Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vezi întrebarea USL pentru referendumurile judeţene

Vezi întrebarea USL pentru referendumurile judeţene

scris de P.C.R.
10 afisari

Cei doi co-preşedinţi ai Uniunii Social-Liberale au semnat adrese către preşedinţii PSD şi PNL de consilii judeţene şi ceilalţi consilieri ai Uniunii, pentru declanşarea referendumurilor judeţene asupra eventualei reorganizări.

crin_antonescu_victor_ponta

foto:RC

Liderii USL au trimis adrese preşedinţilor PSD şi PNL de CJ pentru organizarea de referendumuri privind reorganizarea administrativă, întrebarea propusă de Ponta şi Antonescu fiind, potrivit Realitatea.net, „Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul dumneavoastră?”.

Decizia semnată de Victor Ponta şi Crin Antonescu pentru iniţierea demersurilor de consultare publică asupra eventualei desfiinţări a actualelor judeţe cuprinde şi o recomandare de întrebare pentru referendumuri.

„Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul dumneavoastră?”, cu variantele de răspuns „Da” şi „Nu”, este întrebarea recomandată de USL, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu.

Ea a precizat că preşedinţii de CJ din USL, precum şi consilierii din judeţele în care USL nu deţine majoritate vor începe procedurile legale pentru convocarea referendumurilor judeţene.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a solicitat, sâmbătă, aleşilor locali ai USL să ceară organizarea de referendumuri judeţene pentru ca populaţia să se pronunţe asupra desfiinţării actualelor judeţe, preconizată prin reorganizarea administrativă propusă de putere.

12 comentarii

YAAKOV 16-06-2011 - 17:02

Nu sunt de acord.

urbos 16-06-2011 - 17:06

Deci te duci si pui stampila pe NU.

ghimpe 18-06-2011 - 16:48

Si daca un judet nu vrea regionalizarea Antonescu si Ponta il dau la rusi?

ghimpe 18-06-2011 - 16:51

Cand s-au infiinta judetele nu s-a facut referendum.

Ciu Huhu 18-06-2011 - 17:46

Ba Ghimpe pedelist-portocaliu-basist-comunist, sti ce spun comentariile tale, spun ca ESTI NEBUN!

ghimpe 18-06-2011 - 16:51

Cand s-au infiintat judetele nu s-a facut referendum.

Arhimede 18-06-2011 - 18:58

Ghimpe prost:
judetele s-au infiintat acum peste 500 de ani.
Vezi istoria.

Arhimede 18-06-2011 - 19:24

Ghimpe prost:
prima atestare documentară a înfiinţării judeţelor:
3 Octombrie 1385 judetul Jaleş, 1392 – Vâlcea, 1399 – Bacău, 1406 – Gorj etc.

ghimpe 18-06-2011 - 16:55

O alta intrebare pentru referendum. Unde sunt banii furati de regimul ILIESCU cand leul s-a devalorizat de peste 380 de ori? Da- La PSD; Nu – Nu sunt la PSD.

urbos 18-06-2011 - 18:05

Schizofrenicule, alea nu-s intrebari de referendum. Dar, fiind schizofrenic, e normal sa gandesti ca Basescu/Udrea/Boc.

anonymus 19-06-2011 - 23:29

Nu!

Întrebarea este pus cam prostuţ. Fiindcă numai PD-L poate sa facă, Preşedintele nu! Evident că el este în spatele acţiunii, dar PD-L os să pună proiectul pe masă.

Banatanul 20-06-2011 - 02:31

Intrebarea corecta la Referendum ar trebuii sa fie urmatoarea:

Sunteti deacord cu implementarea corecta a declaratiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918? Raspuns Da sau Nu

Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918

I. Adunarea Națională a tuturor Românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba-Iulia în ziua de 18 Noiembrie/1 Decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea Națională proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre.

II. Adunarea Națională rezervă teritoriilor sus indicate autonomie provizorie până la întrunirea Constituantei aleasă pe baza votului universal.

III. În legătură cu aceasta, ca principii fundamentale la alcătuirea noului Stat Român, Adunarea Națională proclamă următoarele:

Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc.
Egală îndreptățire și deplină libertate autonomă confesională pentru toate confesiunile din Stat.
Înfăptuirea desăvârșită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieții publice. Votul obștesc, direct, egal, secret, pe comune, în mod proporțional, pentru ambele sexe, în vârstă de 21 de ani la reprezentarea în comune, județe ori parlament.
Desăvârșită libertate de presă, asociere și întrunire, libera propagandă a tuturor gândurilor omenești.
Reforma agrară radicală. Se va face conscrierea tuturor proprietăților, în special a proprietăților mari. În baza acestei conscrieri, desființând fidei-comisele și în temeiul dreptului de a micșora după trebuință latifundiile, i se va face posibil țăranului să-și creeze o proprietate (arător, pășune, pădure) cel puțin atât cât o să poată munci el și familia lui. Principiul conducător al acestei politici agrare e pe de o parte promovarea nivelării sociale, pe de altă parte, potențarea producțiunii.

Muncitorimei industriale i se asigură aceleași drepturi și avantagii, care sunt legiferate în cele mai avansate state industriale din Apus.
IV. Adunarea Națională dă expresie dorinței sale, ca congresul de pace să înfăptuiască comuniunea națiunilor libere în așa chip, ca dreptatea și libertatea să fie asigurate pentru toate națiunile mari și mici, deopotrivă, iar în viitor să se elimine războiul ca mijloc pentru regularea raporturilor internaționale.

V. Românii adunați în această Adunare Națională salută pe frații lor din Bucovina, scăpați din jugul Monarhiei austro-ungare și uniți cu țara mamă România.

VI. Adunarea Națională salută cu iubire și entuziasm liberarea națiunilor subjugate până aici în Monarhia austro-ungară, anume națiunile: cehoslovacă, austro-germană, iugoslavă, polonă și ruteană și hotărăște ca acest salut al său să se aducă la cunoștința tuturor acelor națiuni.

VII. Adunarea Națională cu smerenie se închină înaintea memoriei acelor bravi români, care în acest război și-au vărsat sângele pentru înfăptuirea idealului nostru murind pentru libertatea și unitatea națiunii române.

VIII. Adunarea Națională dă expresiune mulțumirei și admirațiunei sale tuturor Puterilor Aliate, care prin strălucitele lupte purtate cu cerbicie împotriva unui dușman pregătit de multe decenii pentru război au scăpat civilizațiunea de ghiarele barbariei.

IX. Pentru conducerea mai departe a afacerilor națiunei române din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, Adunarea Națională hotărăște instituirea unui Mare Sfat Național Român, care va avea toată îndreptățirea să reprezinte națiunea română oricând și pretutindeni față de toate națiunile lumii și să ia toate dispozițiunile pe care le va afla necesare în interesul națiunii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult