Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Validarea Guvernului ar putea avea loc mâine, în ședința de Plen

Validarea Guvernului ar putea avea loc mâine, în ședința de Plen

scris de C.S.
6 afisari

Validarea noului Guvern, care include și miniștrii UDMR, ar putea avea loc mâine, în ședința plenului reunit al Parlamentului, convocată pentru ora 15:30. Audierile în comisii ale propunerilor de miniştri s-ar putea derula în cursul dimineţii de marţi.

Validarea Guvernului ar putea avea loc mâine, în ședința de Plen.

Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat că „se preconizează” luni, la ora 17.30, o şedinţă a Birourilor Permanente reunite, arătând că, dacă se va întâmpla astfel, noii miniştri vor fi audiaţi marţi dimineaţa, urmând ca la ora 15.00 să fie şedinţa de validare.

„Sunt două variante. Astăzi la 17.30 se preconizează şedinţa Birourilor Permanente reunite, nu e sigur, dar e foarte probabil. Dacă se vor convoca Birourile Permanente, mâine (marţi – n.r.) avem, de la 09.00 la 13.00, audierile în comisii ale noilor propuneri de miniştri ai Guvernului Ponta III şi apoi, la ora 15.00, mâine (marţi – n.r.) am avea şedinţa Parlamentului pentru validarea Guvernului. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, mâine ar fi program normal la Cameră”, a precizat Niciolae Mircovici.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că luni, la ora 15.30, va fi semnat acordul politic al UDMR cu PSD, UNPR şi PC, el precizând că Uniunea va intra la guvernare cu miniştri şi secretari de stat şi pe programul guvernamental aprobat de Parlament în decembrie 2012.

Componenţa Guvernului urmează să fie anunţată de premier la ora 16.30.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult