Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vicepreşedintele ANRE a călcat pe bec, Ponta l-a eliberat din funcţie

Vicepreşedintele ANRE a călcat pe bec, Ponta l-a eliberat din funcţie

scris de A.B.
5 afisari

Petru Lificiu, vicepreşedintele ANRE, a fost demis de premierul Ponta. Motivul, aroganţă în declaraţiile privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii.

curent electric

foto: misiuneacasa.ro

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, va fi eliberat din funcţie, a anunţat premierul Ponta, care a fost deranjat de declaraţiile acestuia privind creşterea cu 5% a preţului electricităţii.  „Mă deranjează declaraţiile unor foşti sau actuali oficiali referitoare la scumpirea preţului la electricitate. Îl voi elibera din functie pe vicepreşedintele ANRE. E un gen de aroganţă pentru care unii care au ocupat funcţii au fost urâţi de oameni. Este o perioada dificilă, dar modul de raportare la oameni este important. Trebuie să explici de ce majorezi preţul la electricitate cu 5 la sută. Probabil că Lificiu nu are probleme cu majorarea de 5 la sută. Nu accept acest gen de aroganţă pentru care PDL a fost detestat”, a declarat Victor Ponta pentru Mediafax.

Creşterea cu 5% a preţului electricităţii nu înseamnă nimic, echivalând cu consumul generat de becul uitat aprins în baie, a declarat, miercuri, Petru Lificiu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care susţine că decizia privind majorarea preţurilor nu a fost încă adoptată. „O creştere cu 5% la sfârşitul lunii nu înseamnă nimic. Adică înseamnă să nu uităm becul aprins în baie când plecăm la serviciu”, a afirmat Lificiu într-o conferinţă de presă. El a fost numit la conducerea ANRE în ianuarie 2009, funcţie pe care a ocupat-o până la jumătatea anului 2010, când a fost înlocuit de actualul preşedinte al instituţiei, Iulius Plaveti.

Preţul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% până la sfârşitul lunii iunie atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii industriali, potrivit angajamentelor asumate de autorităţi faţă de FMI. Lificiu a spus însă că nu a fost luată o decizie cu privire la modificarea tarifelor. „Nu este vorba de o creştere de preţ, ci de recunoaşterea unor costuri. Încă nu s-a stabilit”, a spus Lificiu într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări. Tarifele la electricitate şi gaze plătite de populaţie sunt reglementate de ANRE din considerente de protecţie socială, dar Comisia Europeană şi FMI au cerut Guvernului să liberalizeze piaţa pentru a aduce preţurile la nivelul din blocul comunitar.

1 comentariu

ein deutscher 31-05-2012 - 19:42

Cand e de bravo, e de bravo! Felicitari, d-le Ponta! Nu sunt un fan al PSD-ului, dar aici ati nimerit-o!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult