Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vanzarea sediilor de partid este neconstitutionala 

Vanzarea sediilor de partid este neconstitutionala 

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Textele de lege care reglementeaza posibilitatea vanzarii catre partidele politice a sediilor pe care acestea le detin de catre autoritatile administratiei publice locale au fost declarate joi neconstitutionale de catre magistratii Curtii Constitutionale (CC). Cele doua prevederi cuprinse in Legea privind vanzarea spatiilor aflate in proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, destinate sediilor partidelor politice care au fost declarate neconstitutionale sunt alineatul 2 al articolului 3 si alineatul 1 al articolului 4.


Art. 3.

(1) Partidele politice pot cumpara in fiecare unitate administrativ-teritoriala spatiile destinate sediilor acestora.

(2) In acest scop autoritatile administratiei publice locale care detin in proprietate aceste spatii le vor vinde partidelor politice la solicitarea acestora.  

Art. 4.

Partidele politice pot cumpara in fiecare unitate administrativ-teritoriala un singur spatiu, destinat sediului acestora, la valoarea de inventar a acestuia. Spatiul care urmeaza a fi astfel cumparat trebuie sa fi fost detinut cu chirie cel putin trei luni anterior intrarii in vigoare a prezentei legi de catre partidul politic respectiv.

 Liderii PDL si-au anuntat intenti a de a achizitiona sediul din Aleea Modrogan nr.22, care functioneaza ca sediu de campanie al democrat-liberalilor. In acest scop imobilul din Modrogan a fost trecut  din administrarea Ministerului de Externe in cea a RA-APPS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult