Vanghelie care este la specializare în America | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vanghelie care este la specializare în America

Vanghelie care este la specializare în America

scris de A.H.
7 afisari

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie a plecat luni către Statele Unite, unde face o vizită împreună cu o delegaţie PSD. Din aceasta fac parte Ioan Enciu, membru al Parlamentului European şi deputaţii Doina Burcău, Dumitru Chiriţă, Georgian Pop.

Primarul sectorului 5 Marian VanghelieVanghelie a explicat, la aeroport, că pleacă în SUA cu două probleme: “Unu: mergem şi venim cu experienţă în care învăţăm şi pe primarul general şi pe primarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cum trebuiesc cheltuiţi banii. Doi: o să-mi daţi nota după perioada următoare, dacă pot sau nu pot – vom aduce câţiva investitori pentru parteneriate public-privat să creăm şi locuri de muncă, dar să reuşim să demonstrăm că se poate să-i aducem pe oameni. Exceptând aceste întâlniri, va fi întâlnirea şi la Departamentul de Stat… Celelalte, sindicate, congresmani, sunt detalii pentru dumneavoastră, bănuiesc. Substanţa, bănuiesc, poate fi Casa Albă şi Departamentul de Stat”, a arătat Vanghelie, citat de Mediafax.

El a refuzat să spună dacă şi când va merge la Casa Albă.

“Pot să vă spun aşa: mâine dimineaţă mă voi întâlni cu primarul Washington-ului, Vince Gray”, a afirmat Marian Vanghelie. El a ţinut să evoce ascensiunea politică a acestuia, spunând că Vincent Gray a fost “un om care a fost foarte amărât, care a trăit într-o familie de amărâţi”, a stat într-o garsonieră, a muncit 30 de ani, a fost şi consilier şi a ajuns primar în Washington.

“Asta demonstrează că se poate”, a adăugat Vanghelie, menţionând că va încerca să preia din experienţa lui Gray pentru a ajunge primar general al Capitalei.

“România – şi America – este ţara tuturor posibilităţilor. De aceea, am şi transmis un semnal că este posibil orice, inclusiv să-l susţin pe Sorin Oprescu. Cred că e mai important să găsim formulele cele mai bune, să vedem cum cheltuim banii publici şi să avem o transparenţă, nu să-i cheltuim în modul în care s-au cheltuit”, a precizat Vanghelie, referindu-se la posibilitatea de a-l susţine pe Sorin Oprescu la următoarele alegeri locale.

“Marea majoritate a administraţiei locale din America funcţionează foarte performant pentru că nu au făcut formule de privatizări şi nu au făcut formule, aşa cum se practică la noi şi în alte câteva ţări. (În timpul vizitei – n.r.) avem un program pe domenii. Vom vizita şeful zonei metropolitane şi vom vedea cum au făcut ei, cum au reuşit să creeze zona metropolitană, vom vizita şi vom avea discuţii cu regia de transport şi regia de apă. Vom încerca să învăţăm de la ei cum nu trebuie privatizată”, a mai spus el.

Primarul sectorului 5 a refuzat să spună câteva cuvinte în limba engleză: E păcat de Dumnezeu. Este ziua aşa de frumoasă şi vreţi să stricaţi ştirile cu…”. Un jurnalist a încercat să-i adreseze o întrebare în limba engleză, însă Vanghelie a ameninţat cu stoparea declaraţiei de presă: “Haideţi, vă rog eu frumos. Căutaţi emisiunea lui Măruţă şi o să vedeţi. Vreţi să întrerupem discuţia? Orice aş spune… Nu vreau să creez ştire din chestia asta, e foarte clar”. La plecare, pesedistul şi-a luat “la revedere de la jurnalişti, strigându-le: “I love you!”.

11 comentarii

dana43 17-01-2011 - 16:42

Cred ca Vanghelie este ilustrarea vie a proverbului “prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”. Cat despre afirmatia mai veche cu Hoffa, cred ca ar trebui informat despre faptul ca nici azi nu i s-au gasit macar oasele lui Jimmy Hoffa. Si ca suspect de disparitie nu era fiscul american, ci tovarashii sai…

miticul 17-01-2011 - 16:42

asta e mitic get be get si de aia e asa de colorat! doar veiturilile : moldovenii, muntenii si ardeleni ce au mai albit putin bucalesul , restul find bronzati . cu toata migratia venituriilor ponderea romilor in bucales a ramas predominanta. dan voiculescu, nastase, vacaroiu, piedone, oprescu, vanghelie. sau sportivi : claudiu niculescu, jardel, dan petrescu, danciulescu… sau vedete: luciu, bahmuteanca,…romi get be get. de fapt ce sa intamplat? dupa revolutia de la 1848, tiganii de pe mosii au fost eliberati si au navalit in singurul targ mai acatarii al munteniei: micul stambul. aici au format mahalalele si locuiesc acolo .

Hopa 17-01-2011 - 16:43

Pentru vizita la Casa Alba trebuie facute rezervari cu cel putin o luna inainte. Nu stiu de ce ma indoiesc ca conul Vanghelie si-a facut planuri de asta. Iar Google e in California. Bina ca nu vrea sa vada si Statuia Libertatii si Grand Canyon cand e in Washington.

Panait 17-01-2011 - 16:43

Ce dracu cauta panarama asta de tigan in America ?
Cghiar tara asta nu are pe cine sa trimita acolo daca intradevar este neaparat nevoe de o vizita ?
Pai daca am ajuns sa trimitem in America pe acest analfabet inseamna ca intradevar avem o problema ca popor si tot ce se intimpla in Romania este datorita faptului ca nu mai avem oameni inteligenti si pregatiti pt.a conduce aceasta tara.

miticul 17-01-2011 - 16:44

asta e fiul buCURestiului! cu el defileaza bucalesul . cine la votat pe maimutoniul asta? nu miticii? oprescu si piedone nu sunt tot tygani? va dati seama care e ponderea romiilor in bucales , de au ajuns sa dea primarul general si 2 primari de sector?

Mache 18-01-2011 - 04:58

Hai mai nu va mai agitati atata. Ca daca castiga PSD-u’ alegerile Vanghele asta ajungea macar hambasador la vasington sau bruxel, daca nu chiar ditai mhinistru de externe. Ca locul doar de la interne era garantat arestuitului Voicu…

Florina Cercel 18-01-2011 - 07:35

Sunt foarte convinsă că trebuie făcut ceva. Nu sunt eu cea care propune schimbarea unui guvern, însă sunt la fel de convinsă că s-a ajuns la ceva aberant, monstruos. Dicţionarul limbii române nu cuprinde cuvinte care să dezvăluie adevărata dimensiune a nenorocirilor. Peste criza financiară a venit o criză morală, spirituală. Parcă nu se mai poate stopa nimic. Parcă suntem în Gogo Mago. Cred că românii trebuie să-şi asume schimbarea. Nu se poate să asistăm de atâţia ani la o asemenea degringoladă socială, politică, morală, toate generând un rău apocaliptic pentru această ţară. Trăiesc senzaţia că intelectualii au fost înlocuiţi cu nişte semidocţi, care par să-i urască cu adevărat

Cercul 19-01-2011 - 00:45

America e tara prostiei. Aici nu fac carte decat cei din patura bogata, care isi lasa mostenire nu doar proprietatile ci si educatia.Si universitatile astea sunt cateva: Yale, Princetown, Harward. Fii americanilor bogati urmeaza Dreptul, Stiintele Economice, Medicina. Ca si in Anglia invatamantul tehnic e desconsiderat, spre deosebire de Franta, unde e altfel vazut. Dar si acolo conteaza doar Ecole de Mines, Ecole de Ponts , Ecole Polytehnique(universitati fara profil tehnic in fapt).
Si pe Wikipedia se poate citi asta, caracteristic pentru invatamantul tertiar, este educatia generala abstracta, iar educatia vocationala tehnica de nivel tertial nu este considerata invatamant superior, pentru ca contine si discipline practice, nu doar academice. Ca si in matematica o functie e derivabila daca in orice punct are o derivata(aici nu in orice punct avem o disciplina academica).

ValVerde 19-01-2011 - 01:35

Ce fericit trebuie sa fii ca le-ai dibuit pe toate atit clar si fara echivoc.
Ai dat verdictul, acum noi toti sintem avizati.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult