Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vezi aici ce a spus Băsescu duminică: Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru. Presa s-a constituit într-un suporter al nereformării statului

Vezi aici ce a spus Băsescu duminică: Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru. Presa s-a constituit într-un suporter al nereformării statului

scris de Ziua Veche
22 Afisari

@ „Problema mea este ţara, iar ţara trebuie stabilizată. Trebuie să continuăm procesul de consolidare fiscală a economiei. Unde mai facem spaţiu pentru investiţii dacă noi tot ce împrumutăm, o facem ca să plătim? Această practică o avem de 20 de ani. Eu înţeleg că românii nu au bani suficienţi, dar trebuie să ajutăm şi dezvoltarea României.

@ „Eu sunt un susţinător fără rezerve al unui nou acord (cu FMI-n.r.), dar de precauţie, cu o linie de credit la dispoziţie. Va trebui să facem o analiză, dar este vorba de o sumă care să ne asigure plata pensiilor şi a salariilor în cazul în care economia scade. TVA nu are cum să crească. Sunt în discuţii cu specialişti pe tema reducerii cotei unice, dar nu mi se pare o soluţie. Reducerea cotei unice înseamnă un deficit în buget.”

@ „Voi încerca să ţin un echilibru între interesul cetăţenilor de a avea credite şi a avea un sistem bancar sănătos. Ordonanţa (50 – n.red.), după părerea mea a fost corectă”.

@ „Băncile au uitat şi apelurile Guvernatorului BNR şi apelurile mele din perioada în care dădeau credite cu buletinul. Acum constată cu multe credite au devenit neperformante. Nu este permis să împingă nesăbuinţa lor în spinarea celor care iau credite. Vor trebui să îşi revizuiasă politica de credite”

Preşedintele a declarat că protestul de la Ministerul de Finanţe a creat o imagine proastă într-o instituţie extrem de importantă şi a mai ieşit la suprafaţă o bubă clientelară cu stimulentele.

@ „În Ministerul de Finanţe salariile standard sunt foarte aproape de cele ale Preşedinţiei”.

@ „Acest sistem, care trebuie închis, este şi la Ministerul Muncii şi la Casa de Sănătate”.

@ „Aceste stimulente ocolesc bugetul de stat. Cum este posibil ca instituţii ale statului să fie plătite cu resurse din afara bugetului? Boc încearcă să rezolve aceste probleme”

@ „Oamenii aceia nu au dreptul să se revolte”

@ „Miniştrii de Finanţe sunt responsabili pentru aceste probleme. La şedinţa de buget Pogea a ascuns aceste probleme.”

@ „Eu am aflat cu vreo două luni înainte şi l-am avertizat pe ministru să introducă criteriul de performanţă. N-a făcut-o.”

@ „Anticipez mişcări şi mai consistente în perioada următoare. Obligaţia mea şi a Guvernului este să reformăm statul”

@ „Eu spun de reforma administraţiei de când am câştigat primul mandat, dar preşedintele nu are altă pârghie decât mesajul”

@ „Tandemul care s-a format între Guvern şi opoziţie a făcut imposibilă reforma statului.”

@ „Presa s-a constituit într-un suporter al nereformării statului”

@ „Nici eu, nici Guvernul, nu avem dreptul să suspendăm reforma doar pentru că nu avem susţinere”

@”Am trimis Legea Pensiilor înapoi pentru un articol”

@”Nu cred că o lege a salarizării va putea trece prin Parlament şi atunci probabil vom asista la o nouă asumare a răspunderii Guvernului”.

@”N-am niciun motiv să cer demisia premierului. Premierul a crezut că în ceea ce i s-a propus sunt şi stimulentele”

@ „Obligaţia mea a fost să anunţ că salariile vor fi reduse. Problema nu este de curaj. În acel moment soluţia Fondului era creşterea cotei unice la 20% şi reducerea salariilor cu 20%, lucru pe care l-am refuzat. Eu am susţinut ideea că o creştere a cotei unice la 20% turna nisip în acea parte a economiei care mai mergea. Cred că a fost cea mai bună soluţie economică. Dacă am fi crescut cota unică nu am fi asistat astăzi la relansarea industriei”.

@ „Eu sunt optimist pentru 2011 dacă reuşim să avem promulgate în timp util Legea Pensiilor şi Legea Salarizării”

@ „Avem o medie de creştere a industriei de 5% în fiecare lună. Ce nu se mişcă sunt construcţiile. Nu se mai poate crea acel moment de explozie a imobiliarelor”.

„Nu aş nominaliza-o pe Elena Udrea ca prim-ministru. Funcţiile înalte implică experienţă de viaţă. Nu este suficient să fii inteligent, ambiţios, capabil de negociere, aşa cum este doamna Udrea. Dar de aici până la funcţia de prim-ministru sau preşedinte de partid e cale lungă.”

@ „Pentru Preşedinţie m-aş gândi la oameni gen Baconschi, Preda, Blaga, Liviu Negoiţă. S-ar putea ca românii să vrea alt tip de preşedinte.”

@ „Pe Blaga îl văd unul din politicienii foarte puternici ai PDL, care ar putea câştiga alegerile în partid, dar nu pe cele la Preşedinţie”.

@ „Pentru mine Oprea este un om reevaluat. Când am văzut reacţia lui la presiunea făcută de Vanghelie şi Geoană a spus că nu merge mai departe.

@ „Nu eu schimb premierul. Emil Boc nu are cum să fie premier până la sfârşitul mandatului meu, pentru că al meu se termină în 2014. Emi Boc are şanse foarte mari să guverneze şi după 2012.”

Preşedintele Traian Băsescua făcut aceste declaraţii, potrivit Mediafax, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS