Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta despre dosarul EADS

Victor Ponta despre dosarul EADS

scris de Z.V.
3 afisari

Victor Ponta s-a arătat foarte îngrijorat că Traian Băsescu, vorbind despre cazul EADS, confirmă fapte de corupţie în relaţia Germania-România şi speră să nu apară informaţii din dosar pentru care să se considere că „şi nemţii mai dau sau iau mită”.

Victor Ponta despre dosarul EADS (Foto:energielive.ro)

Victor Ponta despre dosarul EADS (Foto:energielive.ro)

„Ceea ce mă îngrijorează foarte tare este că Băsescu confirmă nişte fapte de corupţie legate de relaţia Germania-România şi asta trebuie tratat cu toată prudenţa. Faptul că şi nemţii sunt corupţi e un lucru pe care trebuie să îl spuneţi «Serviciului de Propagandă» care s-a mutat acum, dar când vorbim totuşi de relaţii guvernamentale trebuie să fim serioşi şi raţionali”, a spus premierul Victor Ponta, potrivit mediafax. Întrebat dacă se aşteaptă ca informaţiile din acest dosar să apară înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor, Ponta a răspuns: „Sper că nu, pentru că nu aş vrea să se considere că în felul ăsta se dovedeşte că şi nemţii mai dau sau iau mită, nu ştiu”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că toate partidele vor fi afectate de dosarul EADS, dacă ceea ce a avut el în informări se materializează. Într-o emisiune a postului B1 TV, întrebat ce tabără politică ar fi mai afectată politic de dosarul EADS, dacă acesta ar apărea, Traian Băsescu a spus: „Toate taberele politice (…). Este clar că toate partidele vor fi afectate dacă ceea ce am avut eu în informări se materializează”.

Despre faptul că se speculează că dosarul ar fi „la nivel de premieri”, Băsescu a spus că „nu ar intra în zona asta”.”Bineînţeles că nu la Ministerul Culturii o să găsiţi şi nici la Elena Udrea, nu o să găsiţi vreo tangenţă cu EADS-ul. Nu au avut legătură”, a spus Traian Băsescu. „Şi Microsoft şi EADS sunt dependente foarte mult de nişte comisii rogatorii, pe care oricât ar dori DNA-ul să le pună mâine, nu poate, pentru că ele se formează după nişte reguli”, a mai arătat Traian Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult