Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Valeriu Stoica insistă pe refacerea Alianţei D.A. şi atenţionează asupra discursului de secol XIX al lui Ion Iliescu

Valeriu Stoica insistă pe refacerea Alianţei D.A. şi atenţionează asupra discursului de secol XIX al lui Ion Iliescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica insistă pe refacerea Alianţei D.A. PNL-PDL, pornind de la ideea că, de 20 de ani, ţinta PSD a fost fragmentarea dreptei politice.

De 20 de ani, PSD are ca obiectiv strategic major în politica sa să creeze breşe în interiorul dreptei. Şi a reuşit din 1990 până în 2004, iar din 2006 a reuşit din nou. Recent, Ion Iliescu a dat o declaraţie elocventă. Declaraţia sa are două elemente foarte importante (…) Primul este legat de împiedicarea refacerii dreptei. Iliescu spune clar că PSD trebuie să împiedice unitatea dreptei. Întrebarea mea este următoarea: ce va face PSD după ce, cu ajutorul PNL, tovarăşul de drum, va reuşi să învingă PDL”, întreabă retoric Valeriu Stoica, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei.

“Liberalii înţeleg acest lucru? Ion Iliescu a spus-o foarte clar. Victor Ponta a transmis mesaje în acelaşi sens. Dacă lucrurile stau aşa, atunci cum explicaţi această încăpăţânare a liderilor PNL de a continua să colaboreze cu PSD. Când cineva spune: vezi că este o capcană în faţa ta, şi tu totuşi intri direct în ea, la baza unei asemenea atitudini nu poate fi decât un element iraţional”, îşi continuă liderul PDL raţionamentul, subliniind că Traian Băsescu nu mai este pentru liderii PNL un obstacol în ce priveşte evoluţia lor viitoare. “Este un motiv ca PNL să gândească strategic şi să negocieze cu PDL. În ce mă priveşte, susţin cu toată fermitatea că trebuie să găsim o cale de dialog”, insistă Valeriu Stoica, referindu-se la anul electoral 2012.
Ce ne-a cerut PNL? Ne-a cerut să nu mai avem anumiţi lideri. Se agăţa de Boc – care e prim-ministru în continuare -, de Blaga, Videanu şi Berceanu. Iată, cei trei nu mai sunt în guvern. Dacă persoanele sunt obstacole unităţii dreptei, atunci înseamnă că acele persoane care nu pot să coabiteze într-o formulă unită să se dea la o parte şi să-i lase pe ceilalţi, care pot să trăiască împreună”, punctează strategul PDL. El adaugă: “PDL nu a pus condiţii legate de persoane şi din acest punct de vedere comportamentul liderilor PDL e raţional. Am încercat să găsim o formulă bazată pe programe comune şi nu pe simpatii şi antipatii personale. Revin la declaraţia lui Ion Iliescu. El spune: liberalii sunt duşmanul nostru ideologic. E limpede că alianţa cu PNL e conjuncturală. Nu poţi să stai împreună când unul spune ‘vrem reducerea cotei unice’, iar altul spune ‘vrem cotă progresivă’. PSD e gata să facă un mic compromis pentru scurt timp până câştigă puterea, după care sunt sigur că îşi va pune în aplicare politica sau în orice caz va da la o parte PNL”.

“ E momentul ca liderii PNL să se trezească, să lase la o parte antipatiile, atitudinile de inamiciţie şi să găsească resurse de dialog. Dar mai era o chestiune în declaraţia lui Iliescu, nu ştiu dacă aţi urmărit-o cu atenţie. Iliescu spune aşa: dreapta câştigă şi cei care pierd sunt muncitorii. Un discurs de secol XIX. De două secole economia demonstrează că prosperitatea depinde de modul în care se structurează în formule suple capitalul şi munca, întreprinderea şi salariaţii. Dacă ăsta este secretul economiei capitaliste, reiterezi teorii depăşite de mult? Iliescu asta face, înseamnă că asta face PSD. Iar PNL creditează un asemenea discurs? E de neînţeles”, le transmite Valeriu Stoica liberalilor.

0 comentariu

Suca 18-03-2010 - 15:13

… au o rezerva nelimitata de tampenie. Restul militienilor trebuie sa va mai rastrangeti, deh e criza!

andy 19-03-2010 - 08:15

deci, scoti in evidenta cat de tampit e sistemul juridic din Romania… si tu te intrebi cat sunt de tampiti politistii? adica cat sunt de naivi sa creada ca justitia va functiona in tara asta? ca munca lor nu e in zadar?

Partidul Verde 19-03-2010 - 08:59

Grupul Parlamentar al Independentilor duce negocieri de fuziune cu Partidul Verde si astfel ei vor merge pe culoarul Verde European ! http://www.partidulverde.ro

mielu 20-03-2010 - 21:55

Ce sa zic, foarte tare articol…am picat pe spate, super documentat, de interes maxim. Pina la urma tot nu am inteles de ce este tampit politistul???…ca de ziarist m-am convins :))
Norocul vostru ca nu trebuie sa dam bani pentru a va citi prostiile

fanariotu 21-03-2010 - 08:59

Pai daca linia continua era numai in imaginatia politistului,atunci acesta avea o problema!Nu dati vina pe Justitie,ca in cazul asta,aprocedat bine!Vreti sa incurajam tampitii astia de politisti sa-si bata joc de noi?

eftimie 24-03-2010 - 10:49

… avocat. Că, dacă era om din popor ca noi dădea şi el o preacinstită şpagă şi astfel bugetul de stat nu mai era împovărat cu astfel de comedii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult