Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Veştea: Este nevoie de 3 miliarde lei pentru a ajunge la zi cu plăţile la proiectele prin CNI, PNDL, Saligny (VIDEO)

Veştea: Este nevoie de 3 miliarde lei pentru a ajunge la zi cu plăţile la proiectele prin CNI, PNDL, Saligny (VIDEO)

scris de Șt. C
273 Afisari

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a informat, joi, că, potrivit evaluărilor, în prezent, este nevoie de aproximativ 3 miliarde lei pentru a se ajunge cu plăţile la zi la proiectele în derulare prin Compania Naţională de Investiţii, Programul Naţional de Dezvoltare Locală 1 şi 2 şi Programul „Anghel Saligny”.

Potrivit lui Veştea, totodată, la Secretariatul General al Guvernului se centralizează solicitările de la toate unităţile administrativ-teritoriale privind necesarul de fonduri, urmând ca în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare să se facă o alocare bugetară, convenită cu Ministerul Finanţelor, din Fondul de rezervă la dispoziţia Executivului, pentru echilibrarea bugetelor autorităţilor publice locale.

„Dacă ne raportăm la proiectele pe care le avem în derulare, (…) fiecare dintre aceste proiecte are un anumit grad de implementare. Pe măsură ce reuşesc să depăşească procedurile de achiziţie şi să înceapă implementarea acestor proiecte, vor veni cu situaţii de plată pe care noi vom face pe cât posibil să le plătim în cel mai scurt timp. (…) Eu pot prezenta situaţiile pe care le gestionăm la nivelul Ministerului Dezvoltării prin programele care le avem în implementare şi, conform evaluărilor făcute de către noi, avem, astăzi, pentru a ajunge cu plăţile la zi, nevoie de aproximativ 3 miliarde lei pe Compania Naţională de Investiţii, PNDL 1 şi 2 şi, de asemenea, Programul Anghel Saligny”, a afirmat Veştea, întrebat, după şedinţa de Guvern, de câţi bani ar avea nevoie primăriile pentru acoperirea nevoilor la sfârşit de an.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS