Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta a prezentat lista cu membrii Guvernului Ponta 4

Victor Ponta a prezentat lista cu membrii Guvernului Ponta 4

scris de D.S.S.
6 afisari

Potrivit listei de miniştri prezentată de Ponta, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusă Graţiela Gavrilescu (PLR). PLR va mai avea un ministru în persoana lui Andrei Gerea, care va deţine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care îl va propune pe deputatul Mihai Tudose.
guvernul ponta 4Educaţia a fost cedată PC, care îl va propune pe Sorin Câmpeanu. La Comunicaţii a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi deţinut de PSD, care îl va propune pe deputatul Ionuţ Vulpescu.

Ministerul Românilor de Pretutindeni se va păstra şi în viitorul guvern, acesta urmând să fie deţinut de senatorul Adrian Anghel.
”Domnul Liviu Dragnea va renunța la funcția de vicepremier, pentru că în perioada următoare se va ocupa mai mult de partid”, a anunţat Ponta.
Cu alte cuvinte, Victor Ponta le-a transmis celor din PSD că susține proiectul de reformă propus de Liviu Dragnea și l-a desemnat pentru a se ocupa de partid.

Ponta a mai explicat şi de ce nu mai este Daniel Constantin vicepremier. ”Domnul Daniel Constantin mi-a cerut pentru PC un minister mai puternic și a primit Ministerul Educației. După cum știți, Educația și Sănătatea sunt ministerele cu cele mai multe probleme într-un Guvern”, a spus Victor Ponta.

Lista Guvernului Ponta 4
Liviu Dragnea (Dezvoltare regională)
Gabriel Oprea (vicepremier – Interne)
Daniel Constantin (Agricultură)
Rovana Plumb (Muncă)
Nicolae Bănicioiu (Sănătate)
Mihai Tudose (Economie)
Darius Vâlcov (Finanţe)
Robert Cazanciuc (Justiţie)
Eugen Teodorovici (Fonduri europene)
Ioan Rus (Transporturi)
Ionuţ Vulpescu (Cultură)
Bogdan Aurescu (Externe)
Mircea Duşa (Apărare)
Gabriela Szabo (Sport şi Tineret)
Sorin Grindeanu (Comunicaţii)
Adrian Anghel (Diaspora)
Eugen Nicolicea (Relaţia cu Parlamentul)
Sorin Cîmpeanu (Educaţie)
Andrei Gerea (Energie şi IMM)
Graţiela Gavrilescu (Mediu)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult