Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vîlceanu: Îmi voi da demisia din funcția de secretar general PNL

Vîlceanu: Îmi voi da demisia din funcția de secretar general PNL

scris de Misu Andrei
95 Afisari

Dan Vîlceanu a declarat, vineri, că își va da demisia din funcția de secretar general PNL. Acesta contestă și el, după Florin Cîțu, decizia liderilor din partid de a ține un Consiliul Național pentru organizarea unui Congres, astfel încât să schimbe conducerea formațiunii politice. Vîlceanu spune că nu a fost luată statutar.

foto: https://www.facebook.com/DanVilceanu.ro

„Secretarul general n-a primit o solicitare din partea celor care spun că au făcut o ședință astăzi. A primit președintele partidului solicitări pentru a convoca. Conform regulilor, nu poți convoca o ședință în aceeași zi. Tot timpul am respectat această regulă. Ședințele au fost măcar a doua zi, ca toți colegii să aibă timp să vină, să își facă un punct de vedere referitor la problemele discutate.

Ceea ce pot să vă spun este cu siguranță că ședința convocată mâine este un statutară și chiar s-a făcut referire în anunțul pe care l-am dat la solicitările pe care președintele partidului le-a primit pentru a convoca o ședință.

În urma solicitărilor, președintele partidului a luat decizia să convoace mâine o ședință BEx, așa cum spune statutul și regulile pe care le-am avut până acum în PNL”, a declarat secretarul general PNL, Dan Vîlceanu.

Acesta spune că decizia celor 42 de lideri PNL, care au ținut vineri o ședință separată a Biroului Executiv, de a organiza un Consiliu Național duminică unde va fi stabilită data Congresului extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîțu nu are valabilitate.

„Având în vedere că colegi din BEx au primit un mesaj să vină într-o ședință, după aceea au primit un alt mesaj de la secretarul general că mâine e ședință BEx, în ceea ce mă privește pe mine eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci. La ședința de mâine îmi voi anunța demisia din funcția de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile așa, să le facă așa cum doresc, dar nu sub supravegherea mea. În situația asta în care circulă mesaje de ședință la modul ăsta, eu cel puțin mă pretind a fi un om serios și nu consider că asta este modalitatea prin care aplici statutul partidului și regulile din partid”, a spus Vîlceanu.

În ceea ce privește actualul său mandat de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, acesta spune că „nu e scopul meu în viață să fiu ministru toată viața”.

„Atunci când se întâmplă se întâmplă procedura asta de convocare sau de decizie de convocare, pentru convocarea propriu-zisă o face secretarul general, dar când mai mult de jumătate plus unul dintre colegi iau decizia să convoace BEx se adresează secretarului general cu solicitarea de a convoca în baza articolului din statut ședința BEx. Eu nu am avut o solicitare din partea colegilor mai mult de jumătate din BEx să convoc BEx. Solicitările au fost trimise președintelui cu rugămintea de a convoca BEx, lucru pe care președintele l-a făcut”, a mai spus Dan Vîlceanu.

1 comentariu

Mihai 05-04-2022 - 12:15

Cine sunt LIBERALII patri-hoti ?
1. În februarie-martie 1907, regatul României fierbea pentru ca tăranii din judeţul Botoşani au pornit o răscoală care s-a întins în toată ţara.La 12 martie 1907 a fost ales un nou guvern, liberal de această dată, condus de D.A. Sturdza. În 10 zile cea mai mare răscoală ţărănească a secolului XX a fost înăbuşită în sânge. Oameni împuşcaţi şi gospodării rase de pe faţa pământului cu tunul. https://adevarul.ro/locale/botosani/cati-tarani-fost-ucisi-1907-adevarul-despre-inabusirea-sange-ultimei-mari-rascoale-taranesti-europa-1_5787a5c05ab6550cb8daa6a7/index.html
2. …Bucuria înlăturării lui Cuza era prezentă în lumea elitelor societăţii. Pentru tarani, Cuza, era omul care le dăduse pământ, un binefăcător… Liberalii radicali au fost în stare să facă pace cu rivalii lor de moarte, conservatorii, numai pentru a-l vedea pe Cuza plecat…Monstruoasa coaliţie l-a silit pe Cuza în noaptea de 11/12 februarie 1866 să abdice…”http://adevarul.ro/locale/botosani/adevarul-despre-abdicarea-alexandru-ioan-cuza-complotul-monstruos-transformarea-voievodului-unirii-despot-1_5722159f5ab6550cb86cfede/index.html
3. ’’Corneliu Coposu: – Actul de la 23 august 1944 nu a fost o insurecţie armată, ci o lovitură de stat care a fost pregătită de multă vreme de către o conspiraţie restrânsă ca număr şi executată prin surprindere, fără forţă militară. În ajunul sărbătoririi Paştelui 1941, Dl. Dinu Brătianu (n.r. – foto jos) în numele partidului liberal, a investit (prin declaraţie verbală solemnă) pe dl. Maniu, să acţioneze în interesul superior al Naţiunii şi în numele partidului liberal…http://adevarul.ro/locale/zalau/adevarul-ascuns-71-ani-despre-lovitura-stat-23-august-1944-oprit-iuliu-maniu-publicare-interviu-istoric-acordat-corneliu-coposu-1_57bae25e5ab6550cb8fe2233/index.html

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult