Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vezi capitalele viitoarelor opt judeţe

Vezi capitalele viitoarelor opt judeţe

scris de D.P.
1 afisari

Ioan Oltean a anunţat că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.

judete_voievodateCapitalele noilor judeţe, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a României vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti, a declarat deputatul Ioan Oltean, potrivit Mediafax.

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora.

„Dorinţa noastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc în iunie 2012 să se realizeze pe noua formulă administrativ teritorială. Când spun «noi» mă refer la PDL şi la actuala majoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarea răspunderii Guvernului pe act normativ”, a spus Oltean.

Întrebat dacă este luată deja o decizie în acest sens, Oltean a răspuns că este încă la faza de discuţie.

„Nu e hotărâre unanim luată. E la faza de discuţie, aceea de a încerca să adoptăm până la sfârşitul acestei luni proiectul de lege care vizează modificarea legii de împărţire administrativ-teritorială prin angajarea răspunderii de către Guvern”, a spus el.

4 comentarii

YAAKOV 10-06-2011 - 15:19

Ce facem, ne intoarcem la epoca regiunilor si raioanelor ? Evident ca nu se pot controla atatea localitati doar din capitala regiunilor. Va fi in continuare nevoie de administratie locala, deci nu se va reduce birocratia si nu se vor face economii la buget.
Aceasta regionalizare a tarii este preludiu pentru federalizarea dorita de unguri, urmata la putin timp de ruperea unei parti din teritoriul tarii si alipirea la Ungaria.

Danu 10-06-2011 - 15:54

Da’ pe noi astia maruntii si nesemnificativii ne-au intrebat? Ne-au intrebat ce vrem? A, scuze, am iutat ca romanul ” nu stie ce vrea”.

Cercul 10-06-2011 - 17:18

Aceste regiuni au conturul exact al teritoriilor pretinse de sarbi, unguri si bulgari. Oltenia si Banatul vor fi cedate sarbilor, Maramuresul(NV) ucrainenilor. Iar Romania se va reduce la Muntenia sau Moldova. Regiunea de Sud-Est mi se pare ca e culoarul visat de URSS, pentru a avea granita comuna cu Bulgaria. Tara fiind cu economia in perfuzii, guvernul s-a gandit ca ultimul ban sa fie facut din retrocedare.

descultul 11-06-2011 - 08:03

Nu va dati seama ca astia sunt mai rai decat comunistii. Fac orice numai sa sfideze un intreg popor, vor pune pe drumuri o gramada de oameni care vor dori sa-si rezolve unele probleme la judet. Presupun ca in aceste capitale de judet vor fi si singurele spitale , adica 8 plus vreo cateva in marea teapa numita BUCURESTI si tot acolo vor activa instantele de judecata pentru boboreni, iata reducerile pe care distinsii conducatori le vor face cat mai curand si prin aceasta vor limita accesul la sanatate si justitie multor cetateni . Un plan diabolic perfect pus la punct de tradatorii de neam si de tara. Se intorc in mormant inaintasii care si-au dorit o Romanie moderna si democratica.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult