Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta: România rămâne o ţară stabilă

Victor Ponta: România rămâne o ţară stabilă

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Premierul României a anunţat vineri, 6 iulie, că România rămâne un stat european de drept, al cărui Guvern va respecta toate hotărârile Curţii Constituţionale (CC) în următoarea peridoadă.

ponta

Victor Ponta: Romania ramane un stat european de drept

Prim-ministrul Ponta a oferit asigurări că, până la un eventual referendum de demitere a preşedintelui, nu vor fi iniţiate acţiune de schimbare a membrilor CC, instanţelor, Parchetului, DNA, ANI, serviciilor de informaţii şi altor instituţii. Potrivit Mediafax, premierul a precizat că România va respecta standardele europene ale unui stat de drept, precum şi toate deciziile Curţii Constituţionale (CC) din perioada imediat următoare, pe care le va pune imediat în aplicare.

Totodată, Victor Ponta a menţionat că România îşi va îndeplini şi obligaţiile din acordul cu FMI şi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare în Justiţie. El a declarat că săptămâna viitoare va pleca la Bruxelles pentru a garanta oficialilor Comisiei Europene şi Parlamentului European că România este un stat de drept, cu justiţie independentă, şi îşi va asuma orice evaluare în care eventual se va considera că anumite măsuri nu respectă standardele europene, în speranţa că le va putea corecta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS