Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vanghelie, in Piata Victoriei: Avem un guvern incapabil si corupt

Vanghelie, in Piata Victoriei: Avem un guvern incapabil si corupt

scris de Ziua Veche
5 afisari

Marian Vanghelie„Avem un guvern incapabil si corupt si trebuie sa le spunem sa plece acasa. Daca nu vor intelege sa plece acasa cu bun-simt, ii vom da noi jos”, a spus Vanghelie.

El le-a spus participantilor la miting ca prezenta lor in Piata Victoriei ii va face pe guvernanti sa tremure si sa le curga „apa pe sira spinarii”.

 

„Gata cu jaful, gata cu pacaleala, cu vanatoarea de vrajitoare”, a spus social-democratul, el sustinand ca actuala putere a ajuns la guvernare „mintind, pacalind si jefuind”.

Vanghelie a sustinut ca in aceasta perioada se fac 300.000 de concedieri si ca in nicio tara civilizata nu au fost dati afara, intr-o perioada de criza, atatia oameni.

El a sustinut ca guvernantii nu sunt interesati sa promoveze un stat social, aratand ca Romania are nevoie de protectie sociala.

Liderul organizatiei PSD Bucuresti a spus ca social-democratii ii vor sustine pe pensionari si ca punctul de pensie sa fie de 45% din salariul mediu pe economie.

„Avem un 1 Mai atipic, asa cum este aceasta tara, atipica”, a fost de parere Marian Vanghelie, el tinand sa precizeze ca, in toate statele civilizate, 1 Mai se sarbatoreste cu mici, cu bere, cu hamburger.

Pe de alta parte, Marian Vanghelie a subliniat ca PSD are obligatia sa sprijine sindicatele, pentru ca prin sindicate sa sprijine cetatenii.

El a multumit reprezentantilor CNSLR Fratia, sindicatului Sanitas, sindicalistilor din invatamant si pensionarilor pentru prezenta la aceasta manifestatie.

De asemenea, la miting au luat cuvantul liderul sindicatului Vulcan si liderul sindicatului de la Turbomecanica, precum si Dumitru Chirita, presedintele executiv al Federatiei „Univers”, sindicat national din energie, care a spus ca manifestarea este una impotriva imposturii regimului Basescu-Boc, impotriva desfiintarii statului de drept si impotriva dictaturii Basescu-Boc.

De o parte si de alta a scenei instalate in Piata Victoriei pentru sustinerea discursurilor au fost amplasate ecrane mari pe care au fost difuzate imagini cu membrii Guvernului, imagini pamflet cu premierul Emil Boc si cu pinguini. De asemenea, langa scena au amplasate bannere pe care se putea citi: „UNU’ MAI corupt ca altul” si „Vrem alt guvern, UNU’ MAI corect”.

Organizatorii au difuzat melodia „Pinguinul”, in care se vorbeste despre pinguinul care conduce guvernul si care aduce infernul. In melodie se mai vorbeste despre pinguinul care conduce o tara catre faliment „cate un pic, pic, pic”.

La aceasta manifestare, organizatorii se asteptau sa participe circa 10.000 de protestatari.

psd 1 maiCateva mii de persoane, peste 5.000, conform estimarilor oficiale, membri si simpatizanti PSD, au pornit, sambata, in jurul orei 11.30, intr-un mars de protest, organizat de PSD Bucuresti, pe traseul Arcul de Triumf – Piata Victoriei, cerand demisia Guvernului Boc.

Peste 150 de jandarmi au asigurat ordinea la mitingul organizat de social-democrati.

Protestatarii au purtat tricouri si sepci rosii, steaguri rosii cu inscriptia PSD si pancarte pe care se putea citi: „Vrem UNU’ MAI bun”, „Romanii umiliti de Boc, „Ati furat banii de la FMI”, „Impozit progresiv = solidaritate sociala, Basescu + Boc = un milion de someri”, „Fara TVA la alimentele de baza”, „Vrem dreptate pentru personalul medical”.

Printre participantii la mars s-au numarat deputati PSD, intre care Aura Vasile, Rodica Nassar.

Mitingul din Piata Victoriei s-a incheiat putin dupa ora 13.00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult