Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vezi lista directorilor demişi de premierul Victor Ponta

Vezi lista directorilor demişi de premierul Victor Ponta

scris de Doru Dragomir
2 afisari

Sefi de agentii, inspectori scolari, directori ai unor institute si institutii, presedinti si vicepresedinti ai unor agentii sau autoritati nationale, secretari de stat si prefecti – acestea sunt victimele noului guvern condus de premierul Victor Ponta.

Guvern - Victor PontaNoul Executiv, in frunte cu Victor Ponta, a inceput o tirada de destituiri, printre numele sonore care au cazut secerate fiind Vladimir Tismaneanu (Presedintele Consiliului Stiintific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoriei Exilului Romanesc), Liviu Popa (fost Sef al Politiei Romane) sau Constantin Grajdan (Seful Inspectratului de Stat in Constructii).

Daca pentru unele functii mai exista justificari (cum ar fi pentru secretarii de stat, intrucat au facut parte din fostul Guvern), pentru toti ceilalti justificarile tin mai mult de jocul politic.

Practic, zeci de persoane cu functii inalte au fost demise de premierul Victor Ponta in ultimele zile. Ce se intampla? Asistam la o olimpiada a restauratiei, sunt eliminati inamicii pentru a face loc propriei clientele sau sunt eliminati cei incompetenti?

Schimbam o clientela cu alta sau sunt dati afara cei cu lacune profesionale? In afara acestora, foarte multi si-au dat demisia, invocand, bineinteles, „motive personale”.

Doi pe zi

In total, peste 60 de directori, sefi, secretari, presedinti, etc. ai unor institutii, agentii, companii de stat au fost destituiti sau si-au dat demisia de cand a fost instalat noul guvern. Noul guvern si-a inceput mandatul pe 7 mai 2012. Pana pe data de 29 mai, au avut 17 zile de munca (fara sambete si duminici).

Lasandu-i la o parte pe cei care si-au dat demisia si lasandu-i la o parte si pe secretarii de stat sau prefectii demisi, Econtext a realizat o lista cu ‚victimele’ noului Guvern. Adica, cu cei demisi de noul Cabinet. Lista cuprinde 30 de nume (daca mai sunt si altii, va rugam sa-i mentionati). Ceea ce inseamna ca Ponta a demis circa 2 „grei” (directori, sefi, presedinti de institutii, autoritati, agentii, etc.) pe zi. Este cel mai intens ritm de destituire din ultimi 20 de ani (exceptie fiind conducerea postdecembrista).

Mai mult, cu tot cu secretarii de stat si prefecti, ar reiesi patru pe zi! Dar pe acestia ii omitem! Dar iata lista cu cele 30 de persoane schimbate de Guvernul Ponta si functiile pe care le-au detinut:


4 comentarii

dinu 29-05-2012 - 20:16

Ponta a gresit grav-trebuia sa-i lase in functii pe directorii numiti de Boc si Basescu, pana cand ieseau la pensie.

Mache 29-05-2012 - 20:20

Ponta greste grav ca numeste tot soiul de indivizi ce provoaca circ si scandaluri. Si mai ales ca o face inainte de alegeri 😉 Asta din urma e de inteles totusi. Dupa alegeri altii vor face numirile 😉

Ciu Huhu 29-05-2012 - 20:31

Foarte bine a facut ca a demis aceste slugi ale dictatorului Basescu, trebuia sa-l demita si pe Mache slugoiul diversionist, provocator al lui Basescu!

Mache 29-05-2012 - 21:09

Ghinion Ciuciule!

Spre deosebire de tine eu nu-s la organu’ nici unui functionar de stat. Al nici unui stat – nici Romania, nici SUA…

Las ca tie o sa-ti dea nea Ponta giugiuc ca ai latrat corespunzator si regulamentar…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult