Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USR organizează referendum pe tema inițiativei de modificare a Constituției

USR organizează referendum pe tema inițiativei de modificare a Constituției

scris de Șt. C
14 afisari

Uniunea Salvați România (USR) urmează să organizeze, în perioada 7 – 13 august, primul referendum intern pe tema poziționării partidului asupra inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție privind redefinirea familiei, conform unui anunț făcut la începutul lunii iunie.

Referendumul statutar a fost declanșat de peste 200 de membri USR, semnatari ai unei inițiative USR Suceava. USR este un partid modern, care încurajează democrația participativă, atât în interior, cât și în societate. Astfel, membrii simpli au puterea de a influența deciziile organelor de conducere și de a participa la stabilirea direcției partidului”, preciza USR la acel moment.

După finalizarea referendumului, se va organiza și congresul pentru alegerea unui nou președinte al USR, ca urmare a demisiei lui Nicușor Dan. Președinte interimar al partidului este Elek Levente, vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la ultimul congres.

Valorile USR se bazează pe democrație internă, integritate și transparență față de membrii USR și față de societate”, mai preciza formațiunea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult