Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vasile Marica acuzat de colectare a mitei în vămi şi de şantaj

Vasile Marica acuzat de colectare a mitei în vămi şi de şantaj

scris de P.C.R.
11 afisari

Preşedintele Sed Lex Vasile Marica a fost acuzat marţi de şantaj şi colectare a mitei în punctele vamale de către fostul şef al vămii Giurgiu, Marius Ungureanu.


E Vasile Marica Regina Vamilor?

foto: Agerpres


Marica (Vasile Marica n.r) în 15 ani a şantajat toţi directorii, de orice culoare politică, ai Autorităţii Naţionale a Vămilor. Având oameni în toate punctele vamale, ştia tot ce se întâmplă şi ameninţa cu ieşiri în stradă”, a declarat Marius Ungureanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat, potrivit Agerpres, că Vasile Marica lucrează prin interpuşi în sistemul de colectare a mitei şi că el „oferă promovare pe post, protecţie în caz de restructurare, are oameni şi în comisiile de disciplină” şi influenţând stabilirea vinovăţiei sau nevinovăţiei unor oameni.

Fostul şef al vămii Giurgiu a precizat că despre aceste lucruri se ştia încâ din 2001, existând la SRI o înregistrare audio în acest sens, iar în 2003 chiar el a vorbit despre tot ceea ce se întâmplă.

Pe de altă parte, Marius Ungureanu susţine că i-a dat preşedintelui Sed Lex 5.000 de euro pentru a-şi obţine o diplomă de studii superioare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult