Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Victor Ponta: UDMR nu intră la guvernare, Oprea, vicepremier fără portofoliu

UPDATE Victor Ponta: UDMR nu intră la guvernare, Oprea, vicepremier fără portofoliu

scris de M.A.
12 afisari

UPDATE 17.30: Noul Guvern Ponta va avea trei vicepremieri: unul de la PSD (Liviu Dragnea), unul de la UNPR (Gabriel Oprea) şi unul de la PNL, nenonominalizat încă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, până acum, în interiorul partidului nu s-a discutat despre nominalizările pentru funcţiile din Guvern. „Deci nu putem spune în acest moment că dl Chiţoiu sau altcineva este ministru în Cabinetul Ponta. Niciun nume şi niciun candidat din partea PNL nu a fost decis pentru că asta urmează să o facem într-un calendar pe care îl vom stabili împreună cu premierul”, a spus Antonescu.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că Uniunea va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta, Kelemen arătând totodată că este pentru prima dată când ceea ce s-a stabilit a fost întors în discuţii după câteva zile.

„Pot să vă confirm faptul că am decis în cadrul ACS că UNPR, până la momentul la care vom finaliza procedurile de unificare, nu va avea portofolii în viitorul guvern, însă dl Oprea va fi viceprim-ministru fără portofoliu şi mă va sprijini în ceea ce priveşte politicile de securitate naţională şi ordine publică. Există o funcţie de viceprim-ministru cu atribuţii în domeniul fiscal-economic care va reveni PNL iar dl Dragnea va coordona tot ceea ce ţine de descentralizare şi dezvoltare regională”, a anunţat Victor Ponta, după întâlnirea USL cu UDMR.

UDMR nu intră la guvernare, iar Gabriel Oprea nu va fi ministru al Apărării. În schimb, cel din urmă va deveni vicepremier fără portofoliu, a anunţat premierul desemnat, Victor Ponta.

ponta si antonescu

Victor Ponta: UDMR nu intră la guvernare, Oprea, vicepremier fără portofoliu

Potrivit lui Victor Ponta, făcute la ieşirea de la negocierile USL, până în momentul realizării fuziunii dintre PSD şi UNPR, partidului lui Oprea nu îi vor fi acordate portofolii. De asemenea, UDMR nu va primi nici o funcţie în viitorul guvern, dar se va încerca colaborarea cu Uniunea, pentru rezolvarea minorităţii maghiare. În ceeea ce priveşte o funcţie de vicepremier pentru celelalte minorităţi naţionale, ce ar fi urmat să fie ocupată de Nicolae Păun, Victor Ponta a negat, răspunzând printr-o glumă nesărată la adresa jurnaliştilor aflaţi de faţă.

Vezi aici ce informaţii pe surse circulaseră anterior pe televiziunile de ştiri.

17 comentarii

geek-a-contra 17-12-2012 - 17:20

cei patru sint trei. desi sint si asa prea multi

neacsum 17-12-2012 - 17:28

Oprea viceprim pe probleme de securitate nationala este de tot rasul Omul ala habar nu are ce e aia aparare., ca despre securitate nici atat. Partea proasta este ca apararea a trecut la PSD si astfel oricand o poate lua Oprea desi de pe functia pe care o are acuma, tot el o va dirija. Dusa, un catelus fara personalitate la aparare nu va iesi din ordinele lui Oprea. Deci PNL a pierdut, dar cel mai mult a pierdut armata. Adio lege, adio restructurare, adio demnitate.

geek-a-contra 17-12-2012 - 17:38

inca nu s-a hotarit ce si cum cu oprea…

geek-a-contra 17-12-2012 - 17:39

p.s. se pare ca va fara portofeliu 🙂

neacsum 17-12-2012 - 18:45

Da, fara portofoliu, dar cu atributiuni pe securitate nationala si ordine publica, adivca va superviya apararea si internele. Bataie de joc, papagalul asta va conduce cele doua ministere indiferent cine va fi ministru

Salut 17-12-2012 - 18:52

„neacsum
17-12-2012 at 18:45


Bataie de joc, papagalul asta {Oprea} va conduce cele doua ministere indiferent cine va fi ministru”

=================

Sau, e pus deja pe linie moarta pana cand UNPR-ul dispare ca grup parlamentar. Dupa care va primi sutul in koor pe care-l merita.

digital 17-12-2012 - 20:18

băi neacsum,,tu nu pricepi că vicepremier fără portofoliu ești ca pixu,fără pastă?!
ce tot o dai de gard atâta!

digital 17-12-2012 - 20:20

reamintește-ți neacsum postarea mea de la Scris de digital la 14-12-2012 @ 22:01

digital 17-12-2012 - 20:24

ce produce neacsum,securitatea națională?!
nici măcar păduchi nu poate produce,că nu există,ce dreq o tot freci cu oprea ăsta,de parcă el ar fi nodul gordian al țării!
nu trebuia să fie în calcule,dar nici nu va fi,o să vezi!

humorkelu 17-12-2012 - 18:01

ce mai jale ! yudemereu a ramas la poarta guvernului si n-a primit nici un covrig de ros desi suntem in prag de Sarbatori … totusi, nu-l va lasa dottore pe kelumeu chiar asa … mai sunt oase cu slana prin rrromanika !

neacsum 17-12-2012 - 19:14

au destui oameni prin ministere si directii, nu mor ei de foame. Printre altele ceva director e la Osim. Si se stie, Romanii sunt inventivi. Eheheeeeeeeeeei, cate inventii romanesti iau calea vestului.Si din cand in cand mai ard niste arhive pe la autoritatea nucleara.

geek-a-contra 17-12-2012 - 21:45

neacsule, neacsule…. vorba ceea… nu ai idei multe da’…. mai ales fixatiile pe probleme de pensii militare si mincarimea intre fostoo meletari. iar pentru un ziarist ce te dai esti si mai prost informat… sinecura lui oprea este urmarea fuzionarii unpr-ului cu psd-ul. in fapt l-au garat pe o linie moarta. in ce priveste ungurii care au (inca) pozitii prin ministere hai sa-ti soptesc ceva confidential: usl-ul a schimbat (intr-o primna faza, pin’ le-a trecut…) un numar minim de sefi, sefuleti si sefututi ca sa nu faca valuri inainte de alegeri (ca si asa se apucase madam udrea a lu’ cucos sa se plinga…) si sa nu incite onor electoratul. s-a ajuns in situatia hilara ca au ramas pe functii indivizi, pensionari sau suplinitori de diverse soiuri, care puteau fi inlocuiti si legal prin concurs. dezmatul inlocuirilor si numirilor abia acum incepe. tin’ pe-aproape si ia notite, ziaristule….

Salut 17-12-2012 - 19:46

„Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că Uniunea va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta, Kelemen arătând totodată că este pentru prima dată când ceea ce s-a stabilit a fost întors în discuţii după câteva zile.”
==================

Oh, asta-i muzica ce-mi place. Nu numai ca UDMR ia mu-ie, dar o si recunoaste public.
=====================
Ia uite ce scriam acum cateva zile pe subiectul asta, la articolul:

„Ce mai zice Ponta şi Antonescu despre UDMR”

„Ma rog, nu stiu manevrele de culise, dar tot cam in sensul asta am postat si eu. UDMR ia mu_ie, indiferent care sunt circumstantele in care s-a ajuns la aceste zvonuri cu ungurii la guvernare. Si e foarte bine asa. USL sa se foloseasca de ei pentru imagine externa pana cand Basescu il renumeste pe Ponta prim-ministru, dupa care sa se stearga cu ei la koor si sa-i arunce, manjiti de kkt, in curtea lui Basescu, pentru care au tradat anterior, pe care l-au lins sub noada ani de zile.
Adica, sa le aplice ACELASI TRATAMENT.”
( Scris de salut la 11-12-2012 @ 21:33)
===========================
Pentru neacsum:
Cum e Marine? Cine le vede mai bine? Eu, de la 8000 de km sau tu de la 200?

MI-5 17-12-2012 - 23:27

udemereul nu intră la guvernare din cauza reacţiei şi presiunii electoratului.
useliştii n-au avut încotro.
iar pontalăul şi cei care voiau udemerişti în guvern, au înghiţit broscoiul pe nemestecate.
Oricum am aflat cine este ponta.
Un căţel care făcea sluj în faţa lui barosso, iar aci în ţară a vrut sa facă pe leul.

urbos 18-12-2012 - 00:24

Neacsule, nu ti-a iesit, dar sint sigur c-o sa-ti gasesti motive ca sa continui aceeasi vaicareala si aceleasi teorii.
In rest, Ponta s-a dovedit a fi un cacat de om pana la capat.

cucu! 18-12-2012 - 06:04

Afara din tara cu UDMR/!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult