Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USL vrea să nu se schimbe nimic

USL vrea să nu se schimbe nimic

scris de P.C.R.
6 afisari

Conducerea USL a stabilit mandatul cu care se va prezenta marţi la consultările cu şeful statului, Traian Băsescu, căruia îi va transmite poziţiile sale conform cărora revizuirea Constituţiei să aibă loc în Legisaltivul viitor, iar desfiinţarea actualelor judeţe este inacceptabilă.

Crin Antonescu si Victor PontaPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni după reuniunea CNC al USL, că Uniunea a stabilit ca la consultările de la Cotroceni de marţi să prezinte poziţia sa potrivit căreia despre revizuirea Constituţiei trebuie să se discute în viitorul Parlament, iar reorganizarea administrativ-teritorială care să implice desfiinţarea actualelor judeţe este inacceptabilă.

USL are o poziţie consecventă, coerentă, pe care o menţine într-un moment în care, în mod aritificial şi iresposabil, agenda publică şi scena politică sunt tulburate periculos de către Traian Băsescu şi de cei care aleargă să transpună în fapt ce spune Traian Băsescu. Despre revizuirea Constituţiei, lucrurile rămân neschimbate – vom discuta despre asta în viitorul Parlament; tema reorganizării administrativ-teritoriale – poziţia USL este clară: noi spunem clar, îi vom spune şi lui Traian Băsescu mâine: nu se desfiinţează judeţele, nu e aceptabilă nicio formă cu opt judeţe mari, nici cu 16 judeţe mari. Lucrurile trebuie să rămână din punct de vedere administrativ aşa cum sunt”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul USL a adăugat că tensiunile din interiorul puterii sunt foarte periculoase şi riscă să inflameze spiritele şi să redeschidă teme absurde, naţionaliste şi a subliniat că acest lucru este exclusiv în răspunderea lui Traian Bsăescu şi a PDL.

„Schimbul de replici, ameninţări, între cei care guvernează arată o lume închisă, departe de realitate, în care se joacă pe interese electorale, fără legătură cu interesele cetăţenilor. Facem apel la atitudine responsabilă din partea lui Traian Băsescu, care a generat tot acest scandal, la acei din UDMR care au reponsabilitatea guvernării în mod special şi decisiv”, a spus Antonescu.

Copreşedintele USL, Victor Ponta, a declarat că liderii Uniunii vor să discute cu şeful statului, în afară de temele agendei, şi despre situaţia economică, corupţia de la ANAF, CSM şi judecătorii ICCJ.

2 comentarii

urbos 20-06-2011 - 16:13

Decat fecalele scremute din creierii putrezi ai securistului comunist de la Cotroceni, sa nu se schimbe nimic este chiar minunat. In orice domeniu!
Numa daca esti un cretin limbist accepti sa mananci rahat, pe motiv ca n-ai altceva.

codul penal 21-06-2011 - 07:32

Propagandiştii de ieri, sindicaliştii de azi, politicienii de mâine

Cei care conduc sindicatul cadrelor în rezervă sunt foşti propagandişti din perioada comunistă. Unul dintre ei este colonelul în rezervă Mircea Dogaru, preşedintele SCMDRR. El a fost profesor de istorie şi a ajuns ofiţer „la apelul bocancilor”, înainte să facă vreo şcoală militară.

Dogaru este secondat de Valeriu Pricină. Cei doi au făcut parte, până în 1989, din Consiliul Politic al Armatei, instrument de propagandă al elitei comuniste. Ulterior, colonelul Dogaru a făcut parte din structurile de contrainformaţii militare, fiind „specialist în manipularea maselor”, după cum spune unul dintre membrii organizaţiei. Aşa cum reiese din documentele SCMDRR, Dogaru este „istoric non-conformist”. Pricină, la rândul lui, este „specialist în propagandă media.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult