Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Viorica Dăncilă se întoarce în viața politică

Viorica Dăncilă se întoarce în viața politică

scris de Misu Andrei
95 afisari

Fostul premier Viorica Dăncilă a scris joi, pe Facebook, după o perioadă lungă în care nu a mai avut nicio postare politică. Dăncilă critică intenția guvernului, anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, de a crește, opțional, vârsta de pensionare la 70 de ani. Fostul președinte al social democraților susține că PNL vrea să „forțeze” românii să muncească, pentru a nu fi nevoiți să plătească pensiile lor.

„Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.

Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris Viorica Dăncilă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult