Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vezi ce crede premierul despre devansarea alegerilor parlamentare

Vezi ce crede premierul despre devansarea alegerilor parlamentare

scris de A.B.
5 afisari

Victor Ponta susţine că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie, astfel încât noul Guvern să îşi poată promova în Parlament proiectul de buget cel târziu în luna noiembrie, adăugând că speră să ajungă cu PDL la un acord politic în acest sens.

alegeri

foto: ziarelive.ro

„Nu are nimeni niciun avantaj, cred că toată lumea câştigă dacă reuşim să facem lucrul acesta”, a spus Ponta, precizând că, în mod contrar, partidele politice vor fi în situaţia de a face campanie de Sfântul Nicolae, când străzile sunt blocate de zăpadă. El a precizat că unul dintre motivele pentru organizarea alegerilor în octombrie este acela că bugetul de stat trebuie adoptat înainte de Crăciun şi trebuie să fie alocată măcar o lună de zile, timp în care să se prezinte proiectul în Parlament şi să fie dezbătut. „Vreau să avem un buget gândit cu totul şi cu totul altfel, un buget multianual, pentru că, dacă câştigăm alegerile, îl gândim pentru 2013 – 2016, cu proiecte multianuale, cu un alt sistem de sprijinire a investiţiilor, cu un alt sistem fiscal, e o chestiune de raţiune, a declarat Ponta. La rândul său,pPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că susţine propunerea preşedintelui PSD, Victor Ponta, privind organizarea alegerilor parlamentare în luna octombrie, adăugând că România are nevoie rapid de o majoritate solidă în Parlament.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, explicat pentru Mediafax, că, potrivit Constituţiei, durata unei legislaturi poate fi scurtată într-o singură situaţie, şi anume cea în care preşedintele României dizolvă Parlamentul, ca urmare a respingerii a două propuneri de guvern. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că Uniunea este de acord cu organizarea de alegeri parlamentare în luna octombrie doar dacă se respectă procedurile constituţionale, o soluţie „la mica înţelegere între partide” nefiind de acceptat.

1 comentariu

Mache 04-06-2012 - 01:19

Ce crede premierul? Pai premierului a cam inceput sa-i inghete rahatul in el. 😉 Omul stie ca fiecare saptamana in plus de guvernare a USL inseamna procente in minus pentru USL la alegerile din toamna.

Ca doar de asta le-a oferit chelu’ cadoul otrivat al formarii guvernului acum cu ocazia zvarcolelior agoniace ale Europei: ca sa fie sigur ca-si vor rupe gatul. Si apoi nici nu era necesar ca Europa sa fie intr-o astfel de stare proasta, gaseau USL_asii o cale de a-si rupe gatul cumva.

Succesuri dragi USL-asi! 😉 🙂 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult