Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Viorica Dăncilă s-a răzgândit: 10 august nu a fost lovitură de stat

Viorica Dăncilă s-a răzgândit: 10 august nu a fost lovitură de stat

scris de Misu Andrei
107 Afisari

Președintele PSD, Viorică Dăncilă, s-a răzgândit în privința protestului diasporei din 10 august 2018, reprimat brutal de forțele de ordine. „Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat”, a spus ea într-o conferință de presă.

Dăncilă a fost întrebată dacă a citit raportul Jandarmeriei privind incidentele din 10 august, desecretizat săptămâna trecută și obținut de Digi24. Din raport reiese că Jandarmeria a monitorizat încă din iunie 2018 pregătirea protestelor, că rețelele sociale au reprezentat o sursă importantă de informare, de acolo au fost strânse mai multe postări care indicau, în opinia Jandarmeriei, că protestul risca să escaladeze.

Pe de altă parte, datele primite de la partenerii instituționali nu au indicat o situație generatoare a unei crize de ordine publică, care prin complexitate, amploare și intensitate să amenințe sau să pună în pericol viața și sănătatea populației, stabilitatea politică, economică ori socială, ordinea și valorile constituționale sau îndeplinierea obligațiilor internaționale ale statului, potrivit raportului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult