Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USR PLUS l-a mandatat pe Dan Barna să le ceară lui Cîțu și Orban să își asume public scandalul arestării premierului în SUA

USR PLUS l-a mandatat pe Dan Barna să le ceară lui Cîțu și Orban să își asume public scandalul arestării premierului în SUA

scris de Misu Andrei
86 afisari

Liderii USR PLUS au decis, luni dimineață, în ședința Biroului Național al partidului, să îl mandateze pe Dan Barna ca în ședința Coaliției care va avea loc luni seara, să le ceară liderilor PNL să își asume public scandalul în care este implicat premierul din cauza episodului arestării pe care a suferit-o în SUA în urmă cu 20 de ani, după ce a condus mașina beat. 

 

„Vrem să știm cum se poziționează PNL în fața credibilității pe care o are premierul, pentru că ce se întâmplă scade încrederea în guvern și Coaliție”, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea USR PLUS.

Liderii USR PLUS l-au atacat constant în ultimele zile pe Florin Cîțu pe tema aventurilor din SUA, dar nu iau în calcul serios o ieșire de la guvernare, și nici să ceară public demisia prim-ministrului.

Joi seara au discutat subiectul într-o altă ședință, și au existat mai multe voci de la vârful partidului care au arătat că ar trebui să se ceară demisia lui Florin Cîțu, însă, puși în fața ideii trecerii în Opoziție, au renunțat la idee.

„Dacă îi ceream demisia, nu și-o dădea. Nici să votăm o moțiune de cenzură nu putem”, au explicat în acea ședință, liderii USR PLUS.

În ședința de luni dimineața, aceștia au nuanțat, spunând că nu pot să intervină tehnic și categoric împotriva lui Cîțu, pentru că asta ar însemna că USR PLUS tranșează războiul din PNL în favoarea lui Ludovic Orban.

Lider PNL, atac la Cioloș

Președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, l-a acuzat, luni, pe Dacian Cioloș, că „are mereu de comentat doar atunci când e vorba sa atace partenerii de coaliție sau pe Președintele României”.

„Dacian Cioloș are obiceiul de a sa cățăra pe subiecte cu iz de scandal doar pentru a mai puncta apariții mediatice. Poate așa consideră că poate compensa absența fizică sau sărăcia de idei cu privire la guvernarea României.

Dacă domnul Cioloș ar investi la fel de mult timp pentru a face ceva pentru România pe cât investește în denigrarea partenerilor de coaliție sau a celor care l-au investit cu încredere, cred ca ar fi mai câștigat. Un minim de decență i-ar spune să renunțe la gâlceava sterilă cu președintele Statului sau cu cei care a spus că face echipă.

Din păcate, domnul Dacian Cioloș toată viața politică s-a cățărat pe munca altora și același principiu îl aplică și acum: se urcă pe subiecte când e rost de imagine pe spatele unor probleme dezbătute cu mult patos”, susține președintele PNL Iași.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult