Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vanghelie: Nu trebuie sa ne mai subintelegem

Vanghelie: Nu trebuie sa ne mai subintelegem

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

Prima zi de presedinte a lui Victor Ponta la sediul PSD din Kiseleff a debutat furtunos: limuzinele nu se mai parcheaza in curte, punctualitatea este obligatorie, ziaristii sa nu mai astepte declaratii pe scari ca nu se mai dau, iar declaratiile liderilor social-democrati sa respecte linia partidului. Aceste hotarari cu impact au fost luate luni in absenta perdantului Mircea Geoana, care s-a dat foarte ocupat la Senat, si a lui Ion Iliescu, absent nemotivat.

Marian Vanghelie a fost absolut de acord cu masurile propuse de noul sef al PSD: “Cred ca ceea ce a spus Victor Ponta e bine sa intelegem cu totii ca trebuie sa fie o anumita linie si nu trebuie sa mai vorbim si sa ne subintelegem, cum incearca inca unii…”. De altfel, chiar daca protejatul sau Geoana a pierdut, primarul de la 5 s-a incurajat: „In viata concurezi si fie ca castigi, fie ca pierzi, trebuie sa mergi inainte. S-a terminat Congresul, a inceput o alta viata, asta este viata. Deci pe noi ne intereseaza pe toti, ca echipa, problema Romaniei, nu ne mai intereseaza sa ne mai batem in interior… pentru ca unii inca mai traiesc din vise”.

Victor Ponta a incercat sa transmita ca nu are ganduri de razbunare si ca vrea sa lucreze cu toti cei care pot sa tina „ritmul si pasul” cu el si ca nu porneste cu un „bagaj negativ” si resentimente, promitand „ceea ce merita” si celor care l-au sustinut, dar nu au obtinut functii. „Atat timp cat toti cei prezenti la Congres si toti colegii mei de partid respecta votul care s-a dat sambata la functia de presedinte, cu atat mai mult eu respect votul dat pentru vicepresedinti”, le-a transmis micul Titulescu ajuns mare vicepresedintilor alesi din tabara lui Geoana. El i-a anuntat pe cei care l-au sustinut, dar nu au obtinut functii la Congres, ca vor primi nu doar recunostinta, ci si „ceea ce merita”.

Cat despre plecarile celor trei parlamentari din PSD – Culita Tarata, Ioan Munteanu si Serban Mihailescu, Ponta nu e ingrijorat – pentru simplu fapt ca sunt deja sute, mii de oameni noi care ar vrea sa intre in partid. “Imi pare rau de cei care pleaca, dar ma bucur atat de mult de cei care vin incat puse in balanta lucrurile sunt categoric pozitive”, a concluzionat seful PSD. El a lasat sa se inteleaga ca nu admite luari de pozitii in nume propriu din partea liderilor partidului, ci vrea ca declaratiile acestora sa fie in „linia si spiritul” a ceea ce s-a stabilit in Biroul Permanent.

0 comentariu

Liviu 24-02-2010 - 22:44

Ce-i AIA scoala ?!!! Daca nu te invata sa dai tepe, sa tepuiesti ?! Scoala vietii nenicule …

Adevarul e ca pe langa „fiul ploii” ala mai trebuie trasi la raspundere o groaza de cacapitalisti si de bugetauri care si-au luat dreptu’ !!! In planul acela de lucrari care trebuiau efectuate, reparatia acoperisului ar fi trebuit sa fie prima etapa ! Daca nu este asa atunci aia de au aprobat planul trebuie trasi la raspundere … Executantul trebuie blamat ultimul daca a respectat planul ! Este adevarat ca si asa-numitii muncitori din constructii din ziua de astazi sunt atat de imbecili ca lucreaza complet anapoda dupa cum le vine lor bine si nu dupa cum trebuie ! Dar in cazul asta cu bani de la BEI, cu primaria municipala implicata, lucrurile ar trebui sa fie clare si responsabilitatile foarte bine stabilite. Daca s-ar vrea sa se faca ordine atunci maine s-ar sti exact cine si cat are din vina ! Problema este ca nu se doreste acest lucru ca au dat toti din ce in ce mai sus si ar trebui sa cada capete multe prea „grele” …

Ma mai uimeste ceva la d-na Tabacu: credinta ca un constructor ca cel din fotografie poate avea vreo remuscare sau respect cu privire la faptul ca lucreaza la un monument arhitectonic care pe deasupra mai este si scoala !!! Pentru el totul este o suma de prafuri amestecate cu apa, sarme, lemne fixate prin cuie si eventual niste tabla pe care niste abrutizati le pun in opera dupa cum ii duce capul si dupa cum au capul de limpede … Nu au cum sa aiba niciun respect pentru nimic deoarece copii lor in vecii vecilor nu vor invata acolo ! Copii lor vor prelua „meseria” de la tatal lor si o vor face la fel, ca aici in Romania mai este loc de foarte mult rau !

P.S. Poate sparge buba si ne grecizam si noi odata ca sa o luam ca lumea de la inceput !!!

cititor vechi 25-02-2010 - 03:46

Stiu scoala asta! Am vazut acum vreun an la Romania, Te iubesc, parca. Este incredibil ce e acolo, dezastru total. Curgea apa ca la dus, domnule. Da-ti-le, bai, javrelor, scoala inapoi copiilor. Bai, nenorocitilor, din primaria Capitalei, cum ati putut sa puneti mana pe banii unor fiinte nevinovate???? Ii tineti de patru ani la gradinita??? ASta este ROMANIA, fratilor!!! INCREDIBIL!!!
Tinteti copiii aia de patru ani pe drumuri!!!!
Unde esti domnule sindicalist POP care-mi dadeai linkuri aa-ti vad mareata biografie, de ce nu iesi acum sa dai din gura??? Cum iti aperi colegii??? Cum reprezinti drepturile acelor copii???

Mircea 26-02-2010 - 17:18

Autoritatile nu se implica in arestarea acestor termite nici cand sunt probe indubitabile, dar totusi e bine ca presa sa mentina in prima linie astfel de subiecte. Poate ne trezim si noi odata si invatam sa ne protejam valorile, fie ele si arhitectonice. Interesant articol, o mixtura bine aromata de literatura si concretete

nadejda 02-03-2010 - 15:00

Exact asa cum arata scoala de muzica arata societatea noastra, autoritatile si noi ca si cetateni. Suntem jupuiti prin taxe si impozite pe salarii, pe case, masini,terenuri, etc si ce avem in schim? Sistem sanitar? Invatamant de calitate? Drumuri? Siguranta pe strada? Demnitate? Locuri de munca? Respect la ghiseu din partea functionarilor? Rezolvarea rapida a problemelor cetatenesti? Egalitate de sanse?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult