Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vasile Dîncu: PSD va cere demisia ministrului Educației dacă nu revine asupra deciziei de a retrage atribuțiile secretarului de stat Lixandru

Vasile Dîncu: PSD va cere demisia ministrului Educației dacă nu revine asupra deciziei de a retrage atribuțiile secretarului de stat Lixandru

scris de Misu Andrei
76 Afisari

Senatorul susține că PSD va fi obligat să ceară demisia ministrului Educației în cazul în care aceasta nu va reveni asupra deciziei de a retrage atribuțiile secretarului de stat Florin Lixandru. Vasile Dîncu descrie decizia Ligiei Deca ca „un abuz de putere”.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Foto: Facebook

„Acțiunea de retragere a atribuțiilor Domnului secretar de stat Florin Lixandru pentru delict de opinie, este un act de autoritarist și totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credeam demult apuse. Acest abuz de putere al unui proaspăt și în același timp tânăr ministru ne aduce în atenție necesitatea de a ne gândi inclusiv la modificări privind funcționarea guvernului și exercitarea răspunderii ministeriale. Exercitarea unei înalte demnități, cum este cea de ministru, are nevoie de exercitarea autorității, dar în același timp nu poate să se exercite de maniere discreționare sau după criterii de simpatii politice”, a anunțat Vasile Dîncu, într-o postare pe Facebook.

Senatorul speră ca Ligia Deca să revină asupra acestei decizii, în caz contrar PSD va fi obligat să ceară „demisia ministrului și să renunțăm la colaborarea cu echipa sa, adică să-i retragem și noi – PSD – atribuțiile delegate prin votul pentru această echipă de guvernare”. 

„Am constatat cu stupefacție un comportament greu de înțeles al ministrului educației, doamna Ligia Deca, în ceea ce privește atitudinea față de partenerii de coaliție și față de beneficiarii și actorii din sistemul educațional”, susține fostul ministru al apărării.

Senatorul PSD i-a atras atenția ministrului Educației cu privire la banii din PNRR, unde România are prevăzută sumă de 3,6 miliarde de euro doar pentru educație. De asemenea, acesta susține că Ligia Deca ar trebui să se concentreze pe „constituirea rapidă a unei echipe interministeriale care să se ocupe de implementarea proiectelor prevăzute de PNRR”.

„PNRR nu cere să bulversăm întreg sistemul, ci ne solicită, conform angajamentului nostru – exprimat de un guvern din care PNL a făcut parte și pe care l-a condus la nivel de Prim Ministru – să aducem ajustări legislative care să faciliteze realizarea reformelor și a investițiilor, având ca termen trimestrul III din anul 2023, în domenii precum: infrastructura de digitalizare rezilientă, cariera didactică, finanțarea sistemului, digitalizare, educație incluzivă etc. Există în PNRR ținte și termene care trebuie urmărite și pentru toate elementele de reformă sunt prevăzute măsuri legislative precise care se pot implementa chiar și prin ordine de ministru. Între timp au venit foarte mulți bani pentru digitalizare, pentru combaterea abandonului școlar, pentru dotarea de laboratoare și spații de învățământ, avem o finanțare uriașă de 1 miliard de euro pe care trebuie să o accesăm și să cheltuim banii cu folos”, a afirmat acesta.

1 comentariu

neacsum 02-02-2023 - 17:09

CE ESTE PNRR ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS