Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vȃlcov, ministru delegat pentru Buget. Bǎsescu a semnat decretul

Vȃlcov, ministru delegat pentru Buget. Bǎsescu a semnat decretul

scris de Laurentiu Banches
50 Afisari

Traian Bǎsescu a semnat decretul prn care Darius Vȃlcov este numit ministru delegat pentru Buget, ȋn locul lui Liviu Voinea.

Vȃlcov, ministru delegat pentru Buget. Bǎsescu a semnat decretul (foto:politicaromaneasca.ro)

Vȃlcov, ministru delegat pentru Buget. Bǎsescu a semnat decretul (foto:politicaromaneasca.ro)

Dupǎ ce Liviu Voinea a demisionat din Guvern pentru a-și lua ȋn primire postul de viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR),  premierul Victor Ponta l-a propus inițial pentru portofoliul de ministru delegat pentru Buget pe social-democratul Claudiu Manda, însă șeful statului a respins această propunere. Tot atunci a respins și nominalizarea UDMR pentru postul de ministru al Culturii, în persoana Rozaliei Biro. Conform Agerpres, președintele Băsescu afirma că cele două nominalizări inițiale nu sunt potrivite și i-a solicitat prim-ministrului să se gândească la altele.

Prim-ministrul i-a transmis șefului statului propunerea de numire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget ȋn 19 august, acesta fiind senator PSD și președinte al Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului din Senat. În cazul Ministerului Culturii, UDMR nu a făcut încă o altă propunere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS