Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Videanu: Cu votul uninominal, USL ar lua la locale exact 53%

Videanu: Cu votul uninominal, USL ar lua la locale exact 53%

scris de A.B.
12 afisari

Fostul primar al Bucureştilor, Adriean Videanu, susţine că USL ar lua, cu votul uninominal, exact 53%, deşi stă foarte bine în sondaje. Pe de altă parte, atrage atenţia că PDL va face la locale o figură bună şi va obţine peste 30% la primării şi la Consiliile Judeţene.

videanu

foto: dcnews.ro

În opinia liderului PDL, Adriean Videanu, votul uninominal pur, iniţiat şi adoptat de Guvernul Ponta, va produce o surpriză extraordinară, mai ales în situaţia candidaţilor independenţi. „Chiar dacă acum în sondaje USL stă foarte bine, cu votul uninominal ar lua exact 53%. Eu am făcut simularea şi votul uninominal nu va aduce după el opţiunea politică. Va fi un fel de primar peste 20 de localităţi”, a declarat Videanu pentru gandul.info.În privinţa alegerilor locale, el este convins că PDL va face o figură bună şi va obţine peste 30% atât la primării, cât şi la Consiliile Judeţene. „Partidul Democrat Liberal va lua peste 30% din primării şi peste 30% din preşedinţii de Consilii Judeţene. Ei sunt adevăraţii purtători de voturi, ei îi reprezintă cel mai bine pe cetăţeni”, a mai spus el, adăugând că atât Emil Boc, cât şi Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3, vor câştiga detaşat alegerile.

Fostul ministru al Economiei a enumerat şi câteva dintre judeţe unde PDL va ieşi învingător, printre acestea şi Maramureş, Bihior, Alba, Cluj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Tulcea, Neamţ, Botoşani şi Suceava. Pe de altă parte, Videanu a declarat că de vină pentru faptul că Guvernul Ungureanu a picat la moţiunea de cenzură este în primul rând PDL, dincolo de voturile parlamentarilor din Grupul minorităţilor sau de alte trădări. El a spus că cei care ar fi trebuit să asigure susţinerea Guvernului erau cei din grupul parlamentar al PDL, precizând însă că nu neagă o responsabilitate a conducerii partidului şi chiar a fostului premier. Liderul PDL s-a arătat nemulţumit de faptul că partidul a renunţat la culoarea portocalie  în apropierea alegerilor. Videanu a spus că nu exclude ca în viitor să mai candideze pentru Primăria Capitalei, precizând însă că dacă s-ar fi înscris la aceste alegeri în cursă Sorin Oprescu l-ar fi învins. „Dacă aş fi vrut să candidez la Primăria Capitalei, poate ar fi trebui să încep campania în urmă cu un an ca să reamintesc bucureştenilor ce am făcut. Vom vedea dacă voi candida din nou. Am 50 de ani, cum să-mi spun ultimul cuvânt acum? Nu cred că l-aş fi bătut pe Oprescu. Cred că Silviu Prigoană pleacă dintr-o poziţie mai bună decât mine. Eu am ieşit din prim-planul politicii din România, m-am dedicat familiei”, a declarat el.

1 comentariu

digital 25-05-2012 - 17:47

da mă,ai stabilit tu,fix 53 de borduri în dinți!
dreq de papițoi!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult