Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USR atacă proiectul care crește salariile bugetarilor la CCR

USR atacă proiectul care crește salariile bugetarilor la CCR

scris de Misu Andrei
123 Afisari

USR a anunțat marți că va ataca la CCR proiectul de lege privind majorarea salariilor bugetarilor.

„În mod mișelește, coaliția PSD-PNL-UDMR majorează indemnizațiile tuturor demnitarilor, în loc să reducă de urgență cheltuielile statului. Este vorba de majorări pentru Președintele României, membrii Parlamentului, membrii Guvernului, Avocatul Poporului, prefecți și subprefecți etc. La un simplu calcul, rezultă că creșterile se situează între 880 de lei brut lunar în cazul subprefecților și 1.410 lei brut lunar în cazul Președintelui României.

Prin nota de corectare a erorii materiale pentru un proiect de lege (Plx 21/2022) adoptat săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaților, citită astăzi în plenul aceleiași camere, se includ, de fapt, printre cei care beneficiază de creșterea indemnizațiilor atât Președintele României, membrii Parlamentului, cât și cei care ocupă funcții de demnitate publică numită (membrii Guvernului, Avocatul Poporului, Prefecții etc).

«Ziua ca hoții, în speranța că nu ar fi observat nimeni. Printr-o notă de corectare a unei presupuse erori materiale se aduc modificări cu impact bugetar substanțial, mai ales în contextul creșterii numărului de secretari de stat, care nu au fost cunoscute publicului larg anterior», a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

USR a votat, săptămâna trecută, împotriva adoptării Plx 21/2022 și va ataca acest proiect la Curtea Constituțională, așa cum a promis”, arată un comunicat al USR.

Camera Deputaților a adoptat, pe 31 mai, în calitate de cameră decizională, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 iulie cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021.

Liderul PSD spunea că proiectele adoptate privind majorările salariale nu reprezintă „o pomană”, menţionând că în acest fel se acordă „un drept” salariaţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult