Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Victor Ponta: USL depune miercuri moţiunea împotiva Executivului

Victor Ponta: USL depune miercuri moţiunea împotiva Executivului

scris de A.B.
3 afisari

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat că, miercuri, USL va depune moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu.

psd victor pontaUSL va depune, miercuri după-amiază, moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ungureanu, a reamintit preşedintele PSD, Victor Ponta, la sfârşitul şedinţei conducerii USL.

Ponta a precizat că împreună cu preşedintele PNL Crin Antonescu se va întâlni marţi  cu grupurile parlamentare ale USL de la Senat, urmând ca miercuri, la ora 9.00, să se întâlnească cu grupurile de la Cameră pentru a pune la punct ultimele detalii privind moţiunea de cenzură.

El a subliniat că temele moţiunii de cenzură vizează modul în care sunt gestionate resursele ţării, folosirea banilor publici şi încălcarea principiului constituţional al autonomiei universitare.

”Mâine vom depune textul moţiunii de cenzură şi semnăturile necesare la Birourile permanente ale celor două Camere”, a declarat pentru Agerpres liderul USL.

El a explicat că moţiunea de cenzură va avea trei teme principale, de critică a activităţii actuale a Guvernului Ungureanu şi practic de reliefare a modului politic în care USL priveşte aceste subiecte importante, în primul rând procedura şi acest fenomen de înstrăinare rapidă şi fără o strategie în interes naţional a ultimelor resurse aflate în mâna Guvernului României, fie că e vorba de resurse naturale, fie că este vorba de acţiuni la principalele companii energetice.

A doua critică se referă la modul în care banii publici ai Guvernului sunt folosiţi de Mihai-Răzvan Ungureanu pentru a cumpăra sprijinul unor preşedinţi de consilii judeţene şi primari PDL, UDMR, UNPR prin plăţi directe, plăţi făcute în mod ilegal.

În al treilea rând, a continuat Ponta, modul în care Guvernul Ungureanu a încălcat principiul constituţional al autonomiei universitare.

Ponta a declarat că, miercuri, la ora 15.00 sau 16.00, USL va depune la Parlament moţiunea de cenzură.

3 comentarii

BULA 17-04-2012 - 14:47

O sa se faca de ras, pentru ca USL inca nu are majoritatea in Parlament. Jegurile din USL sunt mici copii, pe langa mega-jegurile din PDL. Se bat intre ei pentru ciolan, care sa ia comisioane la instrainarea averii nationale.
Pe Basescu nu au cum sa-l dea jos. Este sustinul de Puterile Coloniale, puse pe jaf si distrugerea Romaniei..

Ciu Huhu 17-04-2012 - 17:24

Sa speram ca se gasesc citiva din partidele coalitiei, slugi ale PDL care au totusi constiinta si voteaza de partea USL.

BULA 17-04-2012 - 17:37

Nu poate fi vorba de constiinta la sobolanii din PDL. Poate instinctul de conservare ii va determina sa-l tradeze pe Basescu, simtind ca se scufunda corabia.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult