Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta, oficial în cursa pentru Președinție

Victor Ponta, oficial în cursa pentru Președinție

scris de C.S.
6 afisari

Victor Ponta s-a înscris oficial în cursa pentru Cotroceni. Premierul s-a prezentat, în această seară, la Biroul Electoral Central pentru a-și depune dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale.

Ponta s-a înscris în cursa pentru Cotroceni.

Ponta s-a înscris în cursa pentru Cotroceni.

Președintele PSD nu și-a putut ascunde emoțiile: „Bineînţeles că am emoţii, pentru că eu sper şi îmi doresc să încheiem 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate democratică, europeană, la o societate liberă şi mai ales la o societate care să fie din nou unită. Acesta este unul din cele două fundamente ale programului meu prezidenţial”.

„Vreau să schimbăm în primul rând profilul preşedintelui de la un generator de crize la un adevărat reprezentant al intereselor publice şi la cel care înlesneşte dialogul între diverse categorii sociale şi puteri ale statului. Iar, dacă românii vor decide aşa, în 16 noiembrie voi fi acel preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989”, explică Ponta, care promite că cei 25 de ani de tranziţie se vor încheia odată cu primul preşedinte al cărui nume nu se va mai termina cu „escu”, un preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989.

„Cred că mai e mult până pe 16 noiembrie. Trebuie să le explicăm românilor care e programul prezidenţial, să le spunem despre schimbarea lucrurilor care au mers prost şi despre unitatea în idealurile noastre. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al românilor, pe 16 noiembrie putem să ne realizăm acest obiectiv”, a conchis premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult