Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vezi schimbul dur de replici Drăgotescu-Băsescu

Vezi schimbul dur de replici Drăgotescu-Băsescu

scris de A.H.
149 Afisari

Preşedintele Traian Băsescu şi jurnalista Corina Drăgotescu s-au contrat dur joi seara, la Cotroceni, unde şeful statului răspundea întrebărilor jurnaliştilor după o declaraţie de presă. De o parte, Băsescu i-a reproşat jurnalistei „stilul Vîntu” şi faptul că nu a înţeles ce a spus el. Revenind cu o a doua întrebare şi punctând că şefului statului îi plac „femeile disciplinate”, Corina Drăgotescu a primit de la preşedinte următoarea replică: „Să ştiţi că la Cotroceni nu se fac aluzii de tipul dumneavoastră. Bună ziua!”.

Redăm dialogul dintre Traian Băsescu şi Corina Drăgotescu:

Corina Dragotescu la Cotroceni„C.D.: Aţi spus că salariile vor fi legate de productivitate. Asta însemnă că salariile nu vor creşte până când productivitatea nu va creşte. Este logic. Vreau să…

T.B.: Băsescu: Doamna Drăgotescu, vreţi să vă convingeţi că aţi înţeles?

C.D.: Da, vreau. Că ştiţi că înţeleg mai greu. Vreau să vă întreb dacă în aceste condiţii legat şi de adoptarea Codului Muncii nu credeţi că va avea loc o nouă migraţie a forţei de muncă. Ceea ce va adânci dezechilibrele legate de fondul de pensii. E o întrebare care rezultă din ceea ce aţi spus dumneavoastră.

T.B.: Doamnă, dacă asta aţi înţeles, vreau să vă spun că nu aţi înţeles ce am spus. Nu are rost să vă mai răspund. Eu am spus clar. Felxibilizarea pieţei forţei de muncă va da şansa mai multor oameni să vorbească. Dacă dumneavoastră vreţi să interpretaţi în stil Vîntu, interpretaţi-l.

C.D.: Nu. Interpretez în stil logic. Dacă salariile nu vor creşte, oamenii vor pleca acolo unde salariile sunt mai mari.

T.B.: Doamna Drăgotescu vă mulţumesc mult pentru întrebări. Nu aveţi decât o întrebare. Răspunsul meu este următorul: nu aţi înţeles noul Cod al Muncii va creea mai multe locuri de muncă pentru că angajatorii vor fi mai deschişi la angajări temporare.

A doua întrebare a Corinei Drăgotescu:

C.D.: Pot să pun şi eu o a doua întrebare, chiar dacă nu-mi răspundeţi?

T.B.: Nu vă pot refuza a doua întrebare, având în vedere că aţi mai stat o dată la coadă. Sunt sensibil la…

C.D.: Sunt disciplinată.

T.B.: Dacă eraţi bărbat nu renunţam…

C.D.: Asta spun, femeile disciplinate vă plac.

C.D.: Domnule preşedinte, aş vrea să ştiu dacă profilul actualului premier corespunde nevoilor de viitor ale României. Aţi vorbit de faptul că, până la 1 aprilie, trebuie să depună proiectul de buget şi proiecţia pe trei ani.

Vorbiţi de extinderea supravegherii dezechilibrelor macroeconomice, spuneţi că există o mare nevoie de concentrare pe chestiuni care ţin de zona de finanţe în raport în raport cu UE. Credeţi că profilul actualului premier corespunde nevoilor de viitor ale României? De viitorul imediat sau de viitorul pe trei, patru ani?

T.B.: Doamnă, rămâneţi în dimensiunea unor chestiuni personale şi îmi pare rău. Să ştiţi că la Cotroceni nu se fac aluzii de tipul dumneavoastră. Bună ziua! Probabil asta e valabilă acolo, la dumneavoastră la post. Prezenţa aici vă obligă la decenţă.

C.D.: Dar cu ce v-a jignit întrebarea mea?

T.B.: Doamna Drăgotescu, ştiţi foarte bine ce aţi spus şi ce aţi făcut. Dacă doriţi să fiţi vulgară, nu fiţi aici!”


9 comentarii

Huhu Ciu 25-02-2011 - 10:10

Basescu-i lupul moralist!

nik 25-02-2011 - 13:12

Si tu „ciuciule” esti pupincuristul lui vintu !

Spiridon 25-02-2011 - 13:54

Sugaciul, mai corect spus.

Spiridon 25-02-2011 - 14:02

Bai Huhule, pacat ca nu mai exista pedeapsa cu moartea, dar treaba poate fi aranjata, caci DECE SA NU FIE VANTU JUDECAT DE UN TRIBUNAL MILITAR?

A pagubit tara cat un razboi bunicel? Da!
A luptat activ impotriva tarii (institutiilor, presedintelui)” Da!

Si sunt sigur ca Basescu o sa i-o comute in ceva mai bland, inchisoare pe viata sau chiar si 75 de ani cu eliberare conditionata la 35 daca se poarta bine si daca despagubeste total sau la maximum resurselor personale, caci daca a cheltuit poate sa-si vanda sangele, un litru pe luna 35 de ani sunt bani nu gluma.

Huhu Ciu 25-02-2011 - 15:13

Cancerul Romaniei PDL, A DUS TARA ASTA IN PRAPASTIE, SARACIE MARE SI IN ORINDUIREA feudala portocalie-basista!

Spiridon 25-02-2011 - 14:05

PEDEAPSA CU MOARTEA PT. VANTU!!!

Spiridon 25-02-2011 - 14:12

CORINA PURTA ZEGHE DE PUSCARIE, deci era normal sa ne gandim la Vantu. Dar nu si-a pus si o legatura peste ochi deoarece inca nu si-a data seama ca banditul No. 2 al tarii este pasibil de pedeapsa cu moartea.

urbos 25-02-2011 - 14:31

O sa moara ca un sobolan Chioru tau nenorocit. Sper c-o sa te spanzuri si tu odata cu el vierme, sa-i lingi dosul imputit si pe lumea ailalta.

valy 25-02-2011 - 18:06

spiridoane ai ce ai cu vantu. cred ca ai fetis cu el.
sa plateasca vantu pt ce a facut, dar sa plateasca si basescu, boc si toti cei ce au adus tara in „groapa” sau au vandut flota

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS