Vezi cariera lui Constantin Nicolescu şi declaraţia de avere | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vezi cariera lui Constantin Nicolescu şi declaraţia de avere

Vezi cariera lui Constantin Nicolescu şi declaraţia de avere

scris de A.H.
4 afisari

Activitate politică:

Constantin Nicolescu– Din 7 ianuarie 1995 – membru a PDSR, prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Argeş;

– Din 1996 – Membru al Biroului Executiv Central al PDSR;

– Prefect al judeţului Argeş în perioada 28 aprilie 1995–20 decembrie 1996;

– Consilier judetean al PSD în perioada 17 iunie 2000–22 februarie 2001;

Senator PSD între 2000 şi 2004;

– Secretar al Biroului Permanent al Senatului României – 2000–2003;

– Preşedinte al Comisiei Speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe (2001–2004);

– Membru al Comisiei de Apărare a Senatului României (2000–2004);

– Secretar al Grupului Parlamentar de prietenie cu Republica Columbia (2000–2004);

– Membru al Grupului Parlamentar de prietenie cu Republica Chile (2000–2004);

– Deputat mirean în Adunarea Bisericească Naţională;

– Preşedinte Executiv al Organizaţiei Judeţene Argeş 2003 – aprilie 2005;

– Preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş – din iunie 2004 şi până în prezent;

– Preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Argeş – din aprilie 2005 şi în prezent;

– Vicepreşedinte şi membru al Consiliului Director al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România din februarie 2006 până în prezent;

– Preşedinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Sud Muntenia – mai 2006–august 2007;

– Presedinte Crucea Roşie, filiala Argeş din aprilie 2007 până în prezent;

– Vicepreşedinte al Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare Sud Muntenia (CRESC) din ianuarie 2008 până în prezent;

– Vicepreşedinte PSD din februarie 2008 până în prezent;

– Reprezentantul U.N.C.J.R. – Preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa, din iulie 2008 până în prezent.

Studii, specializări:

1968 – Absolvent al Liceului Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel;

1973 – A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti – Institutul de Invăţământ Tehnic Piteşti, Specializarea – Intreţinere şi reparaţii auto;

1974 – 1978 – A urmat cursurile Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Comerţ, specialitatea: Relaţii Economice Internaţionale;

1979 – Absolvent al Cursurilor postuniversitare de specializare în management- marketing internaţional organizate de Academia de Studii Economice Bucureşti;

1986 – Absolvent al Cursurilor postuniversitare de organizare şi conducere a activităţii în industrie. Din 1998 – devine Doctor în Relaţii economice internaţionale cu lucrarea „Perfectionarea activităţii de management – marketing în producţia şi exportul de autoturisme”, cu referire la autoturismul ARO

Activitate profesională:

1962 – 1967 – Frezor-sculer la Fabrica de scule Râşnov şi Uzina Mecanică Muscel

1967 – 1969 – Mecanic auto punţi ARO la Uzina Mecanică Muscel

1973 – Tehnolog la Serviciul Tehnic al Uzinei de Autoturisme Dacia Piteşti

1973 – 1974 – Reprezentantul Uzinei Dacia Renault în America Latină – Columbia

1975 – 1980 – Profesor-inginer la Liceul Industrial Nr.1 Piteşti, predând cursul de Intreţinere şi reparaţii auto

1974 – 1985 a lucrat la Grupul Unităţilor de Asistenţă Tehnică pentru Autoturisme Piteşti (IATSA), îndeplinind, pe rând, următoarele atribuţii: şef de atelier (1974 – 1978); şef secţie – coordonator a 20 unităţi service (1978-1979)

1979 – 1985 – director general GUATA (IATSA)

1985 – 1990 – Director Comercial la Centrala Industrială de Autoturisme Piteşti, coordonator al activităţii de comerţ exterior şi interior.

Din 1990 – Director, manager şi director general la S.C. Grupul IATSA SA Piteşti.

Vezi aici declaraţia de avere

14 comentarii

col(r)precup florin 28-01-2011 - 16:41

un caz special,…ca mai toate cazurile de dupa decembrie 89….politica si..delicate….legi aplicate dupa cum bate….vantul-nici o referire la fostul patron-astazi in Romania este greu sa mai acorzi cuiva..un certificat in alb privind…morala,starea de cumintenie de respectare a legii,..la hotii si incompetentii care ne conduc totul este …doar spre folosul lor…pentru situatia domnului in cauza-caruia personal ii urez multa sanatate si tarie de caracter-cred-si nu trebuie sa se irite cineva ,este doar parerea mea,vinovat este…p.s.d…care dupa onstalarea la putere a introdus practici si initiative in urma carora a…….iesit castigator un golan contrabandist si..gasca lui-basescu si p.d.l…,sa speram ca macar acum romanii vor intelege sa-si revendice adevaratii merituosi in fruntea tarii nu golanii si curvele acellui intunecat decembrie 89…care a creiat exact conditiile evidentierii pe scena politicii germane si europene a lui hitler….de altfel acest partid trebuie interzis iar conducatorii lui deferiti justitiei….acelei justitii adevarate a acestui popor ajuns bataia de joc a hotilor si incompetentilor,,a repetentoilor cu pretentii de educati,a interlopilor a curvelor care nu mai au loc pe centurile oraselor si localitatilor….acesti banditi trebuiesc urgent legati ..si facut cu ei ceea ce au facut si ei cu noi…atentie ,nu doar la p.d.l..sunt astfel de cazuri ,tot spectrul politicii romanesti este cariat….sigur ne trebuies oameni timp si mai ales neamestec …extern,..toata golaneala vine din ..afara granitelor…problema este cine se incumeta la astfel de planuri…..de curatire a tarii de politicienii verosi???

Pribeagul 30-01-2011 - 17:10

col(r)precup florin: problema este cine se incumeta la astfel de planuri…..de curatire a tarii de politicienii verosi???

Singura forta cit de cit educata, organizata si capabila este armata disponibilizata si organizata.

SCMD, educat si organizat, sa renunte la mici interese, sa-si puna obiective majore: eliminarea coruptiei, evaziunii fiscale, deficitului bugetar si comercial, punerea pe picioare a justitiei, respectarea legii, un partid la putere si restul in opozitie, si alte lucruri… interesante.

codul x- mongolul de POANTA instiga la violenta -arestati-l 29-01-2011 - 07:49

Dezbaterile publice pe tema arestării preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, au determinat intervenţia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Horaţius Dumbravă. Acesta ne-a informat despre traseul profesional al doamnei judecător Ioana Mihaela Neacşa, aşa cum rezultă din evidenţele oficiale ale CSM. Aşa se face că se dovedeşte a fi fals zvonul lansat de unii oameni “de bine”, potrivit căruia judecătoarea care a dispus arestarea lui Nicolescu ar fi fost cândva procuroare la DNA, chestiune care în opinia zvonacilor ar fi de natură să ridice suspiciuni asupra imparţialităţii magistratului în cauză. Efectiv, aşa cum ne-a mărturisit şi preşedintele Tribunalului Argeş joi seară, din comunicatul CSM reiese clar că Ioana Mihaela Neacşa n-a fost în viaţa ei procuror. Mai exact, aceasta a fost auditor la Institutul Naţional al Magistraturii în perioada 1 octombrie 1999 – 30 iunie 2000, apoi a fost judecător stagiar la Judecătoria Constanţa de la 15 august 2000 la 7 mai 2002, când a fost numită judecător inamovibil la Judecătoria Medgidia, judeţul Constanţa. La data de 1 septembrie 2004, ea a fost promovată şi transferată la Tribunalul Argeş.

Preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, a lămurit şi chestiunea planificării serviciului de permanenţă pe care trebuie să-l asigure instanţele de judecată. “Potrivit Regulamentului de Ordine Interioară al Instanţelor Judecătoreşti, planificarea permanenţelor se aprobă prin Hotărâre a Colegiului de Conducere. În acest sens, doamna judecător Neacşa a efectuat, la data de 27.01.2011, serviciul de permanenţă, aşa cum rezultă din Hotărârea de Colegiu nr. 28 / 29.11.2010 a Tribunalului Argeş.Tribunalul Argeş a comunicat că aprobarea planificării permanenţelor de către Colegiul de Conducere de la această instanţă se face în orizontul a câte două luni.” Prin vocea preşedintelui Horaţius Dumbravă, CSM atrage atenţia – în demersul instituţional de apărare şi promovare a valorilor democratice şi constituţionale – că dezbaterile publice bazate pe date şi informaţii eronate sunt de natură să afecteze un act de justiţie independent şi imparţial.

Mai mulţi politicieni de varii culori de partid, precum şi analişti, au exprimat în emisiuni televizate opinii prin care au etichetat arestarea lui Constantin Nicolescu drept o acţiune de “poliţie politică”, sugerând astfel că procurorii DNA şi chiar instanţa de judecată ar proceda la reţineri şi arestări “la ordin”, fără însă să aducă şi dovezi în sprijinul acestor afirmaţii.

Pribeagul 30-01-2011 - 17:21

Se spune ca:

“Convorbire între Constantin Nicolescu şi Cornel Penescu

“Constantin Nicolescu: Noroc colegule, tocmai vroiam să te sun şi eu, vezi că iau pachete serioase de la tine, acolo.. pentru…

Cornel Penescu: Păi vroiam să vorbesc cu dumneavoastră că bănuiesc că..

Constantin Nicolescu: ..pentru pensionari. (…) Cam aceeaşi formulă, dacă poţi să mă ajuţi şi tu cu ceva, că sunt o mie patru sute de pachete, acum pentru bătrâni.

Cornel Penescu: Da, îhî.

Constantin Nicolescu: A vorbit cu băiatul tău, s-au pus de-acord, dar vreau să vorbesc şi eu cu tine. “

După telefon, omul de afaceri şi-a sunat un angajat pentru a îi face rost de o sumă de bani, reperzentând mita pentru acest contract.

Convorbire între Cornel Penescu şi un angajat

„Cornel Penescu: Mă, fă rost de 250 de milioane.. şi peste o juma de oră, maxim trei sferturi de oră o să pun pe cineva să mi-i aducă în faţă la prefectură. Da?

Salariat: Stai puţin să văd dacă îi am.

Cornel Penescu: Îi faci, îi iei de prin magazin.. vezi tu. (…) Bă! 280 să-mi trimiteţi. Nu 250. da?

Salariat: 280. Da?

Cornel Penescu: Hai! Şi trimite la Prefectură, acuma să pleci.“

După această întâlnire, în registrele SC PIC SA a apărut suma de 28.000 lei cu titlu de “protocol CCA”, scrie sursa citată. Procurorii susţin că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat cu suma de 15.000 de lei mai târziu în acel an. În rapoartele firmei mai apar bani la secţiunea protocol Nicolescu sau protocol Consiliul Judeţean Argeş.”

Ce front comun cu poporul mai vrea sa faca Ponta si Nastase pentru apararea statului de drept? Suntem cu totii constienti ca maharii de la judeti pun la cale si stiu de toate jafurile!

Liviu 30-01-2011 - 18:01

Pai daca nu ar sti nu ar mai putea sa fie mahari !!!

codul x- mongolul de POANTA instiga la violenta -arestati-l 29-01-2011 - 07:53

“dezbaterile publice bazate pe date şi informaţii eronate sunt de natură să afecteze un act de justiţie independent şi imparţial” vezi ce a afirmat seful CSM.CNA=ul sa inchida posturile antenelor si irealitatea si sa fie sesizat DNA=ul , pentru instigatre la nerespectarea legii.

codul x- mongolul de POANTA instiga la violenta -arestati-l 29-01-2011 - 07:56

Vrem DICTATURA LEGII – sa se aplice amenzi atit de mari incit sa nu le paota platii televiziunile care mint poporul.

urbos 29-01-2011 - 13:33

O sa aveti zidulde la Targoviste foarte curand.

misu 29-01-2011 - 08:46

PENTRU A RESPECTA ADEVARUL.NENEA NICOLESCU MINTE.A ABSOLVIT CURSURILE DE SUBINGINER SI NU INGINER.CAND ERA PROFESOR DE LICEU ERA SUBINGINER,NU INGINER.IN FOND NU-I O RUSINE SA FI SUBINGINER.ASTA PENTRU A RESPECTA ADEVARUL.AR FI INTERESANT SA NE SPUNA CAND SI-A COPLETAT STUDIILE PENTRU A DEVENII INGINER.ASTA DACA SI LE-A COMPLETAT.SPUN ASTA CA DIN DISCURSUL DOMNIEI SALE SE VEDE CA NU SI-A FACUT STUDIILE LA TIMP.BAIAT SARAC.LE-A FACUT LA SERAL.PROBABIL CA SI FUNCTIILE PE CARE LE-A INDEPLINIT, TOT LA SERAL!!!!

cititor 30-01-2011 - 09:29

Domnule “misu”, nu este o rusine ca acest om, si poate multi ca el, si-au facut studiile la seral. Poate a absolvit Institutul de subingineri, de la Pitesti, dar acum exista termenul de inginer. Daca citesti mai departe, in CV, vei vedea ca a mai absolvit si o facultate de relatii internationale si mai are si un doctorat. Si toate astea, la institutii de invatamant de stat… Asa ca domnule “misu”, aci nu o nimerisi… Nimeni nu este perfect, probabil ca i se vor imputa anumite fapte – cei indreptatiti sa o faca o vor face, dar sa nu recunosti ca acest om s-a ridicat de jos, prin munca lui, a evoluat profesional, a fost un om de omenie, a facut bine judetului si locuitorilor lui si multe alte fapte bune, ar fi o mare nedreptate. Mai reflecteaza, domnule “misu”, si lasa patima politica chiar daca esti portocaliu.

cititor 30-01-2011 - 11:44

Domnule “misu”, esti rautacios! Probabil ca si-a facut studiile la seral si la subingineri, asa cum spui matale, dar e de admirat faptul ca omul a evoluat profesional si s-a preocupat de pregatirea sa. Apropo, mai nou si subinginerii tot ingineri se numesc. Asta pentru cunostinta matale, pentru ca esti in urma la acest capitol. Mai departe. Daca dumneata ai fi obiectiv si cinsit cu propria-ti constinta, ai vedea faptul ca omul in discutie a mai absolvit o facultate de relatii internationale si are si un doctorat in domeniu. Toate la stat…Pentru ce este invinuit, va fi analizat de catre cei in drept dar ar fi incorect sa nu-i recunoastem niste merite, si anume: perseverenta de a se pregati si de evolua profesional, plecand de jos; marea omenie de care a dat dovada; ajutorul dezinteresat dat multor oameni, care au avut nevoie; toate lucrurile bune facute in Arges; marea popularitate de care se bucura etc. In concluzie, domnule “misu”, cred ca ar fi bine sa lasi la o parte patima politica si sa vezi lucrurile in mod obiectiv, chiar daca esti portocaliu.

Liviu 30-01-2011 - 14:39

“Problema” lui Nicolescu nu tine de inginerie ci de inginerii financiare !!! Acum oricum un asa numit “inginer diplomat” este cu foarte mult sub un maistru si chiar sub un muncitor inalt calificat ! Iar ca sa iei astazi o diploma de inginer, mai ales la Pitesti, nu iti trebuie decat sa fi absolvit bacalaureatul ca de ce se intampla in continuare se ocupa “profesorii” de la banda … Unde mai pui ca este vorba de to’arasu’ prefect ?! Era pe aici pe forum un coleg care a dat exemplu unui nu stiu ce consilier la o primarie care nu avea nici macar bacalaureatul luat dar care decidea in ceea ce priveste procesul de invatamant ! Aviz noii legi a invatamantului cand cine stie ce neica nimeni vor decide, cazandu-se de fapt din “lacul” profesorilor facuti aiurea in putul gandirii unor amatori.

cititor 31-01-2011 - 08:55

Subscriu la cele spuse de matale, domnule “Liviu”, in legatura cu noua lege a invatamantului. Vom avea niste absolventi visatori, liberi in gandire, dar o gandire limitata. E normal acest lucru deoarece elevii sau studentii nu vor mai fi obligati sa memoreze anumite informatii. Si atunci vine intrebarea: Cu ce sa opereze falnicii nostri elevi sau studenti, in procesul analizei sau al gandirii? Vom vedea rezultatele.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult