Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Valeriu Stoica avertizeaza: situatia electorala a PDL ar putea fi foarte grava

Valeriu Stoica avertizeaza: situatia electorala a PDL ar putea fi foarte grava

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Daca efectele planului de austeritate nu devin vizibile pana in 2012, “fara indoiala ca situatia electorala a PDL va fi foarte grava”, a avertizat vicepresedintele demoocrat-liberal Valeriu Stoica, intr-un interviu pentru RFI. In opinia lui Stoica, PDL se confrunta cu doua mari pericole: fie panica, fie pasivitatea.

 

 “Panica nu e justificata, pentru ca aceasta scadere in sondaje este fireasca in conditiile in care se aplica un program de austeritate, dar la fel de periculoasa ar fi si pasivitatea. PDL are nevoie de o perioada de stabilizare dupa acest soc al masurilor de austeritate si dupa acest soc electoral, are nevoie de asemenea de o perioada de relansare si toate aceste perioade trebuie strabatute pana in 2012, deci timpul este foarte scurt. Ritmul aplicarii reformelor trebuie sa fie accelerat, pentru ca sa fie vazute de catre alegatori si consecintele bune ale acestor masuri. Daca ele nu vor fi vazute la anul, in 2011 si dupa aceea in 2012, fara indoiala ca situatia electorala a PDL va fi foarte grava”, a afirmat liderul democart-liberal.

 

El a mai adus in discutie o problema: “Exista riscul ritmului lent al acestor masuri (de austeritate – n.r.). Este singurul aspect care cred ca poate fi reprosat actualului Guvern, pentru ca pana la urma masurile care trebuia sa fie luate au fost luate”. Stoica a explicat de ce luarea si aplicarea masurilor anticriza ss-a desfasurat atat de lent: “Pe de o parte, ele au fost cauzate de evaluari prea optimiste, care au fost facute de catre specialisti, inclusiv de Fondul Monetar International, in anul 2009. Atunci, si specialistii si Fondul Monetar au crezut ca criza economica isi va toci dintii pana la sfarsitul anului 2009 si că anul 2010 va fi an de relansare. S-a vazut insa ca aceste evaluari optimiste au fost infirmate de evolutiile din Europa si din intreaga lume. Romania nu putea sa faca exceptie. Guvernul a fost surprins de aceste evolutii. Pana cand le-a recunoscut, pana cand le-a evaluat, a trecut ceva timp si asta a facut ca masurile sa fie luate cu intarziere”.

 

 

0 comentariu

Burrattino 12-03-2010 - 11:46

Pana nu o sa apara si surse video 3D degeaba avem aceste tv-uri. Si nu ma refer doar la filme. Ma refer la canalele de televiziune. Studiile arata ca 90% din timpul petrecut in fata tv-ului, il petrecem uitandu-ne la canalele televiziunilor locale si 10% la materiale video inregistrate si difuzate pe diferite suporturi de stocare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult