Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vasile Dancu le propune politicienilor o luna de tacere

Vasile Dancu le propune politicienilor o luna de tacere

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Vasile Dancu le sugereaza politicenilor sa taca o luna, sa isi ia vacanta si sa nu mai deschida gura, demers pe care il numeste “o chestiune ecologica, de bun simt”.

In opinia fostului ministru Dancu rezultatul ar fi: “Am reduce ceva din poluarea mediei si am lasa societatea sa respire aerul de vacanta fara poluantul sonor adus de politicieni. Nu cred ca cineva ar suferi pentru asta, poate si politicienii ar veni cu mintile mai odihnite in luna septembrie. Poate ca, vorbind mai putin, chiar si politicienii ar avea un pic de timp de reflectie, ar spune apoi mai putine prostii revenind dupa 30 de zile de abstinenta la gargara. O vacanta ar putea avea si semnificatia unei dezintoxicari pentru politicieni, dar si pentru public”.
Socioliogul Vasile Dancu explica si de ce politicienii nu tac: “Politicienii stau la Monte Carlo, la Nisa sau in Sardinia, cu telefonul la ureche cateva ore pe zi si vor sa dea senzatia ca sunt obsedati si framantati de marile probleme ale Romaniei. Dau cateva telefoane si apoi merg la plaja. O mare golaneala, ultima gaselnita din telenovela simularii responsabilitatii si grijii fata de societatea romaneasca”.

Ce s-ar intampla: “Daca ar tacea politicianul, macar pe timpul vacantei, poate s-ar auzi vocea altora, poate a unor intelectuali, poate a unor artiste care inca nu s-au sinucis. Chiar si de niste liniste ar avea nevoie Romania, poate reusim sa ne regasim. In copilarie, tinand o fata de mana la un cinematograf, am fost cucerit de un cantec care spunea: daca tace cantaretul, tace viata. Acum, matur, ma gandesc ce s-ar intampla daca tace politicianul. Poate s-ar trezi la viata, macar in vacanta, un popor caruia ii e dor de viata. Atat de dor incat se uita inainte si nu vede nimic, se uita apoi spre Trecut si o confunda pe ea, Viata, chiar si cu umbrele lui tenebroase”, mai scrie Dancu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult