Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Viitorii senatori si deputati din Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis

Viitorii senatori si deputati din Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis

scris de M.A.
6 afisari

Intrebarea care e acum pe buzele tuturor se refera, bineinteles, la alegerile care au loc la finele acestei saptamani.

ARD vs USL

Viitorii senatori si deputati din sud-vestul Romaniei

De rezultatele acestor alegeri depinde decisiv modul in care va evolua Romania pentru o perioada indelungata.

Dar cine va castiga alegerile?

Singura metoda de a ne face o idee despre rezultatele alegerilor, singura cale prin care putem anticipa oarecum cine va castiga aceste alegeri este prin intermediul sondajelor de opinie.

Econtext a demarat o serie de analize privind potentialii castigatori ai alegerilor, din toate judetele tarii. Am recurs la o metoda geografica, de a prezenta virtualii castigatori din cele opt regiuni de dezvoltare a Romaniei (Oltenia, Muntenia, Moldova, etc.). Si singura modalitate de a vedea care vor fi viitorii deputati si senatori consta in sondajele de opinie. Toate sondajele au fost culese din diferite publicatii, in special ziare locale, ziarele din aceste judete.

Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis

Daca Bucurestiul pare castigat de USL, situatia se schimba radical in Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis, unde ARD va triumfa. In total, am identificat posibilii candidati castigatori din 39 de colegii.

Dintre acestea, 24 de mandate vor fi obtinute de ARD (18 deputati si 6 senatori), iar 15 (10 deputati si 5 senatori) de catre USL. Nici un candidat de la PP-DD sau UDMR, ori alt partid, nu va castiga vreun colegiu in aceasta parte a tarii, dupa cum indica sondajele de opinie.

Dar IATA cine sunt acesti 39 de candidati din Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis care ar putea deveni viitorii deputati si senatori:

Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult