Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vasile Blaga: România, interesată de intensificarea dialogului cu Rusia

Vasile Blaga: România, interesată de intensificarea dialogului cu Rusia

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Preşedintele Senatului României,Vasile Blaga, a arătat în timpul unei întrevederi, la Paris, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Federaţiei Ruse (camera superioară a Parlamentului rus), Valentina Matvienko, că România este interesată de intensificarea dialogului şi normalizarea relaţiilor cu Rusia printr-o abordare politică directă şi pragmatică.

Vasile BlagaVasile Blaga, a avut vineri, la Paris, o întrevedere cu Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, se arată într-un comunicat al Senatului.

Vasile Blaga, a arătat, în cadrul dialogului, că este un moment favorabil pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi că ţara noastră este interesată de intensificarea dialogului şi normalizarea relaţiilor printr-o abordare politică directă şi pragmatică. “În acest sens, Vasile Blaga a reiterat invitatia adresată peşedintelui Consiliului Federaţiei de a efectua o vizită în România pentru consolidarea relaţiilor parlamentare, ceea ce ar duce şi la îmbunătăţirea generală a relaţiilor româno-ruse”, continuă comunicatul.

Vasile Blaga a arătat, de asemenea, că România este interesată de continuarea consultărilor din octombrie 2011 pe problematica transnistreană. Blaga a asigurat-o pe Valentina Matvienko, că România consideră că Federaţia Rusă ar putea avea un rol important în soluţionarea, în timp, a acesteia, în condiţiile păstrării integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova.

Vasile Blaga a arătat susţinerea României pentru parteneriatul strategic NATO-Rusia, aşa cum este reflectat în declaraţia adoptată cu ocazia summit-ului NATO de la Lisabona şi a răspuns preocupărilor exprimate de partea rusă în ceea ce priveste subiectul scutului de apărare anti-rachetă, arătând că scutul are exclusiv un caracter defensiv, fapt confirmat atât de conţinutul acordului româno-american, care este public, cât şi de caracteristicile tehnice ale instalaţiilor respective.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult