Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vicepremierul Turcan: Am găsit un deficit de 3 mld. lei

Vicepremierul Turcan: Am găsit un deficit de 3 mld. lei

scris de Misu Andrei
20 afisari

Raluca Turcan a anunțat, joi dimineață, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Sănătății de către Victor Costache, că, după primele nouă luni, Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) înregistrează un deficit de 3 miliarde de lei.

„Sunt atâtea probleme cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, încât încrederea în sistemul public de sănătate a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani. Oamenii trebuie să știe ce proiecte ratate au fost, ce risipe au existat în acest domeniu, care a beneficiat de alocări ridicate, dar de o scădere a calității și de multe probleme care trenează. Evident că cea mai descurajantă veste este cea legată de finanțare”, a explicat Raluca Turcan, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Sănătății, unde a participat alături de premierul Orban și noul ministru, Victor Costache.

Vicepremierul a subliniat că Sănătatea, alături de Economie, Infrastructură şi Educaţie, este un domeniu prioritar pentru Guvernul Orban, care plănuieşte, printre altele, să debirocratizeze zona medicinei de familie și să demareze construcția spitalelor regionale.

„Prezența noastră aici e un semnal de susținere pentru mandatul dificil pe care îl va avea Victor Costache și de atragere a atenției asupra mediului Sănătății, extrem de vitregit până acum și să transmită mesajul că Sănătatea, Educația, Economia și Infrastructura sunt domenii prioritare pentru Guvernul Orban”, a adăugat Raluca Turcan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS