Acasa Actualitate-InternaPolitica interna V. Orban: Nu e momentul ca Ungaria să reorganizeze România

V. Orban: Nu e momentul ca Ungaria să reorganizeze România

scris de M.A.
3 afisari

Nu a venit încă momentul ca Guvernul de la Budapesta să intervină în reorganizarea teritorială a României, declară Viktor Orban, premierul din Ungaria.

Viktor Orban si reorganizarea Romaniei

Viktor Orban si reorganizarea Romaniei (colaj ziuaveche.ro)

Prezent în România, la Universitatea de Vară Tusvanyos, V. Orban le-a sugerat organizaţiilor maghiarilor să adopte o poziţie comună în chestiunea privind reorganizarea teritorială a României, care să fie comunicată Executivului de la Bucureşti şi, ulterior, Budapesta va decide dacă va interveni sau nu.

”În privinţa reorganizării României, nu a venit momentul în care Guvernul de la Budapesta să se manifeste. Poate va veni acel moment. Deocamdată trebuie să spun că comunitatea maghiară trebuie să adopte o poziţie comună şi să comunice asta Guvernului de la Bucureşti. (…) După ce va fi o poziţie comună care ne va fi comunicată şi nouă vom decide dacă trebuie să intervenim”, a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale, citate de Agerpres.

La rândul său, vicepreşedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo spune că „puterea românească” trebuie să ceară iertare pentru „păcatele” pe care le-au suferit maghiarii „în epocile post-Trianon şi post-comunism”.

Potrivit eurodeputatului ales în România, maghiarii trebuie să ceară, în schimbul teritoriilor pierdute, drepturi, „inclusiv autodeterminare limitată şi orice formă de autonomie„.

„Cerem românilor să ne aşezăm la aceeaşi masă, naţiune cu naţiune, nu majoritate cu minoritate, şi dacă raportul Tismăneanu atacă, cere iertare victimelor comuniste, inclusiv victimelor maghiari, atunci îndreptăţit cerem ca şi puterea românească dintotdeauna să ceară iertare maghiarilor pentru păcatele pe care le-am suferit în epocile post-Trianon şi post-comunism. Dacă am pierdut teren, atunci cerem în schimbul teritoriilor drepturi, inclusiv autodeterminare limitată şi orice formă de autonomie la nivelul Transilvaniei, în Partium şi în Ţinutul Secuiesc„, a spus Tokes, la Tusvanyos.

12 comentarii

YAAKOV 23-07-2011 - 20:50

Pe unguri ii gadila la kur si americanii si evreii, ba ii mai si inarmeaza pe gratis.

YAAKOV 23-07-2011 - 20:58

Aiudul a fost cea mai dura si criminala inchisoare comunista, pentru ca acolo tortionarii erau bozgori.
Cu bozgorii nu putem convietui in pace, cat va fi lumea. Sunt bolnavi dupa putere si vor sa-i inrobeasca pe altii. Au gene rele si va trebui sa-i punem la punct.
Trebuie sa refacem industria de armament si sa ne reinarmam, ca sa nu picam defazati in cazul unui unui razboi cu Ungaria.

indisciplinatu 24-07-2011 - 12:44

orban este un bagabont ca si basescu,…corb la corb,…
cu bozgorii si eu sunt de acord:nu vom avea pace si basta!!!
ei vor Ardealul, si atat!!!…toti sunt o apa si un pamant si tot ceea ce intreprind nu au decat un singur scop:Ardealul!!!..cauta „cafteala”…or sa o aiba la momentul potrivit,…orban dixit!!!!

TOM Cc 24-07-2011 - 17:24

domnule prim ministru al Republici Ungaria ,nu credeti ca v-ati cam depasit atributiile ?? Suna ca dracu … De neamestecul in treburile interne a-ti auzit ?? Mai bine mergeti ianpoi la dvs in tara si vedeti ce mai aveti de facut ,ca avem noi grija de organizarea Romaniei .Presedentia si ministerul de externe poate sa dea un comunicat de presa in care sa-i dea 2 peste ceafa si 1 in botic acestui domn care a devenit extrem de obraznic !!! Care ar fi reactia Frantei daca cancelarul Germaniei ar veni in Alsacia si ar perora cum latra acest maidanez de Budapesta ?? Dar noi oare avem cele doua institutii ???? sau deja au facut slus ca sa nu supere partenerii de coalitie ???

Ciu Huhu 24-07-2011 - 17:30

Barbarii, singerosii, cruzii-monstruosii unguri, ISTORIA SPUNE CA au fost ASA, ei sa imparta Romania cum vor?!

Ciu Huhu 24-07-2011 - 17:31

Lupul isi schimba parul dar naravul ba, nu !

Liviu 24-07-2011 - 19:57

Basinosii de unguri sa-si ceara mai intai iertare pentru ce au facut in Maramures ! Iar paiata de Viktoras sa steie ghinisor pe plantatia pe care o are vremelnic spre „conducere” … O sa vina poate si vremea cand toate paiatele asa cum este si el vor da socoteala si vor fi aruncate la pubela ! Sa-si eSprime puncte de vedere cu privire la reorganizarea plantatiei sale si cand va veni momentul o sa le mai punem odata si opincile si steagul rosu, galben si albastru acolo la Budapesta !!! Ii anuntam noi …

P.S. Cat il priveste pe agentul strain antiroman si fost popa de rit securistoid eu zic sa-l cam bagam pe la bulau pentru tradare !!!

YAAKOV 24-07-2011 - 20:04

In alte tari l-ar fi dat prin masina de tocat si il aruncau la canal. Dar noi nu avem nici macar nebuni de calitatea celor din Norvegia,

Bula-ngiu 24-07-2011 - 20:47

Bey rahat cu ochi, cine a soptit neuronului tau singuratic ca vei ajunge vreodata sa organizezi fie si o defecatie in fundul curtii tale? Vezi-ti de falimentul tau si lasa gargara!

Cercul 24-07-2011 - 20:59

Prea multe partide! Partidul Taximetristilor, Partidul Moldovenilor, Partidul Romilor, Pardidul Ungurilor, Partidul Darcac de Laie, Partidul Sculer Dezosat. Desfiintate toate de urgenta!

nicu 25-07-2011 - 08:53

un flecaros si orban asta bozgor venit din stepele asiei in campia panoniei, ce amestec are el in politica interna a romaniei, vai de budapestea lor un mare roman spunea”numa caii din ardeal daca se pissa se inunda bunapesta ” ciocul mic buda a mai fost ocupata de romani in ultima suta de ani de 2 ori nu e tarziu nici azi, bozgorii astia fara sprijinul nemtilor vezi( ultimatimul de la viena 1940) cand au luat ardealul is fix pix ori cu austriei austroungaria

vic 25-07-2011 - 22:00

va dati barbati cu pseudonime’ ,si va sperie pozele cu unguri ,rusi si …dati vina pe vine”.. p.s..bolsevizare usoara

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult