Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta a bătut palma cu minorităţile

Victor Ponta a bătut palma cu minorităţile

scris de A.B.
2 afisari

Liderul PSD Victor Ponta a semnat protocolul de colaborare cu minorităţile naţionale. După semnarea protocolului, Ponta a amenţionat că acest acord conţine puncte clare, venite în sprijinul funcţionării unui Guvern bun pentru România şi în sprijinul respectării şi protejării drepturilor minorităţilor naţionale.

ponta

foto: ghimpele.ro

Ponta a declarat, după semnarea protocolului că este nevoie, pentru Guvern, de o majoritate stabilă, pentru a putea să îşi pună în aplicare proiectele, pentru a nu sta tot timpul la un vot sau două diferenţă faţă de cei din opoziţie.

La rândul său, liderul grupului minotităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a precizat că în protocol au fost menţionate chestiuni cu caracter general, care ţin de menţinerea unui echilibru corect între măsurile economice care vor fi luate şi măsurile sociale.

De asemenea, el a subliniat că în protocol este prevăzută reîntregirea salariilor, punct la care grupul său a ţinut foarte mult.

„Am convenit asupra reparării acelei erori cu celeritate, eroare care ţine de CASS”, a declarat, pentru Mediafax Pambuccian.

El a adăugat că, prin acord, s-a convenit asupra trecerii prin Parlament a Legii cadru pentru minorităţile naţionale, ultima lege organică prevăzută în Constituţie care nu există încă în legislaţia românească.

Potrivit deputatului, documentul conţine, printre altele, menţiuni referitoare la dezvoltarea învăţământului pentru cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult