Acasa Actualitate-InternaPolitica interna USR PLUS vrea să ocupe aceleași ministere în Guvern

USR PLUS vrea să ocupe aceleași ministere în Guvern

scris de Misu Andrei
91 afisari

Dan Barna susține că cea mai rapidă soluție de ieșire din criza politică este ca USR PLUS să-și reia portofoliile pentru care a negociat în decembrie 2020 în cadrul coaliției de guvernare. Totodată, acesta spune că USR PLUS nu va solicita funcția de președinte al Camerei Deputaților la negocierile pentru restabilirea coaliției.

„Din punctul nostru de vedere, este cea mai rapidă soluție de ieșire din criză, pentru că în momentul în care avem un alt premier dornic să constituie un guvern, structura de colaborare în cadrul coaliției e deja definită încă din decembrie și atunci ar putea fi o chestiune de zile dacă mergem pe structura deja agreată.

Având agreată o structură, acea structură nu prevedea poziția de președinte al Camerei la USR în momentul acela. N-o s-o cerem acum.

Sunt două scenarii. Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliție agreată la Vila Lac rămâne valabilă și avem doar situația schimbării premierului și discuția pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil și cu majoritate”, a afirmat Dan Barna la Digi24.

Totodată, acesta a declarat că USR PLUS ar accepta și alte ministere, dacă discuția „e una serioasă”.

„Depinde de ce fel de negociere e. Dacă e una serioasă, se poate discuta orice. Dacă e una în care după cum ne-au anunțat cei de la PNL să ne dea două ministere ca să ne fie rușine de ce-am făcut arată că n-au înțeles nimic din această criză. N-o să stăm ca să ne prefacem că stăm de vorbă”.

Barna spune că nu se pune problema să guverneze cu PSD sau AUR în niciunul dintre scenarii iar Florin Cîțu este în continuare respins ca variantă de premier.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL și ministru demisionar al Finanțelor, spune că în ceea ce privește colaborarea cu USR PLUS pentru formarea unui nou guvern, aceasta este „limitată” de votul dat astăzi împotriva Cabinetului Cîțu. Vîlceanu a afirmat că e foarte puțin probabil ca PNL să mai discute despre un guvern cu USR PLUS. În același timp, el spune că „toate variantele sunt pe masă”.

1 comentariu

Maika Lazar 06-10-2021 - 16:04

Au prins gustul cascavalului?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS