îşi doreşte să candideze cel care are şansele cele mai mari să câştige. „După toate sondajele noastre, e domnul Florescu de la PC. Întâmplător, v-o spune un PSD-ist. Eu susţin orice variantă bună la toate localităţile”, a mai declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă există posibilitatea unei candidaturi separate la sectoarele din Bucureşti, Ponta a răspuns negativ. El a susţinut că partenerii din USL nu i-au spus că ar dori să existe candidaţi separaţi.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că săptămâna aceasta vor fi definitivate candidaturile USL la Bucureşti, transmite Agerpres. „În cursul acestei săptămâni (n.red. – vor fi definitivate candidaturile). Nu este vorba doar de sectorul 6, este vorba despre definitivarea candidaturilor pe Bucureşti, dacă luăm în calcul şi sectoarele. Până la sfârşitul acestei săptămâni noi vrem să încheiem tot, până la detaliu, deci şi Bucureştiul’, a afirmat preşedintele PNL, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului. El a susţinut că nu a avut o discuţie în cursul zilei de miercuri cu liderul PSD, Victor Ponta, şi nici nu ştie când va avea loc lansarea candidaţilor USL.

„Nu am discutat aceste lucruri, probabil într-un fel sau altul va avea loc (n.r. lansarea) nu ştiu dacă împreună sau fiecare”, a spus Antonescu.

Anterior, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat pentru Mediafax că liberalii au ajuns la concluzia că, în două sectoare importante, 3 şi 6, trebuie acceptate candidaturi „împărţite”, respectiv PSD la Sectorul 3 şi PNL la Sectorul 6. Potrivit lui Voicu, nu există o decizie finală nici dintr-o parte nici din cealaltă în privinţa candidaturilor la sectoarele Capitalei.

„Ceea ce spunem noi este următorul lucru: din punctul nostru de vedere, trebuie să existe o împărţire a candidaturilor comune, şi subliniez lucrul acesta, astfel încât, de exemplu, la cele două sectoare cu cea mai mare populaţie a Capitalei, sectorul 3 şi sectorul 6, din punctul nostru de vedere trebuie acceptate candidaturi împărţite”, a spus Mihai Voicu.

1 comentariu

Grig 18-04-2012 - 20:57

Ceea ce nu pot intelege este de ce era necesara demiterea lui Chiliman? Nu mi se pare ca a reusit sa imbunatateasca nimic. Candidaturile le negocia tot el si tot el le negociaza. PSD-ul tot nu este dispus sa renunte la sectorul 6.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult