Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta şi-a depus demisa din funcţia de premier

Victor Ponta şi-a depus demisa din funcţia de premier

scris de A.B.
16 afisari

Premierul Victor Ponta şi-a depus, miercuri, mandatul, a declarat Liviu Dragnea.
victor ponta
Premierul Victor Ponta își va da demisia din funcție, a anunțat miercuri la Parlament președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Societatea vrea altceva”, a spus Liviu Dragnea. Dragnea a mai spus că Victor Ponta va rămâne în funcție până se va găsi un înlocuitor.

„Am avut astăzi de dimineață o discuție cu Victor Ponta, am discutat despre situația actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute și ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea în stradă. Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-și asumă, prim-ministrul a hotărât să își depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în coaliție la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

25.000 de români au protestat aseară în stradă și i-au cerut demisia lui Victor Ponta, lui Gabriel Oprea și Gabriel Popescu Piedone.

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului.

Răspunderea juridică va fi stabilită de justiție. Sper să nu fie răzbunare, ci responsabilitate juridică. Să nu ne păcălim! Vinovații sunt lăcomia și responsabilitatea. Dacă vom crede că vinovații sunt alții, cred că vom plăti.

Constat supărarea legitimă și dorința legitimă a oamenilor de a avea responsabilități mai mari decât patronii firmei. Ar fi o iresponsabilitate din partea mea să ignor cererea lor. Nu vreau să las responsabilitatea mea în seama altora. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl cere.

Îmi depun mandatul de prim-ministru împreună cu tot guvernul României. În anii în care am făcut politică am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii.

Vreau să spun că suferința legitimă nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau de putere cu efecte imposibil de anticipat”, a susținut Victor Ponta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult