Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Visele ARD şi de ce nu se va rupe USL (analiza)

Visele ARD şi de ce nu se va rupe USL (analiza)

scris de Doru Dragomir
3 afisari

Recent, Anca Boagiu, vicepresedintele PDL, a declarat ca democrat-liberalii se vad aproape de PNL, dar pentru ca acest lucru sa se intample, liberalii ar trebui sa schimbe conducerea. Adica, sa scape de Crin Antonescu!

De altfel, nu este singurul lider din curtea actualei PDL – ARD care face curte PNL, care a facut o astfel de declaratie-invitatie catre liberali. In plus, multi il vad pe Calin-Popescu Tariceanu ca liderul liberal care ar accepta sacrificarea actualei conduceri a PNL si alianta cu PDL. Totusi, acest deziderat, care ar putea aduce PDL la guvernare, este greu de realizat in acest moment, cel putin in acest an si chiar si in 2013. Doar un eveniment iesit din comun, un ‚miracol’, ar putea genera o astfel de situatie, dar acest lucru este o simpla iluzie.

PNL – PDL

De ce? Din mai multe motive! Econtext va prezinta un TOP OPT al motivelor care resping aceasta ipoteza, care arata ca exista foarte putine sanse ca USL sa se rupa in acest moment, iar liberalii sa treaca de partea PDL sau ARD.

Este de greu de crezut ca PNL va rupa alianta social-liberala pentru a se alia cu PDL. Chiar daca se marjeaza pe diferenta doctrinara dintre socialisti si liberali ca motiv pentru separare, acest lucru nu pare sa-i fi deranjat deloc pe nici unii pana acum. Asa ca orice discurs pe aceasta tema e pierdere de timp. Dar cel mai tare notiv pentru care USL nu se va rupe in urmatorul an este acesta: de ce ar pleca cineva dintr-o grupare care are majoritate confortabila la nivel local si se pregateste sa castige si alegerile parlamentare cam in aceeasi maniera? Apoi, exista speculatii ca liberalii ar pleca daca ARD ar obtine peste 30%, astfel incat PNL sa aiba majoritate impreuna cu PDL.

Nici acest lucru nu este realizabil. In primul rand, PNL ar pierde sprijinul populatiei printr-un asemenea gest. Apoi, pentru a-l schimba pe Antonescu, e nevoie de un congres nou, unde ar vota cei pe care Antonescu si USL i-a facut consilieri, primari, deputati, senatori, etc. Si lista motivelor nu se opreste deloc aici! Sa nu-l uitam pe presedintele Basescu, dar si multe alte motive! Iata TOPUL CELOR OPT motive pentru care USL nu se va rupe, iar PNL nu se va alia cuPDL:


4 comentarii

CAMY 20-11-2012 - 16:55

„Doar un eveniment iesit din comun, un ‚miracol’, ar putea genera o astfel de situatie, dar acest lucru este o simpla iluzie.”

Stai pe-aproape neica Zahario, si pe 10 decembrie o sa vezi minunea! Atunci o sa se aleaga prafu de Ponta mincinosul, violatorul, plagiatorul si criminalul, si o data cu el si cu usl-ul asta de zeama acra!

Toanta analiza ta e varza.

CAMY 20-11-2012 - 17:00

Si inca ceva, neica Zahario, matale nu vezi ca deja pdl-ul si usl-ul sunt pe aceleasi metereze, daca o gramada de candidati ai pdl-ului sprijina pe cei ai usl-ului? Aud ? Pai nu ti-e clar ca pdl-ul, psd-ul si usl-ul sunt aceleasi mizerii, care apartin partidului mama, FSN-ul?

Auzi, fa-te aproape sa-ti vind un pont: la aceste alegeri pentru parlamentare se bat doua partide mari si late : FSN-ul (format din pdl, pnl, psd) care apara interesele mafiei politicie romanesti si PPDD-ul, aprtidul poporului, care apara interesele poporului Rooman. Daca nu stiei, inseamna ca habar nu ai de ce te trezesti dimineata din somn ! 🙂

kapa 21-11-2012 - 06:39

au aceiasi scoala de partid

Andrei 21-11-2012 - 19:16

USL+ARD sunt rezultatul a 23 ani de hotie si minciuna neintrerupta. Romania este ceea ce a ajuns acum datorita lor. Si imbecilitatea persista…Sondajele din Romania arata ca si pana acum INCULTURA VOTULUI LA ROMANI. Cum sa votezi dupa 23 ani tot cu cei care au distrus sistematic economia si industria si au instrainat pe nimic resursele nationale ? Suntem um popor penibil, usor de manipulat, prea lenesi sa invatam din trecut! De ce nu votam PRM sau PP-DD ? De ce nu-i schimbam definitiv pe cei care au dovedit ca nu stiu sa aduca solutii coerente si sunt buni numai sa faca circ si manareli politice ? De ce romanii nu se trezesc in al 12-lea ceas ? De 6 luni de cand guvernul Ponta e la putere preturile au crescut, leul s-a devalorizat, PIB-ul national a scazut, UE si-a retras sprijinul financiar, investitorii straini pleaca din Romania. Suntem in prag de recesiune totala, datori vanduti la FMI si Banca Mondiala. TREZITI-VA, ROMANI ! Suntem la confluenta dintre lumea a 2-a si tarile lumii a treia. Nu ne mai trebuie decat sa iasa USL majoritar ca PLAGIATORUL abia asteapta sa schimbe constitutia si sa proclame 20 ani „Epoca Ponta”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult